Kilometr - jednotka délky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohyb tělesa.
Advertisements

Slovní úlohy o pohybu doháněcí
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Kinematika 2. DRÁHA Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0202.
Pohyb a jeho druhy Co je to pohyb? Co všechno lze nazvat pohybem?
Rychlost rovnoměrného pohybu
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Za předpokladu použití psacích potřeb
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Rudolf Novák Jiří Čáha Petra Vančurová Michala Procházková.
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
Ú VODNÍ HLAVIČKA Doplň číslo lab. práce Ú KOL 1: O DPOVĚZ NA OTÁZKY 1) Definuj rychlost (popis, značka, jednotka, značka jednotky) Popis: dráha, kterou.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Rychlost a měření rychlosti
Rychlost těles.
Kinematika 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Rychlost.
Rychlost rovnoměrného pohybu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Matematika 3. ročník ZŠ „Jednotky délky“
Slovní úlohy o pohybu Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_171_dráha-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Převody jednotek Jednotky délky.
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
1 Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
U příkladů, kde se vyskytují procenta, rozlišujeme tři základní veličiny: - základ (100%)... z - procentovou část... č - počet procent... p První dvě.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_54_POHYB TĚLES TEMA: FYZIKA.
Slovní úlohy o pohybu Lineární rovnice Matematika 8.ročník ZŠ
SLOVNÍ ÚLOHY O POHYBU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Procvičování znalostí z rychlosti rovnoměrného pohybu
Slovní úlohy o pohybu Pohyby proti sobě s časovým posunem.
VY_32_INOVACE_04_Matematika_9. a 10.ročník
Ing. Ladislav Mišík FUNKCE 9. únor 2013
Slovní úlohy o pohybu postup na konkrétním příkladu
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_11_JEDNOTKY DÉLKY – KM
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
Průměrná rychlost – úlohy II
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Průměrná rychlost VY_32_INOVACE_06_Průměrná rychlost
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Rovnoměrný pohyb konstantní (stejná) rychlost
VY_32_INOVACE_Sib_II_0 Jednotky délky
Výpočet rychlosti. Obvod Země je přibližně km. Jakou rychlostí se Země otáčí? st v =v =v =v = v = = km 24 h v = 1667 km/h km h Země se.
M-Ji-CU058-Slovni_ulohy_o_pohybu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Slovní úlohy o pohybu Varianta 1: Pohyby proti sobě (1. část)
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
Rychlost, dráha a čas Autor: Lukáš Polák.
Slovní úlohy o pohybu.
AZ kvíz.
Slovní úlohy o pohybu.
FYZIKA 2.B 9. hodina.
Elektronická učebnice - I
Slovní úlohy I. – o pohybu a řešené soustavami rovnic - procvičování
Slovní úlohy o pohybu Varianta 2: Pohyby stejným směrem.
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Transkript prezentace:

Kilometr - jednotka délky 1 kilometr = 1 000 metrů zapisujeme: 1 km

Pomocí kilometrů měříme rychlost - například dopravních prostředků Rychlovlak jede rychlostí až 500 km za hodinu Osobní auto jede rychlostí 100 km za hodinu Cyklista jede rychlostí 20 kilometrů za hodinu

Také zvířata se pohybují různou rychlostí Nejrychlejší gepard má rychlost 120 kilometrů za hodinu Zajíc peláší rychlostí 60 kilometrů za hodinu Pes běží rychlostí 40 kilometrů za hodinu Velbloud utíká rychlostí 20 kilometrů za hodinu

Jakou rychlostí chodí lidé? 1 kilometr za hodinu 4 kilometry za hodinu

Vzdálenost, kterou chceme ujít, se měří na kilometry

Na kilometry měříme také vzdálenost mezi městy Vzdálenost mezi Prahou a Brnem je 200 kilometrů. Podle rychlosti lze vypočítat dobu cesty.

Otázka… Kolik kilometrů ještě musí ujet auto do města: Tábor Brno Vyškov Olomouc

Použité odkazy http://www.autoforum.cz/prvni-dojmy/volkswagen-tiguan-2011-prvni-kilometry-za-volantem/obrazek/0 http://media.novinky.cz/166/81663-top_foto2-xloqj.jpg http://www.plzenskonakole.cz/cz/sto-kilometru-novych-cyklotras-v-ceskem-lese-otevreno-721.htm# http://www.radtouren.at/sixcms/media.php/5538/header.jpg http://www.lhc.dk/Images/Arrangementer/gepard_wwf.jpg http://www.naturfoto.cz/fotografie/ostatni/zajic-polni-52849.jpg http://www.bruhovi.cz/img/syrie-4-1.jpg http://www.cz-pes.cz/inzerce/64339-1.jpg http://mm.denik.cz/43/d7/nordic_walking_severska_chuze_0305_denik_clanek_solo.jpg http://static.autoweb.cz/img/items/480/cde/cde81c3c94656aca95a6f9668b103e6a.jpg http://www.dtcars-chiptuning.cz/foto/pravy/diagnostika_02.jpg