eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pavel Březovský ředitel Státní ústav pro kontrolu léčiv
Advertisements

Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
ICT ve zdravotnictví 2010 Důvody a možná řešení ePreskripce.
Elektronická preskripce
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Martin Beneš © 2009 Státní ústav pro kontrolu léčiv ePreskripce – mýty a skutečnosti zřízení a provoz zabezpečeného centrálního úložiště Martin Beneš 19.
RESPONSIBLE CARE IT nástroje implementace REACH Konference REACH, GHS, přeprava Praha, Ing. Jan Holomek, SCHP ČR.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Projekt ELIŠKA Centrální registr řidičů
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
Lékárny v současném systému zdravotní péče RNDr. Božena Macešková, CSc
Realizační tým ICZ duben 2005
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ...je připravena MICHAL PEŠEK Praha
Digitalizace a archivace dokumentů státní sociální podpory
Registr klinických laboratoří Seminář pro registrované laboratoře Lékařský dům, Praha 5. dubna 2007 Bilyk I., Sedláková J.
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Doc. Dr. Jiří Kofránek, CSc. Bezpečné elektronické recepty Laboratoř biokybernetiky ÚPF Univerzita Karlova v Praze -1. lékařská fakulta.
Technické řešení PostSignum QCA
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
ČESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Lidé na prvním místě … Praha, 14. dubna 2011 E – neschopenka (HPN = Hlášení pracovní neschopnosti) Ing. Vladimír Fanta.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Změny v lékárnách po Mgr. Jan Šípek Apatyka servis s.r.o.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Pracovní skupina Elektronická preskripce Ing. Hynek KRUŽÍK předseda pracovní skupiny NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy,
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Seminář č.20 - Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných LP Roman Slowioczek,
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?
Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB)
eRecept aktuální stav a plánovaný vývoj do
On-line vyjadřování k existenci sítí
Nástroje podpory uživatelů
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
eMeDocS Exchange Medical Document System David Zažímal Petr Pavlinec
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Návod k použití 1 Odstraňte čáry a texty, které nepotřebujete. 2
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Orsoft RADNICE Open Zuzana Opršalová.
eRecept – aktuální stav
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

eRecept – aktuální stav a plánovaný vývoj do 1. 1. 2018 Ing. Renata Golasíková 27. června 2017

eRecept – současný stav Elektronická preskripce funguje na bázi dobrovolnosti, od března 2016 tzv. náhradní řešení eRecept V květnu 2017 vystaveno rekordních 314 828 eReceptů, denní počty již stabilně dosahují 15 tisíc vystavených eReceptů, některé dny i přes 17 tisíc eReceptů, v posledních týdnech je vystavováno stabilně kolem 75 tisíc eReceptů Meziměsíční nárůst žádostí lékařů od dubna je přes 2500 V tuto chvíli je v systému zapojeno celkem 2112 lékáren, 5818 lékárníků, 7373 lékařů a 1048 zdravotnických zařízení V prosinci 2016 zahájena realizace nového IS eRecept odpovídajícího technicky i bezpečnostně všem nárokům na významný systém státní správy (vysoké zatížení, rychlé odezvy, zabezpečení osobních dat)

Harmonogram dodání IS eRecept eRecept – harmonogram IS Harmonogram dodání IS eRecept 31. ledna 2017 – akceptace prováděcího projektu 10. dubna 2017 – uvolnění testovacího prostředí pro dodavatele lékařských, lékárnických, nemocničních SW a IS ZP duben, květen 2017 – workshopy pro dodavatele lékařských, lékárnických, nemocničních SW a IS ZP červen 2017 – vývoj cílového řešení, testování červenec 2017 – ověřovací (pilotní) provoz pro lékárnické SW srpen 2017 - ověřovací (pilotní) provoz pro lékařské SW do srpna 2017 – paralelní provoz stávajícího a nového systému

Harmonogram dodání IS eRecept eRecept – harmonogram IS Harmonogram dodání IS eRecept září 2017 – migrace dat, vypnutí stávajícího systému pro předepisování září 2017 – zahájení plošného pilotního provozu listopad 2017 – akceptace díla, zahájení provozu všech částí systému pro všechny subjekty listopad 2017 - prosinec 2017 – spuštění rutinního provozu připojování všech subjektů může probíhat již nyní i v průběhu pilotního provozu, bude zajištěn bezvýpadkový přechod ze stávajícího na nový systém

Specifikace IS eRecept eRecept – co přinese Specifikace IS eRecept Pacient nebude potřebovat k vydání léků žádný papírový doklad přehled o všech receptech Lékař po provozní stránce minimum změn více cest předepisování informace o výdeji Lékárník jistota, že je recept pravý lepší čitelnost

IS eRecept – co také bude umět eRecept – nové funkcionality IS eRecept – co také bude umět zkrácení identifikátoru eReceptu – 12místný alfanumerický kód s vyloučením některých sporných znaků 4 cesty předání identifikátoru pacientovi (SMS, e-mail, průvodka, webová/mobilní aplikace) plné využívání systémů a funkcionalit eGovernmentu umožnění předávat poznámky ze strany lékárníka směrem k lékaři odstranění nutnosti používat routery pro komunikaci využití webového a mobilního rozhraní pro vybrané skupiny uživatelů (přístup lékaře k preskripci bez nutnosti být u „svého“ lékařského systému v ordinaci, přístup pacienta k vystaveným eReceptům)

IS eRecept – plánované rozšíření funkcionalit eRecept – plánované funkcionality IS eRecept – plánované rozšíření funkcionalit Etapa II (2018 – 2020) – závisí na schválení navržených legislativních změn zákona o léčivech, zákona o návykových látkách a příslušných vyhlášek spuštění lékového záznamu pacienta – úprava legislativy, definování práv přístupu (rozsahu oprávněných osob) kontrola duplicit – závisí na spuštění lékového záznamu pacienta interakce – závisí na lékovém záznamu pacienta a na odborném stanovisku, jak budou interakce definovány rozšíření počtu položek LP na eReceptu – úprava legislativy eRecepty na OPL – úprava legislativy

eRecept – jak to funguje

Specifikace fungování IS eRecept eRecept – jak to funguje Specifikace fungování IS eRecept Lékař může vystavit eRecept v ordinaci ve svém ambulantním nebo nemocničním SW ve webové aplikaci (na svém počítači, tabletu) v mobilní aplikaci (v nouzových případech na „chytrém“ telefonu) Pacientovi pak předává vytištěnou průvodku (obdoba současného listinného receptu, nejpoužívanější cesta předání) posílá pdf do e-mailu (pdf je zašifrované a obsahuje údaje jako na vytištěné průvodce) posílá SMS s identifikátorem na mobilní telefon nepředává nic, pacient má možnost si eRecept zobrazit ve své webové aplikaci

Specifikace fungování IS eRecept eRecept – jak to funguje Specifikace fungování IS eRecept Lékař u svého nemocničního nebo ambulantního SW musí mít kvalifikovaný osobní certifikát (vydává jedna ze tří certifikačních autorit v ČR, platnost 1 rok) musí mít přístupové údaje od SÚKL (žádost na webu, pro velká ZZ hromadné předání) musí mít ve svém SW nainstalovaný „modul“ pro komunikaci s Centrálním úložištěm elektronických receptů (zajišťuje dodavatel SW) V případě nemocnic musí být „technicky“ připojena nemocnice jako ZZ (žádá statutární zástupce) při vlastní práci na počítači se toho pro lékaře mnoho nezmění pro vydefinované případy bude možné vystavit papírový recept (vyhláška je v gesci MZdr a je připravována)

IS e-Recept – návrh průvodky eRecept – průvodka IS e-Recept – návrh průvodky

IS eRecept – kontakty Aktuální informace na webových stránkách SÚKL eRecept – kontaktní informace IS eRecept – kontakty Aktuální informace na webových stránkách SÚKL http://www.sukl.cz/erecept Nové webové stránky http://www.epreskripce.cz Infolinka k elektronické preskripci denně od 8 do 17 hodin telefon 800 900 555 e-mail erecept@sukl.cz

eRecept Děkuji za pozornost