Člověk a jeho svět, 2. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Člověk a jeho svět, 2. ročník
Advertisements

Rozděl ovoce a zeleninu ovoce hledej zelenina hledej Zeleninový salát.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Jitka Hrdličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_21_Prvouka_Ovoce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O.
Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
OVOCE a jeho plody.
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA_OVOCE
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_35_PRVOUKA
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Převody – jednotky délky
Pracovní listy k vytisknutí
Konstrukce trojúhelníku
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_09_PRVOUKA_ZELENINA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Šablona III/2 Druhy dužnatých plodů Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_79_Druhy dužnatých plodů.
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
VY_32_INOVACE_53_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_103_ Plody dužnaté
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_TRIDENI_OVOCE Název materiálu:
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Černý Petr slovní zásoba ovoce − rusky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
ZELENINA A JEJÍ DRUHY LISTOVÁ KOŠŤÁLOVÁ CIBULOVÁ PLODOVÁ KOŘENOVÁ
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PEXESO – OVOCE ruský jazyk
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní větné členy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Převody – jednotky délky
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Na každou stránku přiběhla myška hrabalka a přidala jednu potravinu navíc. Když poznáte kterou, tak ji prý zas odnese. Kliknutím se zobrazí chybějící.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Člověk a jeho svět, 2. ročník OVOCE A ZELENINA Člověk a jeho svět, 2. ročník poznávání druhů ovoce a zeleniny určování druhu plodů Mgr. Veronika Macíková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Poznáš ovoce?

Poznáš i exotické ovoce?

Ovoce můžeme rozdělit do 3 skupin Rozdělení ovoce Ovoce můžeme rozdělit do 3 skupin MALVICE - semena jsou uložena v jádřinci PECKOVICE - najdeme jen jednu velkou pecku BOBULE - najdeme mnoho malých semínek

Malvice, peckovice, bobule? JABLKO TŘEŠNĚ MALINA ŠVESTKA RYBÍZ HRUŠKA VIŠEŇ HROZNOVÉ VÍNO KIWI MERUŇKA BANÁN BORŮVKA BROSKEV ANGREŠT

Poznáš zeleninu?

Zeleninu můžeme rozdělit do 4 skupin Rozdělení zeleniny Zeleninu můžeme rozdělit do 4 skupin KOŘENOVÁ - jíme kořeny LISTOVÁ - jíme listy PLODOVÁ - jíme plody CIBULOVÁ - jíme cibule

Kořenová, listová, plodová, cibulová? RAJČE CIBULE SALÁT MRKEV PAPRIKA ČESNEK PETRŽEL PÓREK KAPUSTA

Odkazy http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Apple_03.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Strawberry_gariguette_DSC03061.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PearPhoto.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:C5_plum_pox_resistant_plum.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blackberry_fruits.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kt_xx_0011_ubt.jpeg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apricots.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Framboise.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Blueberry.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tangerine_2009-03-11.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ananas~May_2008-1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Citrus_sinensis.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Banana.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kiwi_aka.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lemon.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apple_red_delicius_cross-cut.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Autumn_Red_peaches.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Porzeczka_czerwona.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_Kohlrabi.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tomato_je.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Carrots.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/CDC_cuke3.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Cauliflower.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Radish.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Garlic.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dirty_cabbage_head.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green-Yellow-Red-Pepper-2009.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Onion.jpg