E INRICHTUNG DER K ÜCHEN Vypracovala: Jitka Mudrychová 2 Projekt Zvyšování kvality a modernizace vzdělávání je spolufinancován z prostředků Evropských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P L Z E Ň Evropské hlavní město kultury
Advertisements

Von klein auf – Odmalička
česko-německé spolupráce předškolních zařízení
Wir grüβen uns... Zdravíme sa...
Biopolymery 2008.
SPAM a boj proti němu Copyright© 2004 Jan Čurn
Rodičům nadaných – jak je poznáte?
Transkript prezentace:

E INRICHTUNG DER K ÜCHEN Vypracovala: Jitka Mudrychová 2 Projekt Zvyšování kvality a modernizace vzdělávání je spolufinancován z prostředků Evropských sociálních fondů

DER E SSTISCH = JÍDELNÍ STŮL DIE S TÜHLE = ŽIDLE 3

DIE T ÖPFE = HRNCE DIE K ASSEROLLEN = KASTROLY 4

D AS B ESTECK = PŘÍBOR das Messer = nůž die Gabel= vidlička der Löffel= lžíce 5

D IE T ASSE = ŠÁLEK 6

DIE T ASSE, DIE U NTERTASSE = ŠÁLEK S PODŠÁLKEM 7

D IE P FANNE = PÁNEV 8

DER T ELLER = TALÍŘ 9 Nationaltheater der Suppenteller= polévkový talíř flacher Teller= mělký talíř tiefer Tell =hluboký talíř

DIE S CHÜSSEL - MÍSY 10

D IE K ANNE - KONVICE 11

DAS W EINGLAS - SKLENIČKA 12

DIE S CHÖPFKELLE - NABĚRAČKA 13

DIE B RATPFANNE - PEKÁČE 14

DER D RUCKTOPF 15

DIE Z UCKERDOSE = CUKŘENKA 16

S ALZSTREUER = SLÁNKA P FEFFERSTREUER = PEPŘENKA 17

DER M ÖRSER = HMOŽDÍŘ 18 Ständetheater

DER E NTSAFTER = ODŠŤAVŇOVAČ 19

DER O FENHANDSCHUH = CHŇAPKA 20

DER P INSEL ZUM B ACKEN = MAŠLOVAČKA 21

D I E MIKROWELLE= MIKROVLNNÁ TROUBA 22

DIE KOCHHERDE= SPORÁKY DER GASHERD= PLYNOVÝ SPORÁK DER ELEKTROHERD= ELEKTRICKÝ SPORÁK 23

DIE G ESCHIRRWASCHMASCHINE = MYČKA NA NÁDOBÍ 24

DER S IEB = CEDNÍK 25

DAS H ACKBRETT = PRKÉNKO 26

DIE K AFFEEMASCHINE = KÁVOVAR 27

DIE G EWÜRZDOSEN = KOŘENKY 28

DIE GEWÜRZMÜHLE= MLÝNEK NA KOŘENÍ 29

DIE G RILLZANGE = KLEŠTĚ NA GRIL 30

DAS T EIGBRETT = VÁL 31

DER K NACKER = LOUSKÁČEK NA OŘECHY 32

DER ABFALLEIMER=ODPADKOVÝ KOŠ 33

F RAGEN Welche Küchengeräte kennen Sie? Welche Gläser kennen Sie? Wie sagt man auf Deutsch- struhadlo, váleček, vařečka, hrnec, kastrol, poklička, nůžky na ryby? Welche Arten von Gläser kennen Sie? Welche Arten von Besteck kennen Sie? 34

UPOZORNĚNÍ Při zpracování programu byla použita obrazová dokumentace, která je volně k dispozici na internetu nebo z vlastních zdrojů s odkazy. Použitá literatura Formanová, A., Žmudová, Z.: Němčina v gastronomii. 1. vyd. Praha, Informatorium. 35