SLOVNÍ DRUHY slovesa SLOVESA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

S LOVESA vyjadřují co osoby, zvířata a věci dělají nebo co se s nimi děje jsou to slova ohebná obr. 1obr. 2.
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Stavba věty jednoduché
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Zdroj obrazového materiálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek ve vzdělávání na základní škole OP VK Podmět.
Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
 mění svůj tvar, skloňují se nebo časují  názvy osob, zvířat a věcí obr. 1 obr. 2 obr. 3.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_326_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Druhy přísudku Český jazyk 2. stupeň ZŠ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Přísudek.
VY_32_INOVACE_30_ČESKÝ JAZYK_5.ROČNÍK_SLOVESA
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_19 Sada 22 Základní škola T.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_215_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
Zaměření VM:2. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Slovní druhy autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září 2011.
ZÁKLADNÍ GEOMETRICKÉ TVARY
Český jazyk 3. ročník ZŠ „Slovesa“
Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_131_SLOVESA Téma: Seznámení se slovesy Číslo.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Šajtava - středa V noci pršelo, ale ráno to nebylo vidět. Máme lehce odpočinkový den.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ.
Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): květen 2013 Ročník: 6.,7. Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro 2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková PŘEDMĚT Pt Chlapec = viděl stromek hvězdu dárky ozdoby světlo sníh.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: leden 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_CJ4_Čtení s porozuměním TEMA:
Slovesa - osoba VY_32_INOVACE_15 Sada 7 Jazyková výchova Autor: Dana Doležalová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622/21/7.1.4/2010.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.18 AnotaceMateriál slouží k vyhledávání podstatných jmen a sloves v textu, vytváření jiných vět s těmito slovy AutorMgr. Ivana Venglářová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_30_Rod podstatných.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny
Číslo podstatných jmen
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola Bylany, okres Kolín
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Anotace: prezentace slouží k tvoření slov z různých slovních druhů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Slovní druhy Český jazyk – 5. ročník
Učíme se slovesa VY_32_INOVACE_03_ucimeseslovesa
Popiš jedním slovem, co se na obrázcích děje.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C51Čj6_Předmět
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_238_ČJ2
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Sada 7 Jazyková výchova Autor: Dana Doležalová ZŠ a MŠ Dešná
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_237_ČJ2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Ohebné - mění svůj tvar skloňují se nebo časují Slovní druhy Ohebné - mění svůj tvar skloňují se nebo časují.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 021
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení s přísudkem a podmětem
SLOVNÍ DRUHY číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
PŘÍDAVNÁ JMÉNA [cit ]. Obrázek dostupný pod licencí GNU Free Documentation Licence na www:
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_32_Přídavná jména
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.31_Slovesa Datum: 10.
Transkript prezentace:

SLOVNÍ DRUHY slovesa SLOVESA

slovesa nám říkají co osoby, zvířata a věci dělají nebo co se s nimi děje (klikni na obrázek) cvičí čte smrká vysává bučí letí řve štěká kape zvoní voní hoří jede

Výborně, ještě je roztřídíme. otrhej slovesa tátovo (klikni na hrušku) kvést napsali vrní Výborně, ještě je roztřídíme. baví se krásně pršelo kladivo kokrhá teče učím se pelichá bučí mluvit modrý uzrálo

roztřiď hrušky podle toho co slovesa dělají: (klikni na hrušku) osoby zvířata vrní kvést věci baví se pršelo kokrhá učím se napsali pelichá bučí mluvit uzrálo teče

vyhledej a vybarvi a podstatná jména slovesa do rád. Petr chodí školy (klikni na slovo) do rád. Petr chodí školy mi k krásný . Babička koupila narozeninám míč a jen . Slepice snáší vajíčka kohout kokrhá Na a . hřišti hrajeme hry běháme Ve se , a . škole učíme číst psát počítat Na do školní . oběd chodíme jídelny Šípková se a . Růženka píchla usnula

vybarvi slovesa tátovo napsali kvést vrní baví se krásně pršelo Pracovní list vybarvi slovesa tátovo kvést napsali vrní baví se krásně pršelo kladivo kokrhá teče učím se pelichá bučí mluvit modrý uzrálo

vybarvi a roztřiď hrušky Pracovní list vybarvi a roztřiď hrušky (co dělají osoby, zvířata a věci) osoby zvířata věci kvést vrní baví se pršelo uzrálo kokrhá bučí učím se napsali pelichá mluvit teče

vybarvi a podstatná jména slovesa do rád. Petr chodí školy Pracovní list vybarvi a podstatná jména slovesa (žlutě) (červeně) do rád. Petr chodí školy mi k krásný . Babička koupila narozeninám míč a jen . Slepice snáší vajíčka kohout kokrhá Na a . hřišti hrajeme hry běháme Ve se , a . škole učíme číst psát počítat Na do školní . oběd chodíme jídelny Šípková se a . Růženka píchla usnula