MAP – Místní akční plán ORP RK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci Prahy 15.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
2. jednání řídícího výboru
Název projektu: Ve škole po škole
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
2. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o projektu
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

MAP – Místní akční plán ORP RK Formulace vize rozvoje vzdělávání na území MAP ORP RK Realizační tým - tvorba dokumentu MAP – analýza území, strategický rámec, akční plán, projednání s veřejností a obcemi v území, dotazníky porady, školení MŠMT, krajská setkání organizace vzdělávacích aktivit – logopedie, inkluze, výchova dětí (6-15 let),… koordinace se sousedícími MAP, KAP, výzvami MAS, MMR (IROP) a MŠMT (šablony) 4 pracovní + 6 expertní skupiny – definice hlavních problémů a potřeb vzdělávání, cílů, opatření a aktivit Schválení Strategického rámce MAP a akčního plánu – 22.6.2017 – Řídící výbor PLÁN: 6-12/2017 – příprava detailního Akčního plánu vzdělávacích akcí pro učitele a veřejnost – zapracování textů z expertních skupin 2/2018 – ukončení projektu

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam priorit Strategického rámce 1. Rozvoj předškolní výchovy a vzdělávání 2. Rozvoj základní výchovy a vzdělávání 3. Rozvoj zájmového a neformálního vzdělávání Cílem jsou DOSTUPNOST, KVALITA a PŘÍNOS Seznam opatření 1.1.1 Dostatečný počet pedagogů umožňující individuální přístup k dětem v předškolním vzdělávání 1.1.2 Dostatečná kapacita a variabilita mateřských škol a dalších předškolních zařízení pro děti a rodiče ve spádovém území bydliště 1.1.3 Optimalizace provozu mateřských škol a dalších předškolních zařízení v souladu s časovými potřebami rodičů 1.1.4 Finanční stabilizace a udržitelnost mateřských škol a dalších předškolních zařízení

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam opatření 1.2.1 Systematické vzdělávání pedagogických a výchovných pracovníků v předškolní výchově a vzdělávání 1.2.2 Modernizace mateřských škol a dalších předškolních zařízení 1.2.3 Nákup vybavení a pomůcek pro mateřské školy a další předškolní zařízení 1.2.4 Spolupráce škol, rodičů a dalších aktérů předškolní výchovy a vzdělávání 1.3.1 Rozvíjení podnikavosti a iniciativy dětí v předškolní výchově a vzdělávání 1.3.2 Rozvíjení kompetencí dětí v polytechnickém vzdělávání v předškolní výchově a vzdělávání 1.3.3 Rozvíjení sociálních a občanských kompetencí dětí v předškolní výchově a vzdělávání 1.3.4 Rozvíjení kulturního povědomí a vyjádření dětí v předškolní výchově a vzdělávání

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam opatření 2.1.1 Dostatečná kapacita a odborné personální pedagogické a výchovné zajištění individuálního přístupu k žákům v základním vzdělávání 2.1.2 Dostatečná kapacita a variabilita základních škol a souvisejících služeb pro žáky a rodiče v základním vzdělávání 2.1.3 Finanční stabilizace a udržitelnost zařízení v základním vzdělávání 2.1.4 Podpora žáků ohrožených školním neúspěchem v základním vzdělávání 2.1.5 Podpora žáků mimořádně nadaných a talentovaných v základním vzdělávání 2.1.6 Pedagogicko-psychologické poradenství pro žáky, rodiče a základní školy 2.1.7. Speciálně pedagogické poradenství pro žáky, rodiče a základní školy 2.2.1 Systematické vzdělávání pedagogických a výchovných pracovníků v základním vzdělávání 2.2.2 Modernizace škol a školských zařízení v základním vzdělávání 2.2.3 Nákup vybavení a pomůcek pro školy a školská zařízení v základním vzdělávání 2.2.4 Spolupráce škol, rodičů a dalších aktérů základní školní výchovy a vzdělávání 2.2.5 Zavádění alternativních a individuálně zacílených metod výuky v základním vzdělávání

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam opatření 2.3.1 Kariérové poradenství v základních školách 2.3.2 Rozvíjení podnikavosti a iniciativy žáků v základním vzdělávání 2.3.3 Rozvíjení kompetencí žáků v polytechnickém vzdělávání v základním vzdělávání 2.3.4 Rozvíjení sociálních a občanských kompetencí žáků v základním vzdělávání 2.3.5 Rozvíjení kulturního povědomí a vyjádření žáků v základním vzdělávání 2.3.6 Rozvíjení čtenářské a matematické gramotnosti v základním vzdělávání 2.3.7 Rozvíjení digitálních kompetencí žáků v základním vzdělávání 2.3.8 Rozvíjení kompetencí žáků pro aktivní využívání cizích jazyků v základním vzdělávání 2.3.9. Rozvíjení zdravého a aktivního životního stylu žáků základních škol

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam opatření 3.1.1 Dostatečná kapacita pedagogického a výchovného personálu umožňující individuální přístup k dětem a žákům v zájmovém a neformálním vzdělávání 3.1.2 Dostatečná kapacita a variabilita zařízení zájmového a neformálního vzdělávání a souvisejících služeb pro děti a rodiče 3.1.3 Finanční stabilizace a udržitelnost zařízení zájmové a neformální výchovy a vzdělávání 3.2.1 Systematické vzdělávání pedagogických a výchovných pracovníků zájmového a neformálního vzdělávání 3.2.2 Modernizace zařízení zájmového a neformálního vzdělávání 3.2.3 Nákup vybavení a pomůcek pro zařízení zájmového a neformálního vzdělávání 3.2.4 Spolupráce pracovníků zařízení zájmového a neformálního vzdělávání, rodičů a dalších aktérů zájmové a neformální výchovy a vzdělávání 3.2.5 Zavádění alternativních a individuálně zacílených metod výuky v zájmovém a neformálním vzdělávání

MAP – Místní akční plán ORP RK Seznam opatření 3.3.1 Rozvíjení podnikavosti a iniciativy žáků v zájmové a neformální výchově a vzdělávání 3.3.2 Rozvíjení sociálních a občanských kompetencí žáků v zájmové a neformální výchově a vzdělávání 3.3.3 Rozvíjení kulturního povědomí a vyjádření žáků v zájmové a neformální výchově a vzdělávání 3.3.4. Rozvíjení zdravého a aktivního životního stylu v zájmové a neformální výchově a vzdělávání 3.3.5. Rozvíjení kompetencí žáků v přípravě na pracovní uplatnění

Šablony = projekty zjednodušeného financování MŠ, ZŠ, SŠ a VOŠ 1 Animace vzdělávacích zařízení v území, informační servis, projektová příprava Zpracování projektových žádostí zdarma, administrativní podpora během projektu Projekt trvá max. 2 roky; výše podpory min. 200 000 Kč, max. 200 000 + počet dětí/žáků školy x 2200 Kč Nejčastější výběr šablon: Chůva pro 2leté děti; Školní asistent MŠ, ZŠ Sdílení zkušeností MŠ, ZŠ Zima 2017/2018 vyhlášení Šablon pro DDM a ZUŠ; vyhlášení Šablon pro MŠ, ZŠ II.

Šablony = projekty zjednodušeného financování MŠ, ZŠ, SŠ a VOŠ 2 Aktuální stav čerpání šablon na území ORP RK k 5.6.2017:  34 škol + ZŠ Kolowratská 26 škol    projekt v realizaci, žádosti podané přes MAS Sdružení SPLAV (11x), přes vlastní management nebo externí spolupráci (15x) 8 škol      bez přihlášeného projektu – ZŠ Vamberk, ZŠ a MŠ Lukavice, Doudleby, Lično, Pěčín, Roveň, MŠ Liberk a Tyršova Vamberk 1 škola    není možné žádat – problematická povinná šablona – ZŠ a MŠ Orlické Záhoří (limity nezohledňují malé školy) Přihlášené školy vyčerpají:     13,7 mil. Kč Průměr na školu:                      526 tis. Kč