Rusko vs USA Porovnání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše země za 1. světové války
Advertisements

Voda & Energie Vodní doprava.
Nizozemsko.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STÁTY SEVERU A JIHU.
Socioekonomická charakteristika USA
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Mezinárodní situace na přelomu 19. a 20. století
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Somálsko.
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
SEVERNÍ ASIE - SIBIŘ.
Ekologické důsledky války
USA Ružica Stojanova 4.DB. 1.1) Forma vlády Stát Forma vlády Hlava státu vznik Způsob vzniku USA prezidentská republika George Walker Bush 4. července.
Usa.
Stupeň rozvoje států světa
Euro – měna Evropanů Eurem lze platit kdekoli v tzv. eurozóně.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
POLITICKÉ A ÚZEMNÍ DŮSLEDKY
Útok na Pearl Harbor Autor: Tomáš Čižinský.
RUSKO Jan Vaněk.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Rusko 20. ledna 2006.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Peníze a měny.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
1. SVĚTOVÁ VÁLKA
KANADA.
RUSKO.
Bělorusko.
Kazachstán Nikola Boev Martina Fajčaková Štefan Gurský
Spojené Státy Americké
HOSPODÁŘSKÁ KLASIFIKACE KANADY
STUPEŇ ROZVOJE STÁTŮ SVĚTA
 Skupina Ruských motorkářů  přezdívka „Noční vlci“  Příznivci Vladimíra Putina (ruského prezidenta)
Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel Třída:7.BDatum vypracování projektu:
Vzdělávací materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Napadení Sovětského svazu. Balkánské tažení Po neúspěšném dobytí VB se Hitler obrátil na Balkánský poloostrov V dubnu 1941byla dobita Jugoslávie a později.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
EU ve světě Martina Šutová. Základní makroekonomické ukazatele Hrubý domácí produkt – HDP/obyvatele; HDP v paritě kupní síly Měření vývoje na trhu práce.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Ekonomika Střední Asie Tomáš Barteczek Kazachstán km 2 (9. největší stát) - 17 mil. obyvatel (62. místo) - ropa, plyn, uran, zlato,
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Obsah přednášky: Hlavní tradice americké zahraniční politiky.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Soudobý svět Ekonomický pohled
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
NĚMECKO
AUTOR: Marcela Kaderová
Zpracovala: P. Dillingerová SŠ KNIH, o. p. s.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Sada : Člověk a jeho společnost
Základní škola, Hradec Králové
EVROPA VÝCHODNÍ EVROPA – RUSKO
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Druh učebního materiálu
Velká hospodářská krize
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Spojené státy americké
Sčítání lidu domů a bytů 2011
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
I. světová válka III. část.
Obezita v USA JAK TO VIDÍM JÁ.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Transkript prezentace:

Rusko vs USA Porovnání

                              pREzIDENT  Donald Trump Vladimir Putin

                         pOPULAce 321,4 milionů 146,8 milionů

USA EKonomika RUsko 117% Státní dluh 11% - Nízký státní dluh                       11% - Dolar je tržní měna - Americká vláda je schopná držet kurz dolaru nahoře - Velké rezervy - Masivní průmysl - Spekuluje se na úpadek díky státnímu dluhu - Nízký státní dluh - Nejsilnější ekonomika dle parity kupní síly - Největší nerostné zásoby - Rychle se rozrůstající průmysl

Rusko armáda USA 768 000 prof. vojáků 1 430 000 prof. vojáků 2 500 000 reserv 15 000 tanků 183 ponorek 355 Bitevních lodí 3 437 Letadel 75 000 000 Podpůrná hodnota 8 700 Jaderných hlavic 1 110 000 reserv 8 870 tanků 73 ponorek 475 bitevních lodí 13 896 Letadel 144 250 000 Podpůrná hodnota       6 997 Jaderných hlavic

USA                                                                                                      Rusko

                      TYpické jídlo Rusko USA

               Zajímavosti Rusko USA  Rusové jsou obecně považováni za hloupý národ , ale na počet populace mají nejvíce vysokoškolských studentů. Hodně Rusů je chudých , ale nikdy to nepřiznají a nikdy to o sobě neřeknou. Když zvážíme všechny podklady , Amerika je nejchudší zemí světa. Spoustu amerických vědců a inovátorů , jako zakladatel Google Sergey Brin , jsou Rusové.

HLAVNÍ MĚSTA Moskva Washington DC