EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody –Podnebné pásy – Tropický pás
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
- Jižní Amerika( přírodní poměry)
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
AFRIKA Geografická poloha.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tropické rostliny Přírodověda 5. ročník
VYPRACOVAL Šimon cigánek, 5.tř.
PODNEBNÉ PÁSY.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AFRIKA – rostliny a živočichové
PODNEBNÉ PÁSY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu.
Registrační číslo projektu
VEGETACE AFRIKY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
Vodstvo Afriky Rostlinstvo a živočišstvo Afriky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – vlajky států Autor:Mgr.
Biosféra.
Tropický pás savana a poušť
Afrika vodstvo VY_32_INOVACE_Z OnM Mgr. Kosík Lukáš
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
Identifikátor materiálu: EU
Afrika – celkový přehled
Podnebné pásy I. – 5. ročník / tropický podnebný pás /
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr. Markéta Zákravská Název: VY_32_Inovace_08_10_Tropický pás Téma: Rozmanitost přírody Číslo projektu:
Projekt do biologie a zeměpisu Gymnázium Jakuba Škody, kvinta B Bartók, Gremlica, Pospíšilová, Pumprlová TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
Podnební pásy Elena a Eliška.
Živý = živý obal Země (živé organismy na Zemi). = živá příroda + neživá příroda (organismy + neživé přírodniny) - největší ekosystém je celá Země.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY II. Autor: Hana Brýdlová.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 15_Tropický pás Autor : Jiří Martínek, ZŠ a MŠ Hazlov Období vytvoření : prosinec 2011.
Tropické lesy.
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_02_Afrika Autor Vladimír Kopal.
Afrika.
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
TROPICKÝ PÁS Mgr. Renata Šimková Přírodověda 5.tř.
Jméno autora výukového materiálu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_20_ROZMANITOST_PODMINEK_ZIVOTA_NA_ZEMI
VY_32_INOVACE_16_Z_SAVANY
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Vegetační pásy Jižní Ameriky
TROPICKÉ DEŠTNÉ PRALESY
Jméno autora výukového materiálu
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
VY_32_ INOVACE_ 08_ PŘÍRODOVĚDA 5
Vodstvo světa – řeky Učivo 9. třídy Název školy
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
SAVANY.
Pouště a polopouště.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Tropický deštný les.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_233_PR5 Předmět: Přírodověda Ročník: 5. Téma: Podnebné pásy Název: Tropický Autor: Lucie Kováčová Popis: Výukový materiál – doplňující informace k učebnici Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Metodika: Prezentace slouží jako učební materiál k doplnění učiva z učebnice. Žáci se seznamují s daným tématem, aktivně pracují s mapou i internetem, při vyhledávání informací. Animace je nastavena tak, že při kliknutí se objeví správné odpovědi. Prezentaci lze využít jako samostatnou práci i jako práci dvojic či skupin. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

CHARAKTERISTIKA A KRAJINA Tropický podnebný pás se rozkládá mezi obratníkem Raka a Kozoroha Nejteplejší podnebný pás POUŠŤ SAVANA DEŠTNÝ PRALES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. SVĚTADÍLY JIŽNÍ AMERIKA STŘEDNÍ AFRIKA JIH ASIE SEVER AUSTRÁLIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. SVĚTADÍLY Pracuj s atlasem světa BOLÍVIE SAUDSKÁ ARÁBIE INDIE THAJSKO INDONÉSIE FILIPÍNY VIETNAM NIGÉRIE ANGOLA TANZÁNIE ETIOPIE SENEGAL KAPVERDSKÉ OSTROVY PAPUA-NOVÁ GUIENA MEXIKO KOSTARIKA PANAMA GUATEMALA KUBA JAMAJKA KOLUMBIE VENEZUELA EKVÁDOR PERU BRAZÍLIE EGYPT SEVER.TERITORIUM AUSTRÁLIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. OCEÁNY a moře Karibské Mexický záliv Arabské Korálové Jihočínské TICHÝ ATLANTSKÝ INDICKÝ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Dominikánská republika Ostrovy Kuba Trinidad a Tobago Dominikánská republika Filipíny Papua-Nová Guiena Fidži Šalamounovy ostrovy Kapverdské ostrovy Maledivy Šrí Lanka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. ŘEKY NIL KONGO ZAMBEZI NIGER AMAZONKA PARANÁ FLINDERS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Jezera VIKTORIINO TITICACA ČADSKÉ MALAWI Viktoriino jezero Titikata Čadské Malawi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Fauna OPICE KROKODÝL PAPOUŠEK LUGUÁN STROMOVÉ ŽÁBY HADI TYGR JAGUÁR VELBLOUD POUŠTNÍ LIŠKA SURIKATA ŠTÍR SLON ZEBRA ŽIRAFA LEV SUP HYENA GEPARD PAKŮŇ FENEK SARANČATA HMYZ PAVOUCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Flora PALMY VZÁCNÁ DŘEVA KOUČUKOVNÍK KÁVOVNÍK KAKAOVNÍK KOKOSOVNÍK BANÁNOVNÍK ANANASOVNÍK LIÁNY ORCHIDEJE VYSOKÉ TRAVINY BAVLNÍK PODZEMNICE OLEJNÁ KAKTUSY BAOBAB TUČNOLISTÉ ROSTLINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Citace: Zdroje obrázků: http://www.kompas.estranky.cz/clanky/clanky---afrika/zemepisne-rekordy-afrika-vodstvo-podnebi.html http://worldtravelguide247.blogspot.cz/2011/12/womb-of-mankind-lake-titikaka-in.html http://www.srdceafriky.cz/images/fotoalbum/cad/ipage00014.htm www.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.