Válka ve Vietnamu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentaci připravili:
Advertisements

Bitva na řece Sommě Bitva na řece Sommě Zpracovaly: Gansová Lucie
Bitva u Verdunu Německo vz. Francie
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Punské války Lukáš Kekrtů.
Vstup USA do války.
III. fáze 2. světové války:
Den D.
Armáda Tady máme armádu v akci s kapitánem roty..
Vypracoval: Jaromír Tlustoš
Válka ve Vietnamu.
Studená válka Války v Indočíně
Evropa za napoleonských válek
Predátoři.
Bitva u Kurska – operace Citadela největší tanková bitva v dějinách
Vietnamská válka.
Airsoft hra na válku.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
Řecko Jana Kalusová.
Začátek –Základ války ve Vietnamu položil D. Eisenhower tím, že jmenoval Johna Fostera Dullese ministrem zahraničních věcí. Dulles měl v zahraniční politice.
Napoleon Bonaparte – ruské tažení a pád
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
BRAZÍLIE.
Albrecht z Valdštejna 7.ročník.
VY_32_INOVACE_2D.9.02 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
NOVÉ ZBRANĚ I. SVĚTOVÉ VÁLKY
Jiří Řehák Gymnázium Teplice 2006
Zvířata ve službách armády Vypracoval: Šimon Hartmann Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Osvobozování Československa
Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých.
I. světová válka – konec války
Válka v Perském zálivu
Helénské období Petr Machala.
Bitva u Verdunu Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Vietnam To to je jen o válce ve Vietnamu. Vietnam  To jsou krásný následky že??
Bitva o Moskvu Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Technika 1. světové války
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Lipany.  Lipany leží 4 km západně od Kouřimi.  První záznam o vesnici je z roku  Do české historie se zapsala bratrovražednou bitvou.  30.května.
Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r
1. SVĚTOVÁ VÁLKA
Bitva u Kann Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Napadení Sovětského svazu. Balkánské tažení Po neúspěšném dobytí VB se Hitler obrátil na Balkánský poloostrov V dubnu 1941byla dobita Jugoslávie a později.
Ohniska napětí po 2. světové válce. 1) Válka ve Vietnamu 2) Oblast Perského zálivu 3) Konflikt v bývalé Jugoslávii.
Indočínská válka  1945 – 1954 Indočínská válka = boj vietnamských komunistů x francouzské koloniální správě  1954 podepsány Ženevské dohody: 1) konec.
Téma: ŘECKO-PERSKÉ VÁLKY Předmět: Dějepis Ročník: 6 Klíčová slova: Klasické období Škola: ZŠ Náklo Autor: Mgr. Barbora Volmanová Datum: 5/2012.
O jakou zemi se jedná?. Vietnam Obsah Geografická poloha Obecné informace Historie Francouzská Indočína Válka v Indočíně 1946.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ VE 2.POLOVINĚ 19. STOLETÍ.
Najdete zde všechno o: ● Bk Mladá Boleslav ● Seriál Futurama ● Hrách:Brothers in Arms,Men of Valor ● Vše o Vietnamské Válce ● Fotky z války ve Vietnamu.
Německé státy – od roku 1815 členy Německého spolku. nejsilnější stát = Prusko. součást spolku = Habsburská monarchie.
Západní tažení – bitva o Anglii. Útok proti Skandinávii Začátkem roku 1940 Německo zaútočilo proti Dánsku a Norsku Slabé Dánsko nekladlo větší odpor a.
Politická situace SEVERNÍ KOREA. KONFLIKTY NA POČÁTKU Roku 1945 obsadili poloostrov váleční spojenci-sever Sověti a jih Američané, kvůli tomu se Korea.
Bulharský lev 30. června 1917 vstupuje Řecko do války proti Bulharsku a jeho spojencům. Pro bulharského velitele Zhostova přichází životní šance….
AUTOR: Marcela Kaderová
Francouzská revoluce a napoleonské války
Dětští vojáci.
Tanky 2. světové války Dominik Kolář.
Katyňský masakr jedna z nejhrůznějších masových vražd, které kdy byly spáchány na válečných zajatcích.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Velké historické bitvy starověku část 1. Řecko – Perské války
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
AUTOR: Marcela Kaderová
První světová válka 8. třída.
Kolonizace Afriky. Kolonizace Afriky Objevování Afriky Kteří Evropané pronikají do Afriky v 19. století? Jaké jsou důvody jejich cest?
Zbraně 1. světové války.
Vylodění v Normandii.
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Transkript prezentace:

Válka ve Vietnamu

Fáze války 1. vietnamská válka Vietnam ovládali Francouzi až do roku 1955 Severo-vietnamská armáda zvítězila v bitvě u Dien Bien Phu 2. vietnamská válka se datuje od roku 1964 Američané proti Vietnamcum Američané měli nevýhodu v neznámém prostředí a menším počtu mužu

Pobouření domorodci Severní Vietnamci se vydávali za domorodé obyvatele Američané se je snažili rozeznat Většina domorodců udávala Američany Výjimky se přidávaly do jednotek CIDG Toho využili Vietnamci, kteří se přidali jako domorodci a dávali echo svým jednotkám

Jednotky CIDG Snažili se o navázání dobrých vztahů s domorodci Ti co se přidali, byli vycvičeni v pohybu po bojišti střelbě z lehkých pěchotních zbraní a těžkých polních zbraní taktice a strategii CIDG úspěšně odrazilo několik útoků

Nemoci Jedovatá zvířata přenášející nemoci – brouci, pavouci, hadi Malárie – přenášeli komáři moskyti – proti ní byl používán Chinin Válečné trauma – pokud vojáci byli často vystaveni nepříteli a viděli mnoho mrtvých, dostali trauma. Proto se vietnamští vojáci měnili každých 12 měsíců Psychická zhroucení řešili psychiatři

Chování k zajatcům Severní Vietnamci neuznávali ženevskou konvenci (ŽK – dobré chování a zacházení s válečnými zajatci) Velitel si hrál na soudce, cvakal z prázdné pistole a pozoroval, jak se zajatec psychicky hroutí Pasti: švihací punji, jámy, granáty s bambusovými ostny

Podpůrné jednotky Používány v případě velkého náporu nepřátelů Výbava: granátomet/raketomet, pistoli a nůž Granátometu se špatně vyhýbalo Používáno na tanky, bunkry a vozy

Vietnamské sklady Vietcong měl k dispozici velké množství zásob municí a potravin Sklady v podzemí Maskovány bamusem a listím z palem U některých pasti pro případ objevení Pokud Američané našli sklad, nacpali do něj výbušninu C4

Zajímavosti Za prvních 6 měsíců roku 1968 padlo o mnoho víc Američanů než za celý rok 1967. Roku 1961 byl zabit první americký voják Severním Vietnamcem. příslušníci NVA a VIETCONGU, jsou prý po ošetření v amerických nemocnicích velice přátelští. S doktory se baví, s vojáky však ne. 26. leden 1970 Americký námořník poručík Everett Alvarez Jr. k tomuto dni strávil 2000. den v nepřátelském zajetí v jihovýchodní Asii. Stal se tak nejdéle drženým americkým zajatcem v celé americké historii.

Fotografie