Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Časování nepravidelných sloves v přítomném čase
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Projekt: L/01 Uměleckořemeslné zpracování kovů
Nepravidelná slovesa Německý jazyk Mgr. Monika Bartíková
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_15
Autor Příjmení a jméno: Fialová Kamila, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace Adresa: Zahradní 10, Štěpánkovice,
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 10: Dreimal über den Urlaub Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Lektion 4: Wo ich wohne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 7: Im Hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Lektion 6 Verkehrsunfall (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Německý jazyk 7.-9.r. TEMA: Nepravidelná slovesa.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 14: Meine monatlichen Ausgaben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Medien und Komunikation Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Medien und Komunikation Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Ein gastronomischer Spaziergang (cvičební materiál)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Sloveso „sprechen“ v přítomném čase
ZVÍŘÁTKA V LESE ANIMALS IN THE FOREST
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Poznej bankovky a mince
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
Finanční gramotnost Základní pojmy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Konjugation der Hilfsverben
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
ANIMALS OPAKOVACÍ HRA Mgr. Bc. Lucie Hušková ZŠ a MŠ Kamenná 404/4,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Úvodní lekce, opakování
ČASOVÉ ÚDAJE – prezentace k pracovnímu listu Člověk a příroda Praktická škola jednoletá nebo dvouletá ZŠ speciální – 2. stupeň Autorem materiálu a všech.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Digitální učební materiál
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Pracovní list - pocity a emoce Jméno: …………………………
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Vypočítej ceny zlevněného zboží
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Představujeme a sestavujeme krychli
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Vánoční počítání zpaměti
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
SPOČÍTEJ TEČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Seznamujeme se s geometrickými tvary - obdélník
Transkript prezentace:

Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Party Přiřaď ke slovíčkům jejich správný český překlad! r Schinken a) slavit feieren b) šunka e Rechnung c) šetřit s Trinken d) účet sparen e) pití

Party Správné řešení: b) a) d) e) c) Obrážek č. 1

Party Přiřaď k německým slovíčkům správně jejich český překlad! weiter a) host r Gast b) dále rot c) jablečný mošt s Mineralwasser d) červený r Apfelsaft e) minerální voda

Party Správné řešení: b) a) d) e) c) Obrázek č. 2

Party Časování nepravidelných sloves: Ve 2. a 3. osobě jednotného čísla se mění kmenová samohláska. Koncovky sloves jsou stejné jako u pravidelných sloves. například: fahren (jet) – ich fahre (já jedu) – du fährst (ty jedeš) – er fährt (on jede)

Party Úkol: Doplň správný tvar slovesa ve 2. osobě jednotného čísla! laufen (běžet) – du läufst (ty běžíš) – er_____________ geben (dát) du gibst (ty dáš) sehen (vidět) du siehst (ty vidíš) – er_____________ nehmen (vzít) – du nimmst (ty vezmeš)

Party Správné řešení: laufen (běžet) – du läufst (ty běžíš) – er läuft geben (dát) du gibst (ty dáš) – er gibt sehen (vidět) du siehst (ty vidíš) – er sieht nehmen (vzít) – du nimmst (ty vezmeš) – er nimmt

Party Úkol: Přelož do němčiny: já jedu on vidí my vidíme vy dáváte ona běží oni vezmou Obrázek č. 3

Party Správné řešení: ich fahre já jedu er sieht on vidí wir sehen wir geben sie läuft sie geben já jedu on vidí my vidíme vy dáváte ona běží oni vezmou

Party Úkol: Vyber slovesa z nabídky a ve správném tvaru je doplň: fahren geben nehmen sehen 1. Ich _______ nach Hause. 2. Du _______ den Tisch. 3. Wir _______ dir das Geschenk. 4. Er _______ den Mond. 5. Sie _______ mit dem Bus.

Party Správné řešení: 1. Ich fahre nach Hause. 2. Du nimmst den Tisch. 3. Wir geben dir das Geschenk. 4. Er sieht den Mond. 5. Sie fährt mit dem Bus.

Party Úkol: Oprav chyby! ich sieht 1. wir siehen du sehst 2. ihr seht er sieht 3. sie sehen

Party Správné řešení: ich sehe 1. wir sehen du siehst 2. ihr seht er sieht 3. sie sehen

Party Úkol: Vytvořte dialog Téma: Organizace narozeninové oslavy

Zdroj: TROJÁNKOVÁ, Gabriela. Deutsch für deinen Job: němčina pro řemesla a služby: učebnice s vkládaným audio CD: A1–A2. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2010, 152 s. ISBN 978-80-7238-889-9. Obrázek č. 1 [cit. 2013-11-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://openclipart.org/detail/166720/party-hat-by-mi_brami> Obrázek č. 2 [cit. 2013-11-07]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://openclipart.org/detail/880/happy-hour-by-jicjac> Obrázek č. 3 Wiki.Ikfa. [cit. 2013-11-07]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:LKF_Carnival_01.jpg>

Děkuji za pozornost!