KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
Advertisements

PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Metody realizace energetických úspor – EPC a EC
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
ENVIROS - Company presentation
1 Průběh veřejné soutěže při uplatnění energetických služeb s garantovanou úsporou (EPC) ve veřejném sektoru Vladimír Sochor SEVEn Národní technická knihovna,
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Společnost Skanska je tu pro vás
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Využití metody EPC Jaroslav Maroušek SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Praha.
Struktura stavebního trhu Obr. č. 1:. Interakce stavebního trhu s vnějším okolím Obr. č. 2:
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Úspory energie a regenerace
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
MARKETINGOVÝ MIX.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Tepelná čerpadla a solární systémy pro bytové domy
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ 26. června, Liberec Programy revitalizace bytového fondu pro řešení energetické náročnosti JUDr. Ing. Eva Helclová ředitelka.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
ENERGETICKÝ AUDIT, ENERGETICKÝ POSUDEK DLE 480/2012 SB. VE VZTAHU K DOTACÍM OPŽP A OPPIK.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Realizace EPC projektů ve veřejném sektoru
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
účetnictví, daně a controlling
s přípravou a realizací projektů úspor energie
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Operační program životní prostředí
217. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR JITKA HAUBOVÁ Výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví tel:        
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie AERS.
Výsledková evaluace specifických cílů 2.1 a 2.2 OP PIK
Transkript prezentace:

KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY Martin Machek, manažer rozvoje

ČEZ ESCO NABÍZÍ KOMPLETNÍ POKRYTÍ ENERGETICKÝCH POTŘEB Energetické komodity Poskytujeme individuální přístup k nákupu energií více než 20 tisícům firmám a institucím. Energetické poradenství a management Provádíme projekční a inženýrskou činnost, energetické audity a management. Výstavba energetických zařízení Naprojektujeme a postavíme kogenerace, solární panely nebo rozvodná zařízení. Provozování energetických zařízení Zajišťujeme dodávky tepla, provozujeme elektrická zařízení a energetické hospodářství. Servis a údržba energetických zařízení Zodpovídáme za obnovu a údržbu energetických zařízení a technický facility management. Osvětlování Provádíme instalaci úsporného vnitřního osvětlení, rekonstrukce a správu veřejného osvětlení. Vzduchotechnika, TZB Nabízíme komplexní inženýring, realizaci a servis vzduchotechniky a technického zařízení budov. Energetické úspory Jsme největší poskytovatel úsporných opatření s nabídkou financování a zárukou návratnosti investic. Komplexní energetická řešení na míru

ZA ZNAČKOU ESCO STOJÍ FIRMY S DLOUHOLETOU TRADICÍ Založeno: 2005 Obrat: 72 mld. Kč Zaměstnanci: ~ 200 B2B segment ČEZ Prodej Založeno: 2011 Obrat: 850 mil. Kč Zaměstnanci: ~ 60 ČEZ Energo ČEZ Energetické služby Založeno: 2007 Obrat: ~820 mil. Kč Zaměstnanci: ~350 Založeno: 2016 Obrat: ~ 254 mil. Kč Zaměstnanci: ~103 Energocentrum Vítkovice EVČ Založeno: 1990 Obrat: ~250 mil. Kč Zaměstnanci: ~100 ENESA Založeno: 2005 Obrat: ~120 mil. Kč Zaměstnanci: ~20 ČEZ Solární Založeno: 2005 Obrat: ~50 mil. Kč Zaměstnanci: ~12 Založeno: 1992 Obrat: ~700 mil. Kč Zaměstnanci: ~250 AZ Klima 3

OP PIK / PO 3 ÚSPORY ENERGIÍ ZKUŠENOSTI Zkušenosti z vlastních projektů (jako žadatelé) i z konzultací se zákazníky (jako potenciální dodavatelé) Největší zátěž spojována s náročnou administrací a vylučovacími podmínkami specifických kritérií Firmy a podnikatelé zvažují ve vztahu k návratnosti vložených investic a úsilí Efekt dotací (v zásadě výši podpory) s nutnou administrativní náročností a požadovanou udržitelností projektu nebo Využití peněz na bankovním trhu za méně náročných administrativních podmínek

OP PIK / PO 3 ÚSPORY ENERGIÍ ZKUŠENOSTI Pozitivně vnímáme změny u II. výzev PO 3 Změny alokací pro velké podniky u PO 3.3, 3.5 a 3.6 Průběžnost výzev vč. zrychleného hodnocení Změny hodnotících kritérií Negativní zkušenosti jsou známými a postupně řešenými omezeními PO 3 Restriktivní alokace pro velké podniky Dlouhé čekání na vyhodnocení projektů Metodické hodnocení hospodárnosti rozpočtu (problémy u technologií) Náročné specifické podmínky Nutná komplexnost řady opatření (jmenovitě PO 3.2)

OP PIK / PO 3 ÚSPORY ENERGIÍ ZKUŠENOSTI Žádoucí změny Rozšíření povědomí o OP PIK / PO 3 Odstranění bariér alokace pro velké podniky Smysluplná podpora samostatných technologických opatření (např. FVE) Vážíme si Vstřícnosti Odborné erudice pracovníků MPO a API Postupných změn podmínek ve prospěch realizace projektů Možnosti osobních konzultací pro připravované projekty

závěr Martin Machek Manažer rozvoje ČEZ ESCO, a.s. RÁDI VÁM VĚNUJEME SVOU ENERGII