Podpora podnikatelských kontaktů v Asii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
Prezentace projektů na podporu spolupráce mezi ČR a Asií 1.ČSOB Česko – asijské obchodní fórum
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
HOSPODÁŘSTVÍ. Velikost ekonomiky Poř.státmld. US$ PPP (2003) 1.USA Čína Japonsko Indie Německo Spojené království1.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
Komunitární program PROGRESS
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009

HK ČR A PROGRAMY EU PRO ASII Programy zaměřené na asijské země: ASIA INVEST – program dobíhá SWITCH – nástupce ASIA INVESTu CENTRAL ASIA INVEST Přínos pro české firmy: Nové konkrétní obchodní příležitosti prostřednictvím mezinárodních kontaktních akcí Návštěvy firem v místě konání kontaktních akcí Poznávání odlišné podnikatelské kultury

PROGRAM ASIA INVEST Cíle programu Stav programu Podpora internacionalizace MSP z EU Podpora podnikatelských kontaktů s partnery v Asii Pomoc vytváření dlouhodobých strategických partnerství Vytvoření nových obchodních příležitostí pro firmy z EU i jejich asijské partnery Stav programu V současné době již není možné podávat další návrhy projektů Schválené projekty budou realizovány až do konce roku 2009 Navazující program: SWITCH

PROGRAM ASIA INVEST Projekty realizované HK ČR v letech 2005-2008 Sri Lanka – Czech Interprise (16.-18.03.2006, Colombo, Srí Lanka) Bilaterální, zaměření na gumárenství, energetiku a technologie pro ochranu životního prostředí 22 českých firem, spojení s mezinárodním veletrhem IMEXPRO 2006 Partnerství s Ceylon Chamber of Commerce EU-China Partenariat (09.-10.11.2006, Chengdu, Čína) Dosud největší kontaktní akce EK v Číně (520 čínských hostitelských firem, 400 firem z EU), zaměření: multioborové 20 českých firem, celkem 248 kontaktních jednání Doplňková kontaktní burza ve městě Chongqing: SUBCON China EUM-BIO 2007 (24.-26.10.2007, Kuala Lumpur, Malajsie) Zaměření na biotechnologie, výzkum a vývoj 4 české firmy a 3 experti, spojeno s prezentačním seminářem České republiky

PROGRAM ASIA INVEST Projekty realizované HK ČR v letech 2005-2008 EU-China Machinery & Construction Partnership (10.-11.03.2008, Nanjing, Čína) Zaměření na strojírenství a stavebnictví, významná finanční podpora (až 70%) 10 českých firem, předpokládá se účast okolo 120 čínských partnerů Partnerství s CCPIT Jiangsu a komorami z Itálie, Lotyšska, Maďarska a Španělska EU-China Shanxi Region Partnership (25.-28.09.2008, Taiyuan, Čína) Zaměření: strojírenství, nerezová ocel, chemické výrobky z uhlí, nové materiály a výroba šetrná k životnímu prostředí 9 českých firem, celkem 112 kontaktních jednání Partnerství s místní vládou provincie Shanxi a města Taiyuan a podnikatelskými organizacemi z Belgie, Francie, Itálie, Německa, Polska a Španělska

Projekt ve fázi realizace PROGRAM ASIA INVEST Projekt ve fázi realizace PEACE – (15.-18.6.2009, Xian & Kuala Lumpur, Čína & Malajsie) Project to Establish European and Asian Cooperations of Small and Medium-Sized Enterprises) Zaměření na stavebnictví, energetické úspory ve stavebnictví, interiéry/design a obnovitelnou energii Partneři z Německa, Španělska, Maďarska, Malajsie a Číny 2 kontaktní akce – v Číně a Malajsii v rámci jedné cesty – úspora nákladů Příspěvek náklady vybraných 7 českých firem – cca 75% (příspěvek poskytuje Evropská komise prostřednictvím Hospodářské komory ČR) Stále je možné se přihlásit!!!

HK ČR A PROGRAMY EU PRO ASII Další programy EU zaměřené na Asii Central Asia Invest Kazachstán, Uzbekistán, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Ázerbajdžán – posilování podnikatelské samosprávy, menší kontaktní akce SWITCH Asia pokračovatel programu Asia Invest, nižší rozpočet, zaměření výhradně na životní prostředí

DALŠÍ AKTIVITY A SLUŽBY Podnikatelské mise do Asie Mongolsko, Čína, Hongkong, Vietnam Incomingové mise Přijímaní čínských delegací Podnikatelské semináře Regionální exportní manažeři Proexportní služby CzechTrade

Děkuji za pozornost. Ing. Zdeněk Kočárek ředitel zahraničního odboru Tel: 266 721 532 Fax: 266 721 695 E-mail: kocarek@komora.cz www.komora.cz