VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní politické organizace a seskupení
Advertisements

OSN OSN= organizace spojených národů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Mezinárodní integrace
Světové organizace.
Česká republika 5. ročník
ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
EVROPSKá UNIE.
Organizace spojených národů
Česká republika a svět Česká republika a svět Z_115_Česká_republika_a_svět Autor: Mgr. Miluše Šafářová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková.
Jádrové a periferní oblasti
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
POLOHA ČESKÉ REPUBLIKY A JEJÍ OBYVATELSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_01_Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_10_.
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Eva Vysoudilová NÁZEV : VY_32_INOVACE_12_ČR – demokratický.
OSN.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
Západní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
zpracovaný v rámci projektu
Mezinárodní organizace
Základní škola, Hradec Králové
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
VY_32_INOVACE_17M_Dělení desetinných čísel deseti a stem
VY_32_INOVACE_19_ČR – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
VY_32_INOVACE_18_Výprava do vesmíru I.
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_18_Orientace v krajině
VY_32_INOVACE_06_Vyvození písmene L
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_02_Obyvatelé České republiky
VY_32_INOVACE_11_ČR – demokratický stát
VY_32_INOVACE_02_Věta, z čeho je složena
VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
Poloha České republiky
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Evropská unie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_04_Nerosty a horniny
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
VY_32_INOVACE_07_Olomoucký kraj
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR: Eva Vysoudilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací TEMA: Vlastivěda pro 4. a 5. ročník ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2151

ANOTACE ČR – člen EU, Evropská unie, sídlo, měna, další mezinárodní organizace. Určeno pro práci na interaktivní tabuli. Vypracováno dne 25. 11. 2011

Evropská unie Evropská unie je sdružení zemí, které usilují o vytvoření jednotné společně hospodařících a spolupracujících států. http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clensk%C3%A9_st%C3%A1ty_Evropsk%C3%A9_unie Česká republika je členem EU od Ve většině členských zemí se používá jednotná měna Evropy 1. května 2004. euro.

Evropská unie K základním orgánům EU patří Evropský parlament. K základním orgánům EU patří Ten má sídlo v hlavním městě http://cs.wikipedia.org/wiki/Brusel Belgie Bruselu.

Mezinárodní organizace Česká republika je členem dalších mezinárodních organizací a Organizace spojených národů dbá na a snaží se zlepšit obyvatelstva na Zemi. http://cs.wikipedia.org/wiki/OSN OSN NATO. zajištění míru a bezpečnosti ve světě hospodářskou, kulturní, zdravotní a sociální úroveň

Další mezinárodní organizace Severoatlantická aliance je společenství států, které se snaží v Evropě i ve světě. http://cs.wikipedia.org/wiki/NATO UNESCO podporuje a chrání celosvětového významu. Součástí UNESCO je Dětský fond který organizuje a financuje pomoc udržet mír a bezpečnost vzdělávání obyvatelstva kulturní a přírodní památky UNICEF, dětem.

Citace Obrázky - www.office.com