Jak zaokrouhlím číslo? Návod na mechanické zaokrouhlování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
9..
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA TISÍCE, DESETITISÍCE, STATISÍCE:
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
2..
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Zaokrouhlování desetinných čísel
Jméno autora: Mgr. Hana Zakopalová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): leden 2013 Ročník: 3. Tematická oblast: Početní operace v oboru přirozených.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Číslovky Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Autor: Mgr. Radek Martinák Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY (dělení) Přiřaď početní úlohy k početním.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Anotace Žáci se pomocí prezentace seznamují s čtením a psaním číslice 8 a procvičují pravo-levou orientaci. Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření únor.
Výukový materiál pro 6.ročník
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_42_INOVACE_12_10 Název materiáluZákladní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kateřina Nekvindová Název : VY_32_INOVACE_6B_12_Zaokrouhlování.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
7 236 : 23 Číslo, které si označíme nesmí být menší než dělitel, musí být v tom čísle obsaženo : 23 jako 70 : 20 V jednotlivých krocích dělení.
Dělení desetinných čísel beze zbytku
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Grafické znázornění síly
Zaokrouhlování čísel na statisíce
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY 58,326 …..zaokrouhli na desetiny
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _Zaokrouhlování čísel do
Zaokrouhlování čísel do na stovky a tisíce
Zaokrouhlování desetinných čísel
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
DESETINNÁ ČÍSLA.
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Vy_32_Inovace_5O_Pexeso-Slova protikladná
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
ATOM.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Zaokrouhlování čísel nad
Přirozená čísla do tisíce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA:
Určování druhé mocniny velkých čísel a čísel desetinných
Projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT:
Prima B ŘÍMSKÉ ČÍSLICE.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 3
VY_32_INOVACE_Roz_II_01 Čtení a zápis čísel v oboru do
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA STATISÍCE
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
11.1 Sčítání do 20 s přechodem přes desítku
Početní výkony s celými čísly: sčítání a odčítání
Stromy Borovice lesní - stálezelený jehličnatý strom - má kulovitý hluboký kořen - šišky jsou malé a dřevnaté - jehlice dlouhé, vyrůstají po dvou.
ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA DESETITISÍCE
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Vy_32_INOVACE_66_Číslovky
Početní výkony s celými čísly: násobení
Atomy a molekuly (Učebnice strana 38 – 39)
Atomy a molekuly Z čeho jsou složeny látky?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
MATEMATIKA Desetinná čísla.
ZAOKROUHLOVÁNÍ ČÍSEL NA MILIONY
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Početní výkony s celými čísly: dělení
Desetinná čísla 6. ročník ZŠ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Sčítání a odčítání do sta
Transkript prezentace:

Jak zaokrouhlím číslo? Návod na mechanické zaokrouhlování

na stovky Označím číslici, která stojí na místě stovek

na stovky Rozhodující je číslice, vpravo od označené! Větší než pět zaokrouhlujeme nahoru, menší než pět dolů! Zaokrouhluji nahoru!

na stovky Protože jsem zaokrouhlil nahoru, napíšu místo označené číslice číslici o jedničku větší ……………………………….. 3 Protože jsem nepřekročil desítku, číslice vlevo od označené opíšu 48 Protože jsem zaokrouhloval, číslice vpravo do označené nahradím nulami 00

na tisíce Označím číslici, která stojí na místě tisíců

na tisíce Rozhodující je číslice, vpravo od označené! Větší než pět zaokrouhlujeme nahoru, menší než pět dolů! Zaokrouhluji dolů!

na tisíce Protože jsem zaokrouhlil dolů, zůstane označená číslice beze změny ……………………………….. 7 Protože jsem nepřekročil desítku, číslice vlevo od označené opíšu 60 Protože jsem zaokrouhloval, číslice vpravo do označené nahradím nulami 000

na desítky Označím číslici, která stojí na místě desítek

na desítky Rozhodující je číslice, vpravo od označené! Větší než pět zaokrouhlujeme nahoru, menší než pět dolů! Zaokrouhluji nahoru!

na desítky Protože jsem zaokrouhlil nahoru, musím napsat na označené místo číslici o jedničku větší Takže napíšu nulu – nemohu napsat desítku! ……………………………….. 0 Protože jsem překročil desítku, číslici vlevo od označené zvětším o jedničku, zbylé opíšu 17 2 Protože jsem zaokrouhloval, číslice vpravo do označené nahradím nulami 0