Zoner Photo Studio 16 Koláž. Zoner Photo Studio 16 Koláž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Advertisements

VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zoner Callisto.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Rovnání horizontu, úprava kolinearity a perspektivy
Excel – editace ( formát ) buněk
Dnes učím já....
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PŘEDMĚT Digitální fotografie ROČNÍK2. stupeň ZŠ TÉMASelektivní barevnost VYBAVENÍ Osobní PC nebo notebook, sw Zoner Photo Studio 12, interaktivní tabule,
Kreslíme vektorovou grafiku (4) Kopírování objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
VY_32_INOVACE_E3-09 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Malování – popis programu
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
VY_III/2_INOVACE_38_Malování-nástroje2 Malování – nástroje 2 Miroslav Kaňok.
VY_III/2_INOVACE_39_Malování-kopírování a práce s obrázkem Malování – kopírování a práce s obrázkem Miroslav Kaňok.
EXCEL 2010 Odstranění řádků a sloupců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – maska, oříznutí Autor:
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
Jak vyučovat grafiku ? Předně si položme otázku Proč vyučovat grafiku ? Důvodů je několik: 1.Využití v praxi 2.Snadná motivace žáků 3.Vhodná aplikace projektového.
Finanční gramotnost ROZPOČET Pan Kouřil je svobodný, bydlí sám v nájemném bytě a má ze zaměstnání pravidelný měsíční příjem korun. Jednou za tři.
Návrh programu divadelního představení školy Mozart revue.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
My friend About me Přečti a spoj se správným obrázkem: She likes gym. He likes games. She likes riding a horse. He likes skateboards. He likes baseball.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
Grafický editor GIMP (3)
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Odstranění červených očí
Vkládání textu do obrázku
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Naše město - Jablonec nad Nisou
Návrh diplomu Fair play
Finanční gramotnost Ekonomické dovednosti, úlohy.
Narovnání horizontu, srovnání sbíhajících se linií fotografie
Popis tvorby jednoduchého grafu
TABULKA – JEDNODUCHÉ POČETNÍ VÝKONY
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
RACIONÁLNÍ ČÍSLA USPOŘÁDÁNÍ CELÝCH ČÍSEL. RACIONÁLNÍ ČÍSLA USPOŘÁDÁNÍ CELÝCH ČÍSEL.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Změna velikosti, otočení fotografie
PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II. PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II.
Vkládání obrázku do obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Změny rozměrů a otočení fotografie
Zoner Photo Studio 16 Popis programu. Zoner Photo Studio 16 Popis programu.
Transkript prezentace:

Zoner Photo Studio 16 Koláž

Pro tvorbu koláže potřebuji nejprve vybrat část jednoho obrázku, kterou vložím do jiného obrázku. K tomu použiji nástroje Výběr:

Výběr – 1) modul Editor – 2) záložka Výběr – 3) vyberu vhodný nástroj 1. 2. 3. mohu vybrat přímo na panelu

Levým tlačítkem orámuji obdélníkový obrázek Levým tlačítkem orámuji elipsový obrázek Levým tlačítkem obkroužím obrázek – hrubý výběr Levým tlačítkem orámuji obrázek – táhnu tlačítko, v případě nerovností obrázku vždy kliknu a změním směr myši – jemnější výběr

Nástrojem Polygonové laso orámujeme obrázek – zvýrazní se obtahovací čára Poté vložíme orámovaný obrázek do schránky: Ctrl + C

Potřebujeme se přepnout do obrázku, do kterého chceme vybraný obrázek vložit – zobrazí se toto oznámení – označíme Ano

Poté se zobrazí obrázek, do kterého vložíme obrázek vybraný: Ctrl + V Pomocí tlačítka Použít se vybraný obrázek vloží do obrázku

Výsledný obrázek vypadá takto:

Úkol: Z daných obrázků vytvořte různé koláže

Výsledky mohou být následující:

Zdroje: V materiálu byly použity prostředky Zoner Photo Studio 16, vlastník licence je ZŠ Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VICHEREK, Jiří. Zoner Photo Studio: praktická příručka. Brno: ZONER software, 2013, 144 s. ISBN 978-80-7413-256-8.