Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dánsko Vlajka znak.
Advertisements

Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Evropská nej….
Téma hodiny: Bělorusko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Nizozemsko.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Podívejte se, jaké to jsou.
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rusko Jarmila Kovářová.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Východní Evropa – Ukrajina
Polsko Eliška Pokorná.
SRBSKO.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Město na řece Něvě. SANKT-PETĚRBURG také známý jako PETROHRAD nebo LENINGRAD přezdívaný „Benátky Severu“
ČÍNA.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Státy východní Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
PAMÁTKY PRAHA.
EVROPA Martin VRZALA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
PORTUGALSKO.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
RUSKO Jan Vaněk.
Statutární město Opava
Rusko 20. ledna 2006.
Téma hodiny: Rusko - socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Rusko – socioekonomické poměry Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Registrační číslo projektu
Město Brno.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Hospodářství České Republiky
Německo.
Nejrozlehlejší stát světa ležící na dvou světadílech
Jihomoravský kraj.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Bývalé státy Sovětského svazu
PETROHRAD Petrohrad je s téměř obyvateli druhé největší město Ruska a z měst nad milión obyvatel je nejsevernější na světě Je kulturním střediskem.
VY_52_INOVACE_70_Praha Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jan Staník NÁZEV:Jihomoravský kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Irsko Open presentation.
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Belgie Jakub Jenšovský.
VY_32_INOVACE_160_Evropská část Ruska
EVROPA VÝCHODNÍ EVROPA – RUSKO
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Dánsko Vlajka znak.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Transkript prezentace:

Rusko Moskva Petersburg Petrodvorec Moscou

Moskva je hlavní město Ruska. Počet obyvatel: 10. 126 Moskva je hlavní město Ruska. Počet obyvatel: 10.126.424 Moskvu půlí řeka vnadmořské výšce 120 m. Mnohé zvláštnosti reliéfu jsou výsledkem změny zavedené aktivitou obyvatelstva v průběhu staletí. Klima je mírně kontinentální, s průměrnou teplotou -10 ° C (v lednu) a 18 ° C (červenec). Rozdíl mezi teplotou v centru města (vyšší) a může dosáhnout na periferii, v zimě 12-10 ° C. Populace se skládá v 89% Rusů, zatímco zbytek patří k různým národnostem v CIS. Moskva má velkou koncentrací průmyslu. Část odpovídající mechanické konstrukce přesahuje 50%, převážně kvalifikované a nejsložitější obory (soustruhy, přesné zařízení, složité stroje, automobily atd.). Přes převahu těžkého průmyslu, Moskva si zachovává svou roli v produkování skvělého jídla a lehkého průmyslu. Chemický průmysl vyrábí barvy, laky, léky atd.. Těžký průmysl je distribuován v oblastech jižní a východní, v blízkosti vlakového uzlu, kde jsou hlavní suroviny a paliva. Moskva je spojena železnicí se všemi státy SNS, má rovněž přímé spojení po železnici s mnoha jinými zeměmi. S výstavbou kanálu (v r.1937) Moskva zvýšila význam kapitálu jako říční přístav. Stavba kanálu Volha-Pobaltí usnadňuje odchod z Moskvy do Baltského a Bílého moře a Volha-Don kanál s Černým a Kaspickým mořem. Je také důležitá silniční doprava mezi Moskvou a mnoho městy a republiky SNS. Silniční obchvat měří 109 km a označuje hranice města. Moskva má čtyři letiště. Moskva je hlavním kulturním centrem, Ruské akademie věd, vysoké školy medicíny, školství, zemědělství, umění a architektury, s velkým počtem ústavů výzkumných a vysokoškolských institucí, a především univerzity, která nese název vědec Lomonosovova. Tam jsou také četné knihovny, mezi nimiž stojí Ruská státní knihovna,, která zahrnuje finanční prostředky dříve rozptýlené v jiných knihovnách.

Datxa. Casa de camp russa, generalment als voltants d'una ciutat.

Chaty

Chata

Datxa Uvnitř chaty

Datxa Chata

Petrohrad (Historický název: Peterburg, Leningrad, Petrohrad) Počet obyvatel: 4.437.000 . (v r. 1992) Se nachází v deltě řeky Něvy, asi 42 ostrovů je to hlavní ruský přístav zálivu u Finska. Byl založena v roce 1703, pak začal rychlý demografický růst, hlavně díky období, kdy byl hlavním městem Ruska (1712-1918), který se stal významným centrem politické, obchodní, průmyslové, kulturní a vědecké současnosti v důležitosti Ruska. Mezi hlavní průmyslové odvětví je výroba lodí, energie Má několik vysokých škol a univerzitu, která byla založena v roce 1918. Železniční nákladní doprava je na prvním místě, následuje říční a námořní doprava. Námořní dopravu založil Petr po vítězství proti Švédům (1703), byla brzy centrem komunikace mezi Východem a Západem, a tím se stal Petrohrad hlavním průmyslovým a obchodním městem. Kulturní a umělecké centrum, které tvořili nejvýznamnější ruští spisovatelé, Petrohrad se dostal do centra demokratického a revolučního hnutí. Tady začalo povstání v roce 1905 a 1917. Název Petrohrad byl změněn a od r. 1924 do r. 1991 se jmenoval Leningrad na počest vůdce ruské revoluce. V roce 1991 se vrátil jeho původní název. Během druhé světové války byla vyhlášena blokáda města, která vyústila ve zničení města a smrtí většiny jeho obyvatel. Po válce to je druhé město SSSR, a od roku 1991 v Rusku. Několik významných budov: sídlo Petropavlovskaja (počátku století XVIII) a katedrály sv Isaaca a Kazan '(nyní muzeum), oba z první poloviny XIX.století . Slavný Zimní palác (1754 - 1762) byl postaven podle plánů italského architekta Bartolomeo Rastrelli, které jsou také Aničkov a Stroganov paláců a letní rezidence carů, v blízkosti města (Petrodvorec). Město je také jedním z největších světových muzeí, Ermitage.

Petrodvorec (Historický název: Peterhof) Počet obyvatel: 77. 000 ( v r Petrodvorec (Historický název: Peterhof) Počet obyvatel: 77.000 ( v r.1987) Ruské město, na předměstí Petrohradu. Nachází se na pobřeží Finského zálivu, přijal jméno Petra Velikého, jeho zakladatele. Letní sídlo carů až do devatenáctého století, je známý pro své paláce, mezi nimiž stojí Velký Palác, založený v roce 1715. A. Leblond, nádherný příklad rokokové výzdoby, rozšířené B. Rastrelli (1747) podle vzoru Versailleského paláce a také anglický neoklasicistní styl.

K O N E C Les fotografies són de fotografs no professionals russos Fotògrafs 07/11/2017