Výtvarné umění I. Tematická oblast

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření30.
Advertisements

POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Předpoklady nástupu moderních směrů 20. století
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY 1905 – 1914
Postimpresionismus - Gogh Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
VY_52_INOVACE_DEK_46 PRVNÍ UMĚLECKÉ SLOHY 20. STOLETÍ
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
IMPRESIONISMUS.
VY_32_INOVACE_3D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
IMPRESIONISMUS.
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
Postimpresionismus – Cézanne, Gauguin Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Evropské umění počátku 20. století
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Jelínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_05B_08_Postimpresionismus – Vincent.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Jitka Bradáčová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Čj.7.Bra.16 _popis_umeleckeho_dila.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Kubismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Výpočty ve statistice – test k procvičení
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Konstrukce lichoběžníku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
KALIGRAMY Tematická oblast
POSTIMPRESIONISMUS – pracovní sešit
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Úroky - samostatná práce
Člověk tohoto století Tematická oblast
Absolutní a relativní četnost
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Základní systém a dělení barev
Název vzdělávacího materiálu
Statistika - opakovací test k procvičení
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Životní zájmy Tematická oblast
Život – pohledy na přírodu
Tóniny Tematická oblast
Poezie ve světě v 1.polovině 20.století
Hudba - notace Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Transkript prezentace:

Výtvarné umění I. Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření 15. 12. 2012 Ročník 2. ročník čtyřletého nebo 6. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Postimpresionisté. Volný přepis uměleckého díla. Způsob využití Na straně 2 rozpoznává a určuje autory. Postupným klikáním na lištu ověřujeme správné určení. Na straně 3 a 4 jsou ukázky k zadanému úkolu. Na straně 5 je správná odpověď, ukázka inspiruje zadaný úkol. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR05 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Na šesti snímcích jsou obrazy tří nejvýznamnějších postimpresionistů Na šesti snímcích jsou obrazy tří nejvýznamnějších postimpresionistů. Každý malíř je zde zastoupen dvěma obrazy. Vyber dvojice obrazů každého autora a u každé dvojice obrazů urči jejich společné malířské znaky. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_C%C3%A9zanne_100.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vincent_van_Gogh_(1853-1890)_-_The_Olive_Trees_(1889).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_Gauguin_006.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:VanGogh-starry_night.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_Gauguin_137.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_C%C3%A9zanne_026.jpg

Vyber si z předchozí strany jeden obraz, pozoruj ho a pokus se na základě vlastní analýzy, vyjádřit svoje pocity a hledat příčiny jeho výrazového účinku.

Pozoruj dvě ukázky volného přepisu obrazů významného postimpresionistického malíře a vyber na předchozí straně (2) obrazy, u kterých vidíš souvislost.

Najdi související znaky v obrazech postimpresionistů Paula Gauguina, Vincenta van Gogha a Paula Cezanna, které předznamenaly malířské směry na počátku 20. století - Favismus, Kubismus, Expresionismus. Favismus - Zářivost čistých barev, ostré barevné protiklady, tvarové zjednodušení linie díla působí divoce a nezkrotně. Kubismus - Redukce tvarů na geometrická tělesa, systém mnohapohledovosti, důraz kladen na linie. Expresionismus - Směr, který umělci umožňuje využívat a povýšit deformaci tvaru a barvy na základní prostředek výrazu niterného citového stavu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_Gauguin_006.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Paul_C%C3%A9zanne_026.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:La_Chambre_%C3%A0_Arles,_by_Vincent_van_Gogh,_from_C2RMF.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Matisse_Riffian.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Picasso_Portrait_of_Daniel-Henry_Kahnweiler_1910.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Munch_deathSickroom.jpg

Vytvoř vlastní volný přepis obrazu jiného autora. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:VanGogh-starry_night.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vincent_van_Gogh_(1853-1890)_-_The_Olive_Trees_(1889).jpg