Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Volíme ve třídě Občanská výchova. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
VOLEBNÍ SYSTÉMY.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
VY_32_INOVACE_SVF33260DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Dělba moci.
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_409.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceStát a jeho představitelé Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje státní.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Stavba těla živočichů Savci
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
Prezident ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
 Název školy: Základní škola Název Název školy: ZŠ speciální Litvínov, Šafaříkova 991, okres Most Autor: Mgr. Helena Trnková Název materiálu: VY_32_INOVACE_59_Hospodaření.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_42_Člověk a společnost.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Anotace Výklad. Osobnosti československých prezidentů od 1. republiky po II. světovou válku Autor Vladimíra Mezerová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Znalost.
Volby a volební systém ČR. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
VOLBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
PŘEDVOLEBNÍ KAMPAŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Volby prezidenta
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_49_Občanská výchova_Volba prezidenta v ČR Téma: Prezident ČR Číslo projektu: CZ.1.07/1.4./00/21.1535

Anotace: Žáci se seznámí s podmínkami volby prezidenta. Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Jazyk: čeština Očekávaný výstup : znát jméno současného prezidenta ČR Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova : prezident, volby Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žáci 2.stupně základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání - lehké mentální postižení Typická věková skupina: 12-13 let Celková velikost:541 kB Datum: 27.6.2013

Prezident ČR Miloš Zeman

Kdo je to prezident? Prezident označuje hlavu státu v republice, která je volena parlamentem, nepřímo či přímo obyvateli státu. Kandidátem na prezidenta může být občan ČR s volebním právem starší 40 let, jehož navrhla skupina minimálně deseti poslanců či senátorů a který nebyl odsouzen pro velezradu. Kandidát musí získat hlasy nadpoloviční většiny všech poslanců i nadpoloviční většiny senátorů. Prezident zastává svou funkci vždy na pět let od bezvýhradného složení prezidentského slibu. V řadě může být zvolen pouze dvakrát za sebou.

Prezidentské volby 1.kolo V prvním kole prezidentských voleb zvítězí kandidát, který obdrží nadpoloviční počet platných hlasů od oprávněných voličů. Pokud žádný kandidát nedosáhne nadpoloviční většiny hlasů, koná se druhé kolo voleb a to i v případě, že by byl pouze jediný kandidát do druhého kola, což je málo pravděpodobné, ale zákon to také ošetřuje. Prezidentské volby 2.kolo Není-li zvolen prezident v prvním kole nadpoloviční většinou platných hlasů, postupují do druhého kola ti kandidáti, kteří mají stejný nejvyšší počet hlasů, případně dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů oprávněných voličů. Prezidentem republiky je zvolen kandidát, který v druhém kole dosáhl jako jediný nejvyššího počtu hlasů.

Současný prezident Miloš Zeman Ing. Miloš Zeman (* 28. září 1944 Kolín) je český politik, ekonom, prognostik a třetí prezident České republiky. Úřadu se ujal složením slibu dne 8. března 2013.

Poznáš předešlé prezidenty ?

ZDROJE http://www.obrazky.cz/media/4/_bHqWqxfHbbpNrh2Ue5joH1j2c11Zx8a3poOPk4MfiE&width=341 http://www.volba-prezidenta.cz/podminky_prime_volby_prezidenta/? http://cs.wikipedia.org/wiki/Prezident http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Milo%C5%A1_Zeman_2013.JPG/202px-Milo%C5%A1_Zeman_2013.JPG http://www.hrad.cz/img/u/prezident-cr/vaclav-klaus.jpg http://www.obrazky.cz/media/3/HF1HffPLj7NHDPYspMBLTSY7QHbq2c9fiSbTWtwmFws&width=219 http://www.obrazky.cz/media/3/d9UZXjfCUmCKSiqnXc2F7fLgmtATfogdOCu_Va88vy0&width=211