Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Advertisements

Diagnostika Common rail
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Digitální učební materiál
Palivová soustava vznětových motorů
Projekt spolupráce auto a IT oborů
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 3
Zážehový motor 1,4 l / 92 kW TSI
Konstukční cvičení a metodiky konstruování spalovacích motorů
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 2
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Cvičení 1: Zkoušení pístových spalovacích motorů
Pístové stroje . Pístové stroje s klikovým ústrojím se vyznačují vratným pohybem některých jejich mechanických částí. Pístové stroje mohou.
Střední odborná škola dopravní Ostrava Vítkovice
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Snímač teploty nasávaného vzduchu
Potenciál zařízení Black Box pro posouzení dopravních nehod
Měření otáček motoru s postupným odpojováním válců
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
September 2006 Systém sekvenčního vstřikování Lovato AutoGasFinal prezentuje systém sekvenčního vstřikování.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Ovládací jednotka zkušební stanice NC108
Sériová diagnostika, diagnostické přístroje
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Měření emisí u zážehového motoru
Výpočet doby vstřiku, jako základní vstupní údaje pro Ř.J
Přenosové soustavy VY_32_INOVACE_pszczolka_ Převodníky - test Tento výukový materiál byl zpracován v r ámci projektu EU peníze.
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Přenosové soustavy VY_32_INOVACE_pszczolka_ Digitálně/Analogové převodníky Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech III. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Přesah vložek válců Autor: Šnejda Karel
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_16.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Palubní přístroje I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
VY_32_INOVACE_ROZ_18 Zvláštní provedení ventilových rozvodů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceZákladní.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceZáklady.
Mikropočítačová technika Úvod do mikropočítačové techniky a její aplikací.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název:Kontrola otáček motoru Autor: Bc. František ŘEHOUT Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV.
Název:Základy systémů ABS a ASR Autor:Ing.Karel Hrádek Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Brzdy Ročník:druhý Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Název: Vyhledání odporu snímače ABS v aplikaci ESI - Tronic Autor:
Tato prezentace byla vytvořena
Název: Měření spotřeby paliva při jízdě z
Víra v České republice – žije se nám bez víry lépe?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Měření osciloskopem.
Název: Kontrola lambda sondy
Název prezentace (DUMu): Funkce a použití zapalování
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Název: Statický předvstřik Autor: Šnejda Karel
Název: Chyby měření Autor: Petr Hart, DiS.
Měření indukčnosti.
Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný
Palivová soustava zážehového benzínového motoru s karburátorem
Transkript prezentace:

Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory Ročník:4. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:březen 2013

Anotace DUM pro seznámení s měřenou spotřebou při jízdním režimu volnoběhu po zahřátí motoru.

Měření spotřeby paliva měřeno na palivovém systému zážehového motoru BMW 318 IS, Motronic M CZ.1.07/1.5.00/

Použité přístroje – BOSCH KTS 650 CZ.1.07/1.5.00/

Popis režimu Tento režim nastaví řídicí jednotka motoru při zjištění signálů a nastavení komponent, především při zjištění teploty motoru od 90°C. Na panelu jsme nastavili maximální hodnotu teploty motoru, kterou může objektivně zjistit řídicí jednotka motoru, tedy 94°C. Pokud se bude dále zvyšovat teplota motoru, například kvůli závadě na termoregulátoru chladicí soustavy, tak řídicí jednotka bude pracovat s hodnotou odpovídající 94°C. CZ.1.07/1.5.00/

Nastavení komponent Na panelu nastavíme teplotu motoru na 94°C a otáčky motoru na 840 min -1. CZ.1.07/1.5.00/

Nastavení hodnot snímačů CZ.1.07/1.5.00/

Otevření škrticí klapky na 0% CZ.1.07/1.5.00/

Otevření vzdouvací klapky s kompenzací CZ.1.07/1.5.00/

Naměřené hodnoty Řídicí jednotka na základě signálu snímačů vypočítá potřebnou dávku paliva jen pro udržení nastavených otáček, protože je již zahřátý na provozní teplotu. Naměřená hodnota byla 3 ml/s na vstřikovací ventil, motor má 4 vstřikovací ventily a přibližná hodnota spotřeby je 3 l/hod. CZ.1.07/1.5.00/

Vstřikované množství CZ.1.07/1.5.00/

DĚKUJI ZA POZORNOST Petr Hart, DiS. CZ.1.07/1.5.00/

Zdroje Všechny obrázky – vlastní tvorba autora CZ.1.07/1.5.00/