Jablonné nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Mladá Boleslav
Advertisements

studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Územní plán Liberec.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Ing. David Slavata, Ph.D. Trh nemovitostí
STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK. STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY.
Budova finančního úřadu Jiří Dvořák 2010 Odstranění architektonických nedostatků města Tábora.
Teorie optimální velikosti města
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Karmelitská Hotel stavba roku
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Výběr staveniště (STA19) Zpracoval: Ing. Josef Šenovský.
Statutární město Ostrava
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
SUBURBANIZACE.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Teorie optimální velikosti města
Ing.arch. Martin Hilpert Architekt města Semily
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Řešení největších problémů 2009/2010.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Lucie Poláková, Odbor územního plánování 16. září 2014 Přístup MMR k problematice postavení a působnosti městského.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Obytný soubor Za Školkou
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Návrh koridorů cyklistické dopravy na území ITI Olomoucké aglomerace
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Vítejte na veřejném fóru
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Vybrané metodické pokyny k územním studiím
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Strategie regionu, obce
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Město a příměstské oblasti
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Územní plán Liberec.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Workshop Tramvaje na Václavském náměstí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Jablonné nad Orlicí

Jablonné nad Orlicí Etapy rozvoje města Do přelomu 19. a 20. stol. Do čtyřicátých let 70. léta min. století

Jablonné nad Orlicí Přelom 19. a 20. století Trhový městys 1874 zavedena železnice Počátek rozvoje průmyslu Dokončena výstavba na náměstí Počet obyvatel: 1250

Jablonné nad Orlicí Čtyřicátá léta Rozvoj malých podniků živností Počet obyvatel: 1600

Jablonné nad Orlicí 70. léta Rozsáhlá rekonstrukce centra města Postaveny nové městské objekty (základní a mateřská škola) Další rozvoj průmyslu (Tesla, Dřevotvar…..) Počet obyvatel: 2800

Jablonné nad Orlicí Ing. arch. Petr Fuchs

Jablonné nad Orlicí

Jablonné nad Orlicí Ing. arch. Josef Kopečný

Jablonné nad Orlicí Ing. arch. Zdeněk Auer Zpracovatel územního plánu města Městský konzultant Zpracovatel studií rodinné zástavby a parkovacích míst v zástavbě (Počátek územního plánování v Jablonném od r. 1975)

Jablonné nad Orlicí Městský architekt Klady: Lze provádět výstavbu a rekonstrukce tzv. „ jednotným rukopisem“ Při prosazování záměru před zastupiteli a veřejností je možné se opřít o autoritu Zápory Finanční náklady na tuto funkci jsou mnohdy považované za zbytečné *město se uchyluje ke spolupráci formou konzultace

Jablonné nad Orlicí

Problematika kterou je nutno řešit Jablonné nad Orlicí Problematika kterou je nutno řešit Územní plán Rozvoj firem Doprava Koncepce městské zeleně

Územní plán Jablonné nad Orlicí Omezený katastr - bydlení ( rodinná výstavba) - podnikání Nelze uplatňovat regulativy ve výstavbě Je otázka, zda není kapacita území vyčerpána

Rozvoj firem Jablonné nad Orlicí Vazba na dopravu – dostatečné napojení na sil. I. tř. Vazba na MPZ – např. regulativ výšky stavby

Jablonné nad Orlicí

Doprava Jablonné nad Orlicí Ochrana chodců a cyklistů Přiměřená kapacita parkování

Jablonné nad Orlicí Vývoj dopravy

Jablonné nad Orlicí Přesvědčit architekta a projektanta o zvláštních klimatických podmínkách

Jablonné nad Orlicí Přesvědčit veřejnost o správnosti dopravního řešení

Koncepce městské zeleně Jablonné nad Orlicí Koncepce městské zeleně Odstranění nevhodných porostů Zeleň v sídlištích Generační obměna stromů

Jablonné nad Orlicí

Jablonné nad Orlicí

Generační obměna stromů Jablonné nad Orlicí Generační obměna stromů

Století ve kterém se narodíte si nevyberete. Jablonné nad Orlicí Století ve kterém se narodíte si nevyberete. Jako starosta buď bouráte nebo stavíte a stavíte….

Děkuji za pozornost a přeji vám šťastný výběr architekta. Jablonné nad Orlicí Děkuji za pozornost a přeji vám šťastný výběr architekta. Miroslav Wágner www. jablonneno.cz Starostové starostům Praha 21. 6. 2016