František Nepil Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přídavná jména - opakování
Advertisements

Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Zvířata psi Jorkšírský teriér
Chemické složení organismů
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_06.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
Anotace Žák se seznámí s dílem Karla Čapka …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstupÚstně interpretuje dílo K. Čapka, písemně správně přiřazuje.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Hodina Prvouky- Rok, roční období
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_CJL_2 Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
JOSEF ŠKVORECKÝ * NÁCHOD.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
ANIMACE V PowerPointu 2010.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
OTA PAVEL Praha Praha.
VKLÁDÁNÍ HUDBY V PowerPointu 2010.
LITERATURA 2.SVĚTOVÉ VÁLKY
Práce s daty – aplikace II.
PowerPoint Moje bydliště 1. Snímek : Moje bydliště + autor
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Karel Čapek.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
František Nepil – „multimediální autor“ Fejetonista, scénárista, autor knih pro děti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Heleny Zmatlíkové Anotace: Seznámení s ilustracemi Heleny Zmatlíkové Autor:
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_2C_CJ9_17_LITERATURA.
František Nepil 10. ÚNORA 1929 HÝSKOV – 8. ZÁŘÍ 1995 PRAHA BYL ČESKÝ SPISOVATEL.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MAPA PŘÍBĚHU KDO ? KDE ? JAK ? KDY ? PROČ ? S KÝM ? CO ? KAM ?
Využití obrazového materiálu v hodinách Čj „Učit se znamená objevovat to, co už víš. Konat znamená demonstrovat, že to víš. Učit druhé znamená připomínat.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POVÍDKA Jednou jsem takhle přišel domů ze školy a už ve dveřích jsem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Výchova ke zdraví 9. A,B Mgr. Silvie Šilingerová
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Věta se skládá ze slov Název školy
Vzor individuální prezentace
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Karel Havlíček Cesta do vyhnanství.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
AUTOR: Světlana Havránková
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
CVIČÍME PAMĚŤ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu.
KRONIKA Chtěl bys být kronikářem? Co vše můžeš najít v kronice?
Obrázek dostupný z: ZVÍŘATA Obrázek dostupný z:
Vypracovala: Mgr. Hana Krčová
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Pokus. konec.
Mikulášské počítání Mikulášské počítání
PaedDr. Milena Cempírková
Transkript prezentace:

František Nepil 1929-1995 Proslavil se zejména svou prací v Československém rozhlase (od roku 1969) Známý svými prózami pro děti: Makový mužíček (stal se z toho i večerníček), Naschválníčci, Já Baryk

Ukázka vypravování Fr. Nepila http://www.youtube.com/watch?v=910yy11ykFI Portrét autora: http://www.bookfan.eu/autor/66/Frantisek-Nepil

Otázky k textu Co pro psy znamená květen? Co se Barykovi na lidech nelíbí? Jak rozděluje Baryk psy? Čím se psi a šneci liší? Co mají společného? Co se dozvídáme o životě šneků? Jaká minipříhoda se odehrála mezi šnekem a Barykem? Pokus se ji krátce popsat!

Vlastní tvorba Baryk a ………….(doplň název zvířete) 1. Vyber si jedno z domácích zvířat! 2. V textu dej Barykovi možnost zvíře poznat tak, aby se o jeho životě něco dozvěděl! 3. Příhoda bude mít svoje vyústění – závěr!

Obrázky volně přístupné v aplikaci PowerPoint Použité zdroje Obrázky volně přístupné v aplikaci PowerPoint