dívka, 8 let, porozvodová situace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Poslání Intervenčního centra
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Rozzuřená fúrie aneb Práva dětí a skautský program
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Rodina.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Zásah do práva na ochranu osobnosti – domácí násilí Policie a institut vykázání © Vladimír Plecitý, 2011.
Občanské soudní řízení II.
Evidence obyvatel.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Sociální práce s rodinou 3
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Střídavá péče je prostředek racionální správy společnosti
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RODINNÉ PRÁVO PREZENTACE.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
PRÁVO PROTI DOMÁCÍMU NÁSILÍ ZAHRANIČNÍ ÚPRAVY NĚMECKO.
PRÁVO PROTI DOMÁCÍMU NÁSILÍ ZAHRANIČNÍ ÚPRAVY RAKOUSKO.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Tréning do předmětu SPR149 Využití filmu v sociální práci
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Domácí násilí Policejní vykázání.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_02_předporodní příprava Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Předběžné opatření JUDr. Kateřina Čuhelová / Předběžné opatření.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Přeshraniční spor rodičů příklad špatné praxe (Jihlava, ) Markéta Nováková.
Zákon o rodině Vztahy mezi rodiči a dětmi Rodičovská zodpovědnost = souhrn práv a povinností: při péči o nezletilé dítě při zastupování nezletilého dítěte.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Rodina, náhradní rodinná péče
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Občanskoprávní rámec problematiky domácího násilí
SOS dětské vesničky.
Terénní programy.
RODINNÁ, PÁROVÁ A INDIVIDUÁLNÍ TERAPIE
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Krizová pomoc.
Práva a povinnosti nesezdaných párů
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

dívka, 8 let, porozvodová situace   Do Krizového centra se bez předchozího objednání dostavil otec se svojí 8-letou dcerou. Dívka se údajně nechce vrátit po víkendu stráveném s otcem zpět k matce. Rodiče dívky jsou rozvedení a otec tráví s dcerou vždy každý druhý víkend. Klientka sama však nedokázala psychologovi vysvětlit, proč se k matce vrátit nechce, pouze plakala. Tak začal vysvětlovat otec sám, prý matka pije a bývá agresivní. Otec si přál, aby o tom byl udělán u nás zápis. Toto jsme odmítli a pozvali si na příští pohovor malou klientku a její matku. Od matky, která popírala svoji závislost na alkoholu jsme se dozvěděli, že otec proti ní navádí jejich dceru, stejně tak otcova současná přítelkyně. Klientka na tomto sezení zase pro změnu kritizovala otce a matku chválila. Je zřejmé, že dítě je skutečně oběma rodiči naváděno proti tomu druhému ve snaze získat dceru po rozvodu do své péče. Nabídli jsme rodinnou terapii, kterou oba rodiče odmítli. Nabídli jsme tedy alespoň psychologickou pomoc pro dívku.   z webu organizace Spondea http://www.spondea.cz/rodice/pribehy/ona-8-let-porozvodova-situace/

Vykázání v ČR je nově upraveno s platností od 1. 1. 2009 v zákonu č Vykázání v ČR je nově upraveno s platností od 1. 1. 2009 v zákonu č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, konkrétně v §§ 44 až 47 „Oprávnění vykázat z bytu nebo domu i z jeho bezprostředního okolí“. Povinnost vykázané osoby:  - Zákaz vstupu do vymezeného prostoru. - Zákaz navazování styku nebo kontaktu s ohroženou osobou. - Odevzdat na místě všechny klíče od společného obydlí, které drží. Právo vykázané osoby:  - Vzít si věci osobní potřeby, osobní cennosti a osobní doklady před odchodem. - Vzít si věci nezbytné pro podnikání nebo výkon povolání, pouze jedenkrát v průběhu desetidenního vykázání a jen v přítomnosti policisty. - Být policistou poučen o právech a povinnostech, o možnostech dalšího ubytování. - Sdělit adresu pro doručování. - Ověřit vykázání na tísňové lince 158. - Vyzvednout si kopii úředního záznamu o vykázání. Zpracovala: Centrála Bílého kruhu bezpečí, o.s.

Výzkumy: Mezinárodní výzkum násilí na ženách (2003) STEM pro občanské sdružení Bílý kruh bezpečí a Philip Morris ČR a.s. (2001 a 2006) UNIVERSITAS: Bezpečnostní rizika 1999

Pikálková (ed.) 2004, s. 11 Pikálková, Simona (ed.) 2004. Mezinárodní výzkum násilí na ženách - Česká republika / 2003 http://www.soc.cas.cz/publikace/mezinarodni-vyzkum-nasili-na-zenach-ceska-republika-2003-prispevek-k-sociologickemu

UNIVERSITAS: Bezpečnostní rizika 1999

Vymětalová, S. 2001. Domácí násilí: Přirozený jev Vymětalová, S. 2001. Domácí násilí: Přirozený jev? Sociologický časopis 1: 103-121.