Rozhodování Ve veřejné politice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Principy sociálního podnikání
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Management veřejné správy 5RE901 Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu:
Podmínky úspěšné realizace metodiky nového monitoringu Jiří Winkler, FSS MU Brno Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická podpora poradenství.
Historické etapy vývoje managementu
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Modernizační trendy v řízení ve veřejné správě
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
Základy marketingu šestá přednáška
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Vládní selhání a veřejná volba
Úloha neziskových organizací v národním hospodářství.
Komunitní sociální práce
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Sociální ekonomika Vývoj modelů sociálního charakteru státu – I. část Merkantilismus ( století) 1. WELFARE STATE – Stát veřejných sociálních.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Instituce, nositelé a nástroje hospodářské politiky
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
Teorie rozhodování Veřejná volba
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Management ve VS Využití manažerských metod ve VS.
Management - Organizování
Tvorba veřejných politik - přístupy Veřejná politika Zaměření činnosti nebo nečinnosti veřejné moci ve vztahu k určitému problému (course.
Prezentace projektu doktorského studia
4. téma: Společenská organizace Počátky studia formální organizace Problém: Najít univerzálně platné principy ’vědeckého’ řízení výrobních.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 8 Sociální výhody v nezaměstnanosti ve vybraných zemích EU.
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Regionální politika: aktéři, cíle, nástroje, strategie.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
V EŘEJNÁ EKONOMIKA 1 Contracting veřejných služeb 1.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Subjekty a objekty veřejných politik
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Teorie a politika pracovního trhu
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Rozhodování Ve veřejné politice VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Seminář 4 Rozhodování Ve veřejné politice Josef Horňáček Podle materiálů Martina Potůčka a Jana Vláčila www.fss.muni.cz

Alternativní modely (Lindblom) VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Dva modely Alternativní modely (Lindblom) Společnost řízená rozumem: uzavřený systém, racionálně na základě pravidel řízená organizace, osvícená správa, centralizace a vědecké řízení, autorita. Možnosti racionality jsou omezené: otevřený systém, uplatnění preferencí jednotlivců, sociální interakce a směna, decentralizace a dílčí reformy, participace. www.fss.muni.cz

Společnost řízená rozumem (Weber, Fayol) VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Společnost řízená rozumem (Weber, Fayol) Inženýrský přístup k racionalizaci procesů Obecně závazná a racionálně odůvodněná pravidla Univerzální charakter pro všechny formy sociální organizace Negace individuálních hodnot a preferencí Koordinování správních funkcí: plánování, organizování, přikazování, koordinace a kontrola Specializace činností Klíčová úloha „byrokracie“ www.fss.muni.cz

Teorie spravedlnosti (Rawls) Hodnotová orientace VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Teorie spravedlnosti (Rawls) Hodnotová orientace Maximalizace výhod nejméně preferovaným Všem jsou poskytovány nejméně stejné životní podmínky, jako nejvíce handicapovaným Vyrovnání systémů redistribuce a faktorů motivace k zabezpečení trvalého růstu www.fss.muni.cz

Neoinstitucionalismus (Williamson) VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Neoinstitucionalismus (Williamson) Organizace jako alternativa tržní koordinace Snižování transakční ch nákladů Specializace činností Hlavní úloha organizace: řešení problémů s informacemi a směnou, redukce nákladů. Agency: předcházení morálnímu hazardu, rizika rozdělena mezi stakeholdery, informační asymetrie, přesunutí transakčních nákladů na klienta. Instituce formují veřejnou politiku www.fss.muni.cz

Teorie veřejné volby (Arrow, Sen) VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Model 2 Teorie veřejné volby (Arrow, Sen) Konflikty preferencí: hlasovací paradox, Nashova rovnováha, Paretova optimalita. Z individuálních preferencí není možné uspořádat společenské preference Konflikt individuálních a skupinových zájmů Rozdílné zvládání konfliktu zájmů v malých a velkých skupinách Nutnost eliminace alternativ Dosahování konsensu www.fss.muni.cz

Navzájem se vetující skupiny VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Pluralismus (Dahl) Princip polyarchie Navzájem se vetující skupiny Skupiny se organizují na základě projevených zájmů Mezi kolektivními zájmy panuje konkurence Veřejná politika má nastolit harmonii mezi protichůdnými zájmy Kritéria demokratické autority: kritérium osobní volby, kritérium kompetence, kritérium hospodárnosti. www.fss.muni.cz

Teorie sociální konstrukce reality Teorie her VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Organizační teorie Teorie sociální konstrukce reality Teorie her Situační teorie strukturální kontingence Teorie populační ekologie organizací Teorie organizačního meta-designu New Public Management, New Governance Aktéři: občané (politici), úředníci (byrokracie), odborníci (experti) Stakeholdeři – zapojení aktérů do procesu rozhodování www.fss.muni.cz

Příklady nebyrokratického rozhodování VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu Příklady nebyrokratického rozhodování Projektové řízení: Logický rámec projektu sociální intervence. Komunitní plánování: Zapojení stakeholderů do plánování a implementace sociálních intervencí. www.fss.muni.cz

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ Postavení osob se zdravotním postižením na trhu práce v městě Brně HVO: „Co je nutné udělat v městě Brně ve spolupráci aktérů trhu práce pro to, aby se postavení OZP při získávání zaměstnání zlepšilo?“ Posílení informovanosti zaměstnavatelů Informační kampaň, zlepšení spolupráce se zaměstnavatelskými organizacemi a jednotlivými firmami. Podpora propojování nabídky a poptávky na TP Zaměřit již participující NNO na monitoring a prognózu trhu práce, případně ji vytvořit. Vznik NNO zaměřených na pracovní poradenství a zprostředkování. Podpora chráněného TP Vznik sociálních firem jako náhrady zrušených chráněných pracovních dílen a družstev invalidů, zvýšení rozsahu pracovní asistence.

Děkuji za pozornost VPL 160 Odborná praxe pro veřejnou správu www.fss.muni.cz