Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země v pohybu Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Advertisements

Pohyby Země a jejich důsledky
VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace
PLANETA ZEMĚ 3.planeta od Slunce s výrazně odlišnými vlastnostmi oproti ostatním palnetám: ideální velikost umožňuje dostatečnou gravitaci pro udržení.
Země v pohybu Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, ale my ten pohyb necítíme. Člověk v našich zeměpisných šířkách urazí za den 25 000 km. Člověk.
PLANETA ZEMĚ A JEJÍ POHYBY Maturitní otázka č /2008.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Planety
Modrá planeta Země.
ZEMĚ A PLANETY.
Geografie jako věda a její využití
Pohyby Země Název školy
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Pohyby Země VY_32_INOVACE_02 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Planeta Země.
PLANETA ZEMĚ.
Vědomostní soutěž ze zeměpisu
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Planeta Země.
Glóbus Glóbus - zmenšený model Země - má své měřítko
Tvar, velikost a pohyby Země
Časová pásma, datová hranice, smluvený čas
Čas na Zemi Jan Dušek.
DEN a NOC.
Sluneční soustava 5. ročník
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Měsíc Iva Ouhelová.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Sluneční soustava.
POHYBY ZEMĚ.
NÁZEV PLANETA SE VYJADŘUJE TAKÉ POJMEM
Sluneční a hvězdný čas Moravcová, Poláková.
Zdánlivé pohyby nebeských těles na obloze a čas
Časová pásma.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
ČAS NA ZEMI. ČASOVÁ PÁSMA Země je rozdělená na 24 časových pásem a všechna místa v jednom časovém pásmu mají stejný čas!24 časových pásem Země se otočí.
Proč se střídá den a noc.
Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271, Křižany Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Autor.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS NA ZEMI ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
zpracovaný v rámci projektu
VESMÍR.
2. POHYBY ZEMĚ A JEJICH DŮSLEDKY
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Pohyby Země.
Pohyby Země VIDEO Země vykonává 2 základní pohyby:
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
Prezentace – výklad učiva
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_06_ZEMĚPIS
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Otáčení Země kolem své osy
Jaké pohyby vykonává planeta Země – učivo 6. třídy
Fyzika – vesmír.
POHYBY ZEMĚ.
4. a II Čas a datum.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
4. Pohyby Země stream Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
PLANETA ZEMĚ POHYBY ZEMĚ A JEJÍ DŮSLEDKY Vypracovaly: Natálie Kubešová
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
Transkript prezentace:

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Země v pohybu Pohyby Země a jejich důsledky

Základní informace Škola: ZŠ Husova 788, Chodov 357 35 Autor: Mgr. Miroslav Považaj Předmět: Zeměpis Anotace: žáci se nejprve seznámí s otáčením Země okolo své osy a důsledky – den a noc, změny na hvězdné obloze. Dále se seznámí z důvodem vzniku časových pásem a datové hranice. Nakonec i s pohybem Země spolu s ostatními tělesy SS okolo Slunce. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024

Metodický pokyn Popis práce s materiálem Materiál je určen pro práci s tablety a internetem Očekávání a cíle žáci vědí, proč se střídá noc a den a hvězdná obloha v průběhu dne ví proč jsou utvořena časová pásma a že existuje tzv. datová hranice ví, že se Země otáčí kolem Slunce

POHYBY ZEMĚ planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé nevnímají planeta Země vykonává dva základní pohyby otáčí se kolem zemské osy od západu na východ, jedno otočení trvá asi 24 hodin = 1 den, tím, že se Země otáčí, mění se její osvětlená a neosvětlená část – den a noc

HVĚZDNÁ OBLOHA podívá-li se člověk na oblohu ráno a večer vždy stejným směrem, zjistí, že vypadá pokaždé jinak Dokážeš říct proč?

ČASOVÁ PÁSMA, DATOVÁ HRANICE Slunce je na obloze nejvýše vždy v poledne – říkáme, že vrcholí vlivem otáčení vrcholí postupně nad všemi poledníky od východu k západu --- na každém poledníku tak nastává poledne jindy, proto byla země rozdělena na 24 časových pásem – v každém platí jiný čas, od sousedního se liší o 1 hodinu – první pásmo kolem nultého poledníku kolem poledníku 180o se nachází datová hranice –při jejím překročení z V na Z přidáme k datu 1 den, ze Z na V – ubereme 1 den

Zjisti vzdálenost Země od Slunce OBĚH ZEMĚ KOLEM SLUNCE Země spolu s dalšími tělesy sluneční soustavy obíhají kolem Slunce Zjisti vzdálenost Země od Slunce

Zdroje vlastní www.office.microsoft.com