VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Hardware a Software.
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
Základní součásti PC Základní Škola.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Hardwarové vybavení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
ICT = informační a komunikační technologie
3.1 Hardwarové součásti PC
 Zpracovává informace  Vykonává pokyny podle našeho příkazu a zadání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
Seznámení s počítačem Informatika pro začátečníky
základní sestava Základní sestava počítače Přiřaď slova k obrázkům:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz Základy práce s počítačem.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 241
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Hardware Ověření znalostí Informatika – 6. třída Bc. Josef Štainer
Identifikátor materiálu: EU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín  Materiál slouží jako výkladová prezentace k tématu „Konstrukční typy PC“, je vhodný.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
Hardware a Software VY_32_inovace_01_infHWSW_08 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: září 2012 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_20.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Nabídka START VY_32_INOVACE_08_16_nabídka start. Nabídka START V levém dolním rohu na hlavním panelu Většinou je zde napsán nápis START či tlačítko se.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Mgr. Miroslava Telingerová
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Základní části počítače
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače Výpočetní technika VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače

Sestava počítače (hardware) Základní vybavení PC Monitor PC skříň Klávesnice Myš Reproduktory (sluchátka) Další vybavení PC Tiskárna Webcamera Skener Projektor PC sestava

Pojmenuj obrázky 1 3 2 6 4 5 Klávesnice Tiskárna Monitor Myš Reproduktory PC skříň

Víš kde se nachází hlavní zapínač PC? Tady je! Většinou je to velké tlačítko na skříni počítače.

Software Rozdíl mezi software a hardware Software slouží k tomu, aby fungoval hardware Bez něj nelze PC využívat Rozdíl mezi software a hardware Na hardware si můžete hmatatelně sáhnout Klávesnice, monitor Software je pouze program Windows, DOS, antivir

Úkol Snímek č. 3 - Učitel rozdá dětem ve třídě papír a sami si jej zkusí pojmenovat -> Děti si napíší 6 čísel a přiřadí název předmětu k danému číslu – zjistíte jak jsou zdatné a jestli dávali pozor

Popis Prezentace slouží k výkladu látky o sestavě počítače. Snímek č. 3 – úkol pro děti

Zdroje: http://images01.olx.com.ph/ui/4/61/80/71906180_1-Pictures-of-RUSH-Brand-New-CORE-2-DUO-Computer-Set-Complete-w15-LCD-etc.jpg http://www.daskeyboard.com/images/products/keyboard.jpg http://vse-sekrety.ru/uploads/posts/2011-11/1321541352_1305104928_monitor.jpg http://www.photolizer.com/Photo%20Studies/Gadgets/Printer/EpsonPrinter.jpg http://www.satshop.ch/images/1006557.jpg http://www.itechnews.net/wp-content/uploads/2009/09/Genius-SP-HF500A-Hi-Fi-Wooden-Speakers.jpg http://www.dio.sk/obrazky/notebook/mini/Optick%C3%A1_mys_LOGITECH_Optical_Wheel_S96_black.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová