Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den 1. 6. 2007 Již po desáté!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Advertisements

Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 30. a 31. říjen 2013 Bibliotheca academica 2013 Nová témata – nové výzvy.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Jednotná informační brána Úvod : Současný stav a výhled Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Automatizace knihoven UK, Praha-Jinonice,
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Porada pracovníků dílčích knihoven kateder fakult ČVUT
Novostavba NK z hlediska provozu Bohdana Stoklasová ředitelka Novodobých fondů a služeb.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Informační den ÚVIS aneb co se nám vloni povedlo Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací a služeb Informační den
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2004 – 2010 Usnesení vlády č. 679 ze Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS – Hradec Králové.
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
Digitalizace knihovních fondů – praktické postupy
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
PhDr. Stanislava Bícová, CSc. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze Dostupnost zahraniční literatury a elektronických informačních.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Využití Souborného katalogu knihovnami NPÚ v systému Tritius
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty. Základní informace Otevírací doba: »Po – Čt 9.00 – »Pá 9.00 – 15.00
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně ÚVIS – EDIČNÍ STŘEDISKO
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po dvanácté!
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Úvod do zpracování rešerší I. Mgr. Drahomíra Dvořáková
Centrální systémy v českém knihovnictví PhDr. Radka Římanová UISK FF UK
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Knihovna a její služby v 21. století
Informační zdroje pro STM
Úvodní slovo o sekci SJS
KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, Brno
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
Oborová informační brána Musica
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den 1. 6. 2007 Již po desáté!

ÚSTAV VĚDECKO-PEDAGOGICKÝCH INFORMACÍ A SLUŽEB Audiovizuální centrum (10) Ústřední knihovna (6,5) Informační centrum (11) Ediční středisko (6)

Audiovizuální centrum Provoz a vybavení učeben multimediální výukovou technikou včetně zajištění servisu Tvorba a vedení filmotéky a videotéky, fotodokumentace Nákup, skladování a výdej didaktických a AV pomůcek pro výuku Zhotovování identifikačních průkazů (ISIC, ITIC) Provoz Interního informačního systému

Ediční středisko Vydávání učebních textů, monografií a sborníků z konferencí, přidělování ISBN Příprava k tisku a vydávání sborníku Acta Universitatis Operativní reprografické a knihařské práce dle požadavků uživatelů Sklad a prodejna skript

Ústřední knihovna Centrální akvizici a katalogizaci fondů univerzity včetně detašovaného pracoviště v Lednici na Moravě Výpůjční služby Metodické řízení 100 dílčích knihoven Provoz knihovny beletrie pro zaměstnance

Informační centrum Provoz studijních prostor včetně výpůjční služby z fondu studoven Správu elektronických informačních zdrojů včetně výuky uživatelů Meziknihovní výpůjční službu Meziknihovní výměnnou službu Poradenskou činnost při zhotovování rešerší

Na čem nyní pracujeme: Grantové projekty FRVŠ Inovace zpřístupnění informačních zdrojů na MZLU v Brně (konverze výukových videofilmů z páskových medií do digitálních formátů a jejich zpřístupnění na internetu) Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů VISK 9 Soubor národních autorit ze zemědělství a lesnictví v rámci budování Souborného katalogu ČR

Co se v poslední době povedlo: Elektronická knihovna časopisů (Elektronische Zeitschriftenbibliothek (EZB)) - přístup z jednoho místa ke všem plnotextovým odborným elektronickým časopisům, které jsou dostupné pro naši univerzitu (24 000) Nabídka skript a studijní literatury na webu univerzity Propojení sekundárního záznamu v databázích s plným textem článku pomocí LinkSolver Výroba AV programů ve vysokém rozlišení HD (high definition) Vznik videodatabáze a databáze streamovamých filmů a záznamů z konferencí a přednášek Virtuální polytechnická knihovna – doba reakce 6 hodin

Na co se těšíme: Dokončení výstavby detašovaného pracoviště knihovny a studovny v Lednici na Moravě pro zahradnickou fakultu, které je plánované ke konci letošního roku !