„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ v Teplé
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Fai.utb.cz
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Moderní studijní obory SPŠ
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
ÚVOD DO AUTOMATIZACE.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Bez čeho by jsme se neobešli  Bez technických vynálezů by se neobešel v dnešní době nikdo  Technika je pro dnešní život velmi důležitá  Stroje už v.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Stroje a zařízení Tematická oblast:Obrábění, obráběcí stroje a nástroje Téma:Číslicově řízené obráběcí.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Automobilní a dopravní systémy
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Programátor CNC strojů
Tato prezentace byla vytvořena
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Výrobní proces Ing. František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
CAD a parametrické modelování
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Počítačová podpora konstruování
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
VELETRH TECHNICKÝCH POVOLÁNÍ PROGRAMÁTOR, TVŮRCE HER Mgr. Roman Nedorost.
MOTORY Mgr. Martin Tichý MOTORY Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
DUSÍK RNDr. Zuzana Karafiátová DUSÍK Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
GALVANICKÝ ČLÁNEK RNDr. Zuzana Karafiátová GALVANICKÝ ČLÁNEK Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum.
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM PRAHA Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák.
Mgr. Vilibald Schlapák VLASTNOSTI LÁTEK A TĚLES VLASTNOSTI LÁTEK A TĚLES Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od.
Elektrotechnik Tereza Krejnická IX. A ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov
2D A 3D CAD Systémy CAD. CAD CAD – Computer Aided Design (počítačová podpora konstruování). Počítačová podpora konstruování v oblastech: - Strojírenství.
KONTROLA A ÚDRŽBA AUTOMOBILU (PROVOZNÍ KAPALINY) Mgr. Martin Tichý.
Měření elektrických veličin RNDr. Zuzana Karafiátová.
Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
®© Ing. Richard Černý, CSc
19. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.2
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
CNC stroje ve strojírenské výrobě
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Firma byla založena v roce 1921 a v současné době má v průměru 650 zaměstnanců. Isolit–Bravo, spol. s r.o. je ryze českou firmou a uznávaným dodavatelem.
Technologie – Obráběcí stroje pro automatizovanou výrobu rozdělení
Technologie výroby nábytku
VELETRH TECHNICKÝCH POVOLÁNÍ
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Spolupráce se školami.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Transkript prezentace:

„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/01.0012 „Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání 5. 12. 2013

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG žák by měl mít znalosti z matematiky a fyziky jako základ pro řešení technických problémů, konstruktér je orientován na vědomosti a dovednosti z oblasti strojního inženýrství: mechaniky, strojů a mechanismů, měření, materiálů a strojírenské technologie především uživatelských počítačových programů a systémů pro vypracování konstrukční dokumentace, žáci si mohli vyzkoušet konstruování jednoduchého výrobku v programu SolidWorks

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG technolog je orientován na vědomosti a dovednosti z oblasti strojního inženýrství: měření, materiálů a strojírenské technologie – výrobní technologie, výrobní postupy, vybavení dílen technologické přípravy výroby a řízení podniku s využitím počítače, vazbu mezi programy počítačové grafiky a automatickým programováním CNC strojů, na jejich oživení a obsluhu.

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG Poklepáním obrázku spusť video

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG Poklepáním obrázku spusť video

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG Poklepáním obrázku spusť video

KONSTRUKTÉR STROJAŘ A TECHNOLOG V prezentaci jsou použity vlastní fotografie a videa pořízené v průběhu Veletrhu technických povolání 5.12.2013 a v průběhu stáží ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov na SPŠ Ostrov