Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro 4. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Povrch ČR
Advertisements

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Najdi na slepé mapě ČR hory podle zadání.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
K názvu pohoří přiřaďte jeho nejvyšší vrchol.
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Česká republika Povrch Z_100_Česká_republika_Povrch
Dnes tě naučím, jaký je povrch České republiky.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Najdi na slepé mapě ČR pohoří podle zadání.
K názvu pohoří přiřaďte jeho nejvyšší vrchol.
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronická učebnice - I
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.09 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
geomorfologické celky
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
VNITROZEMSKÉ VRCHOVINY A PAHORKATINY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_277_ČR 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
NEJVYŠŠÍM VRCHOLEM ŠUMAVY NA ÚZEMÍ ČR JE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Příroda naší republiky
NA OBRÁZKU JE Sněžka Ještěd Klínovec. NA OBRÁZKU JE Sněžka Ještěd Klínovec.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.
VY_32_ INOVACE_ 10_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou POVRCH ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_01_Povrch ČR TEMA: Povrch ČR ČÍSLO.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_05_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Povrch.
Česká republika Povrch.
Povrch ČR Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_44_Novohradské hory Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pohoří ČR VY_52_INOVACE_28
Člověk a jeho svět Vlastivěda
ČESKÉ POHOŘÍ.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
VY_32_INOVACE_17_Pohoří ČR
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Povrch - Geomorfologie
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Česká republika - pohoří
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Novohradské hory- Kamenec
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Člověk a jeho svět – 4.ročník Pohoří ČR
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_10 TÉMA: Vlastivěda4
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ČESKÁ REPUBLIKA POHOŘÍ
Horoskopické celky ČR II. VY_32_INOVACE_11 Sada 7
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
K názvu pohoří přiřaďte jeho nejvyšší vrchol.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Člověk a jeho svět Vlastivěda
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Nejvyšší vrcholy pohoří ČR VY_32_INOVACE_07 Sada 7
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
POVRCH ČR ČR má pestré geologické složení, povrch tvoří převážně 2 celky: a) Česká vysočina (záp. část ČR) b) Západní Karpaty (při vých. hranici se Slovenskem)
Transkript prezentace:

Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/5_Povrch ČR Téma: Hory a nížiny ČR Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0822

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu zeměpis pro základní školu praktickou. Příprava není nutná. Doba vzniku listopad 2011 Doba ověření 2.12.2011 Učitel seznámí žáky s významnými pohořími v České republice a jejich nejvyššími horami. Žáci zvládli učivo bez větších problémů, stejně jako test pozornosti. Je určen pro žáky 7.ročníku Určeno pro práci na interaktivní tabuli

Povrch České republiky Je z velké části hornatý. Jsou zde hlavně pahorkatiny a vrchoviny. Na hranicích se sousedními státy leží naše nejvyšší hory. U řek Labe a Moravy jsou nížiny (do 200 m. n. m.).

Pohoří v ČR Šumava Krušné hory prales Boubín Nejvyšším vrcholem Plechý 1378 m. n. m. prales Boubín Část Šumavy je národním parkem. Krušné hory velké naleziště hnědého uhlí Nejvyšším vrcholem Klínovec 1244 m.

Pohoří v ČR Lužické a Jizerské hory Krkonoše hodně tam prší nejvyšším vrcholem je Ještěd 1012 m Krkonoše pramení tady řeka Labe nejvyšší hora Krkonoš a zároveň ČR je Sněžka 1602 m KRNAP- Krkonošský národní park- nejstarší národní park v ČR

Krkonoše- Sněžka 1602 m

Pohoří v ČR Hrubý Jeseník Orlické hory z velké části zalesněné nejvyšší pohoří na Moravě nejvyšší hora Praděd 1491 m

Hrubý Jeseník- Praděd 1492 m

Moravskoslezské Beskydy hluboké údolí a strmé svahy nejvyšší vrchol Lysá hora 1324 m

Pohoří v ČR Českomoravská vrchovina České středohoří Je pokrytá lesy, loukami a poli. poměrně zarovnaný povrch České středohoří Jsou sopečného původu. nejvyšší vrchol Milešovka 837 m

Nížiny v ČR Dyjskosvratecký úval Dolnomoravský a Hornomoravský úval nejúrodnější oblasti Pěstuje se zde ovoce, zelenina, obilí. kukuřice, vinná réva Dyjskosvratecký úval nejúrodnější oblasti Pěstuje se zde ovoce, zelenina, obilí a vinná réva.

Test pozornosti Nejvyšší hora v České republice se nazývá __________ a leží v pohoří __________. Na Šumavě leží prales a) Trávník b) Boubín c) Králík Nejvyšší hora Hrubého Jeseníku je a) Praděd (1491) b) Sněžka (1602)

zdroje Soubor:%C5%9Anie%C5%BCka z zachodu.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 6. 8. 2007 [cit. 2011-11-19]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C5%9Anie%C5%BCka_z_zachodu.jpg>. Soubor:Lys%C3%A1 hora (Beskydy CZE) - view from Fr%C3%BDdlant nad Ostravic%C3%AD.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 7. 1. 2007 [cit. 2011-11-19]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lys%C3%A1_hora_(Beskydy_CZE)_-_view_from_Fr%C3%BDdlant_nad_Ostravic%C3%AD.jpg>. Soubor:Praded v zime.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 3. 8. 2007 [cit. 2011-11-19]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praded_v_zime.jpg>.