Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_587_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Letní olympijské hry v Pekingu
Emil Zátopek.
Olympijské hry Autor: Vojtěch Myška.
Velká Británie.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
PLAVÁNÍ.
Digitalizace výuky Příjemce
Letní olympijské hry v Číně
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Olympijské hry.
BASKETBAL.
Olympijské hry.
Název Slavnosti a hry Předmět, ročník Dějepis, prima Tematická oblast
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Volejbal.
OLYMPIJSKÉ HRY.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Antické Řecko Opakovací mix
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY 1.
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Letní olympijské hry v Číně
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
VY_32_INOVACE_3D.6.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace byla vytvořena
Test Jižní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Sport – v zdravém těle zdravý duch
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Řecko - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
SPORTOVNÍ DEN v rámci oslav 660. let obce Lešná V pátek 12. června 2015 se uskutečnil na víceúčelovém sportovním hřišti tradiční „Sportovní den“, kterého.
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Hrádková Název : VY_32_INOVACE_16_Olympijské.
TV jako součást výchovných systémů v historii  Antika – Atény vers. Sparta  Středověk – pokles zájmu o TK, především šlechta: 7 rytířských ctností –
Pro 2. st. ZŠ, SŠ Jitka Králíková. Sem-tam – 3 min  Přemístění z jedné strany tělocvičny na druhou s různými obměnami: ◦ Skoky po 2 nohách, po 1 noze.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Výchova v antickém Řecku - utilitární
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
Odbíjená – základní pravidla
Systematika basketbalu
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka

Aktivizační hodina TV Zaměřeno na seznámení s méně známou sportovní disciplínou (Moderní pětiboj) Školní tělocvična 20 žáků (5 skupiny po 4 žácích) 2 vyučovací hodiny (1,5h) Pomůcky: 8x pet láhev, 2x žíněnka, 2x šátek, 2x basketbalové míče, nářadí z tělocvičny

Organizace hodiny Základní informace o pětiboji Zahřátí organismu Uvolnění Rozdělení do 4 skupiny po 5-ti žácích 1. disciplína – Šerm 2. Disciplína – Plavání 3. Disciplína – Jízda na koni 4. + 5. Disciplína – Kombinace (běh + střelba) 6. Disciplína - Křížovka Vyhodnocení

Šerm 2 týmy proti sobě 8x pet láhev V jedné ruce pet láhev Žáci se snaží pet láhví útočit na volnou paži soupeře Po doteku volné paže s Pet hráč končí Bodování

Plavání 2 žíněnky Týmy skáčou s rozběhem na žíněnku Snaží se s ní sklouznout co nejdále Pokračuje druhý z týmu První tým na druhé straně tělocvičny vítězí Bodování

Jízda na koňi Dvojice Jeden z dvojice má šátek na očích Nářadí z tělocvičny „Slepý žák“ je navigován Na čas Dotek nářadí +5 sec. Max. čaš = 1 min. Bodování

Běh a střelba Po jednom běží okolo tělocvičny Běh zakončen dvěma hody Bodování

KŘÍŽOVKA Při jezdecké disciplíně je obsahem ……… skákání. Na území jakého státu se konaly Antické olympijské hry? Ve kterém městě poprvé soutěžily ženy v moderním pětiboji na Olympijských hrách? (2000) Jak se nazývá Řecko- římská etapa starověku, při které byly založeny Olympijské hry? Jak se nazývá činnost, která se vyvinula z lovu a přešla do několika sportovních disciplín. (součástí antického pětiboje) Součástí Antického pětiboje byla jedna bojová disciplína, která? V roce 1912 byl poprvé na Olympijských hrách zařazen moderní pětiboj. Kde se uskutečnily tyto OH? Jaký druh pistole se používá při střelbě v kombinované disciplíně? Jak se jmenuje jediný zlatý český olympionik v moderním pětiboji? Kdo měl největší podíl na znovuobnovení Olympijských her? (2. předseda MOV)

KŘÍŽOVKA C O U B E S Z R Y A Á T Ř D N P V I H L K M