MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kompozice v umění Kompozice v umění.
Advertisements

ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Digitální fotografie Struktura a organizace. Digitální fotografie úvod doc. Ing. Stanislav Horný, CSc,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento pojem zahrnuje v sobě řadu významných proudů a směrů v umění 20
Základní výtvarné vyjadřovací prostředky Hledáme možnosti linky
3. Kompozice ve výtvarném umění
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO49 Název.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Elektrofony Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Kubismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Výpočty ve statistice – test k procvičení
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
Konstrukce lichoběžníku
KALIGRAMY Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
INSPIRAČNÍ ZDROJE KNIHY A ČASOPISY.
Reliéf podle Arcimbolda
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Název vzdělávacího materiálu
ARTE POVERA Tematická oblast
Úroky - samostatná práce
Člověk tohoto století Tematická oblast
Objem tělesa Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Absolutní a relativní četnost
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Statistika - opakovací test k procvičení
Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Konstrukce trojúhelníku III
Stylizace kresby figury a detailů
Životní zájmy Tematická oblast
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Ready made – umění objektu Autor: Mgr.
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Hudba - notace Tematická oblast
Základní informace k projektu „VideoMapping“
Transkript prezentace:

MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 17. 11. 2012 Ročník Kvinta, 1. – 2. roč. Stručný obsah Mozaika z recyklovatelných materiálů Způsob využití Na základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. Autor Mgr. Lenka Tutschová Kód VY_32_INOVACE_37_ETUT03 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Pozorně si prohlédněte dílo a pokuste se jej popsat z hlediska kompozice, barev a použitého materiálu. Jak byste nazvali použitou techniku? Kde by takové dílo mohlo být umístěno? Jaká společnost (firma, banka,…) by si dané dílo mohla pořídit na výzdobu svého sídla a proč?

Teď jste viděli detailní záběr díla. Jak se vám jeví teď Teď jste viděli detailní záběr díla. Jak se vám jeví teď? Jaké materiály autor použil? Proč autor využívá odpadové materiály? Jaké jiné materiály by se daly použít?

Vytvořte mozaiku z odpadového materiálu, která bude využívat jeho barevnost, lesk a nebo tvar. V kompozici využívejte principu nahromadění, střídání, opakování. Pomůcky: Odpadový materiál (plasty, kov, karton,…), lepidlo, drátky, kleště, tavicí pistoli

Pozorně si prohlédněte dílo a pokuste se jej popsat z hlediska kompozice, barev a použitého materiálu. Kompozice vytvořená množením geometrických prvků, omezená barevnost, kov, stříbro Jak byste nazvali použitou techniku? Koláž, asambláž Kde by takové dílo mohlo být umístěno? Galerie, nadace, kulturní institut… Jaká společnost (firma, banka,…) by si dané dílo mohla pořídit na výzdobu svého sídla a proč?

Teď jste viděli detailní záběr díla. Jak se vám jeví teď Teď jste viděli detailní záběr díla. Jak se vám jeví teď? Materiál recyklovatelný Jaké materiály autor použil? Kov, plechovky Proč autor využívá odpadové materiály? Finanční nenáročnost vzniku díla Poukázání na ekologickou problematiku Jaké jiné materiály by se daly použít? Volná odpověď