ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘEŠENÍ ÚLOH V EXCELU.
Advertisements

Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Excel 2010/2011 Petr Novák Fakulta Životního Prostředí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
Školení počítače Excel
Pro Nekonečno – RC Palouček
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Grafy v Excelu.
Funkce v Excelu.
Zadání úlohy Podle předlohy vytvořte aktivní tabulku „Převádění stupňů“, ve které budete převádět hodnoty teplot ve stupních Celsia na stupně Fahrenheita.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Tabulkový procesor.
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Úvod  Nejdůležitější vlastností grafu je sdělit dané informace.  Grafy mohou mít různou podobu (barevné, plastické…).  Vždy je důležité, aby se z nich.
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Práce se vzorci Ilona Woznicová, 4. B1. ÚKOL Vytvořte tabulku mezd za březen použijte údaje ve vzorové tabulce.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
POUŽIVÁNÍ FUNKCÍ V EXCELU DOMÁCÍ ÚKOL - KURZ PRÁCE S POČÍTAČI „POKROČILÍ“ NA TÉMA FUNKCE V EXCELU Vypracoval: Petr Šimek
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Grafy v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Zásady tvorby grafů Iveta Jiruchová 3MA381.
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
Funkce v Excelu.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Explorační analýza kvantitativní proměnné (MS Excel) Martina Litschmannová.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Adresování. Proč adresovat Při změně dat Excel přepočítá všechny výpočty, kde se změněné buňky objevily Kopírování vzorců – Usnadnění výpočtů kde se vzorec.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
2OP483 Manažerská informatika 3
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
MS Excel – Žákovská knížka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Inf Tabulkový procesor
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
MS Excel – Relativní odkaz
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
VY_32_INOVACE_VJ32.
Rozložení nadpisu podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Ve výpočetních výrazech minimalizujte přímé používání konstant (tj. např. konkrétní výši provize, DPH, měnový kurz, počet hodin). Konstantu vložte do buňky a ve výpočetním výrazu se na tuto buňku odkažte. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Použití standardní funkce dávejte vždy přednost před ,,ručním”vytvořením výpočtu tj. pro výpočet průměru použijte funkci =PRŮMĚR(B3:B7) nikoliv vlastní výraz =(B3+B4+B5+B6+B7)/5 Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Nevkládejte standardní funkce tam, kam nepatří, např. =SUMA(A1+B1), =SOUČIN(A1*B1) Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Minimalizujte počet vkládání shodných výpočetních výrazů. Vkládejte pouze do jedné buňky, do ostatních kopírujte. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Užívejte správně: Relativní adresování Absolutní adresování Smíšené adresování Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Rozlišujte použití standardní funkce Zaokrouhlit a formátu zobrazení. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Nezapomeňte, že při řazení řádků běžné tabulky (netýká se tabulky typu seznam) musíte mít před seřazením označeny celé řádky. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Šířku sloupce přizpůsobte obsahu běžných řádků nikoliv nadpisu sloupce. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Pro daný charakter dat vyberte vhodný typ grafu. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU Z grafu musí být zřejmé, co je jeho cílem a jaká data v jakých kategoriích zobrazuje. Proto nesmí chybět název grafu, názvy os, popisky kategorií odpovídající údajům v tabulce a u více datových řad srozumitelná legenda. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU DĚKUJI ZA POZORNOST Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.