Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Advertisements

ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských a základních škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Turnov.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
Krajská inkluzivní koncepce
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Implementační projekt KAP
2. jednání řídícího výboru
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace o projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12 Podklady pro zpracování Výroční zprávy o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy hl. m. Prahy za školní rok 2016/2017 a podklady pro monitoring MAP Praha 12 Řídicí výbor 12. října 2017

Program Základní parametry a zaměření dotazníku Využití údajů z dotazníku Některá zajímavá zjištění

1. Základní parametry a zaměření dotazníku Dotazník určen pro všechny ZŠ a MŠ MČ Praha 12 a MČ Praha-Libuš Forma wordového dokumentu s otázkami (po dlouhých debatách) (počty pracovníků na školách, kvalifikace, věková struktura)

1. Základní parametry a zaměření dotazníku Zaměření pro ZŠ – zejm.: Základní informace, vč. ŠVP Poradenské služby Spolupráce s rodinou a komunitou Účast v mezinár. projektech, získané dotace Jazykové vzdělávání ICT vybavenost Polytechnická výchova, Environmentální vzdělávání Přípravné třídy Multikulturní výchova, vzdělávání cizinců (počty pracovníků na školách, kvalifikace, věková struktura)

1. Základní parametry a zaměření dotazníku Zaměření pro MŠ – zejm. Základní informace, vč. ŠVP Poradenské služby Spolupráce s rodinou a komunitou Účast v mezinár. projektech, získané dotace Jazykové vzdělávání Polytechnická výchova, Environmentální vzdělávání Prevence rizikového chování Matematická / čtenářská pregramotnost Multikulturní výchova, vzdělávání cizinců (počty pracovníků na školách, kvalifikace, věková struktura)

2. Způsob využití údajů z dotazníku Podklady pro zpracování Výroční zprávy o stavu a rozvoji vzdělávací soustavy hl. m. Prahy za školní rok 2016/2017 Podklady pro Zprávu o činnosti ZŠ a MŠ Podklady pro monitoring a evaluace MAP Podklady pro práci pracovních skupin – práce s informacemi, ne domněnkami Údaje budou v maximální míře anonymizovány, škola bude zmiňována pouze pokud půjde o pozitivní údaj nebo statistiku (počet žáků, atp.)

3. Některá zajímavá zjištění JSOU MÍSTNÍ NADANÍ ŽÁCI NEVIDITELNÍ? účastníci soutěží na okresní / krajské / národní / mezinárodní úrovni či jiné akce, která vyžaduje mimořádné nadání, či dosáhli mimořádného úspěchu, včetně specifikace dané akce na některých ZŠ i desítky akcí

3. Některá zajímavá zjištění JSOU MÍSTNÍ NADANÍ ŽÁCI NEVIDITELNÍ? Významnější úspěchy: Obvodní kolo Olympiády z ČJ – 1. místo, 3. místo Matematický klokan – vítěz celostátního kola Obvodní kolo Olympiády z AJ – 1. místo SpeedMat – ocenění Matematický talent Pangea – mezinár. matem. soutěž – účast v celost. Kole Astronomická olympiáda – 2 žáci v krajském kole Obvodní kolo - Aplikační software – 3. místo Eurorebus – postup do krajského kola Krajské kolo Finanční gramotnost – 1. místo Finanční svoboda – Mistrovství ČR – 4. místo

3. Některá zajímavá zjištění JSOU MÍSTNÍ NADANÍ ŽÁCI NEVIDITELNÍ? ZŠ, které využili ve školním roce 2016-17 některé podpůrné opatření organizované školou : Účast na výuce ve vyšším ročníku – 4 ZŠ Individuální vzdělávací plán – 4 ZŠ Spojení skupiny různých ročníků, spolupráce s učitelem jako jeho asistent, pomoc slabším žákům, soutěže – 1 ZŠ Hodnoceno pozitivně – osvědčilo se, ačkoli náročné pro pedagoga

3. Některá zajímavá zjištění EXTERNÍ ZDROJE Nejčastější donor: MČ Praha 12 MČ Praha-Libuš MHMP OP VVV EU-FEAD (Fond evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD)) – bezúplatné školní stravování

3. Některá zajímavá zjištění EXTERNÍ ZDROJE Nejčastější témata: Asistenti pedagoga Sportovní akce Podpora čtenářské gramotnosti Integrace cizinců, výuka ČJ Primární prevence rizikového chování Integrace sociálně znevýhodněných dětí Program na podporu vzdělávání žáků se specifickými vzdělávacími potřebami Podpora sociálně slabých rodin Speciální potřeby Příspěvek na realizaci preventivních programů Multikulturní výchova EVVO

3. Některá zajímavá zjištění Témata a subjekty, se kterými ZŠ spolupracují na rozvojových (i mezinár.) programech Socrates+ Somatopedická společnost, Pedagogická fakulta UK (Rozvoj sociálních kompetencí žáků v multikulturní výchově, Strategické plány multikult. výchovy na ZŠ, vzdělávání pedagogů v rámci multikult. výchovy) Academia IREAS, o.p.s., Pro zdraví 21 AISIS, Institut Tereziánské iniciativy (Kurz pro pedagogy pro porozumění moderním dějinám) AIESEC ČZU Praha (Edison) AISIS (GE Money Bank) (Rozumíme penězům)

3. Některá zajímavá zjištění Témata a subjekty, se kterými ZŠ spolupracují na rozvojových (i mezinár.) programech Osvětová beseda, o.p.s. (aktivní přístup k inkluzi) MPSV (školní obědy) MŠMT MV ČR/ MČ Praha 12/resp. MČ Praha-Libuš Centrum sociálních služeb ve spolupráci se zahraničními partnery Společnost pro kreativitu a vzdělávání (spolupráce dětí, začlenění dětí – cizinců a dětí s potřebou podpory) PAVUČINA (Sdružení středisek ekologické výchovy) - Podpora MŠMT a MŽP (Metodika a realizace komplexní ekologické výchovy) Sdružení TEREZA

3. Některá zajímavá zjištění Spolupráce s komunitou Pořádání akcí – jarmarky, dílničky Ukázka činnosti / zázemí – sbor dobrovolných hasičů, Policie ČR Spolupráce s místními firmami - firmy zajistí občerstvení, Den finanční gramotnosti pro žáky v obchodu s potravinami Návštěvy knihovny Návštěvy domova seniorů Návštěvy psího útulku Rodiče jako „zpestření“ ve výuce Rodiče vedou kroužek Žáci školí rodiče / prarodiče – PC, digitální technologie Účast na diskusních fórech

Děkujeme za pozornost!