VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Advertisements

Afrika – státy Guinejského záliv
Tropická Afrika.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 7.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI07 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
ZEMĚDĚLSTVÍ AFRIKY.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tropická Afrika Neklidná a chudá.
AFRICKÉ REGIONY.
Oblast Guinejského zálivu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Afrika – Země Guinejského zálivu a povodí Konga
VY_52_INOVACE_03/2/19_ZEMĚPIS
předprvohorní platforma – konsolidované části zemsk.kůry
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Země Guinejského zálivu
Evropa: Hospodářství a průmysl
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA NĚMECKO 8. třída.
CO VYJADŘUJE SLOVO SAHEL
Střední Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Západní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Afrika.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Africké regiony- Země Guinejského zálivu Název sady: Zeměpis.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES. Úvod 6% zemského povrchu přibližně 1/5všech lesů největší „lékárna světa“
Západní Afrika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
AFRIKA VY_32_Inovace_01TR-1 autor : Mgr. Trčková Ivana ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_13.AFRICKÉ REGIONY Téma: AFRICKÉ REGIONY (Sahel.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_Vac_II_04 Afrika –vodstvo Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Vac_II_12 Jižní Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Regiony Afriky III. Západní a střední Afrika Černá Afrika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_INOVACE_Fi_II_05 Název Čína Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
VY_32_INOVACE_Vac_II_07 Afrika –obyvatelstvo
Afrika.
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
VY_32_INOVACE_Vac_I_10 Zeměpisné pojmy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Světový trh a mezinárodní obchod TÉMATICKÝ.
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 6
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VY_32_INOVACE_Fi_I_19 Název Jihozápadní Asie
VY_32_INOVACE_Vac_II_02 Afrika –povrch a nerostné bohatství
VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra
VY_32_INOVACE_Vac_II_01 Afrika –poloha, rozloha,členitost
TROPICKÉ DEŠTNÉ PRALESY
Západní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_TROPICKÁ AFRIKA
VY_32_INOVACE_Vac_II_09 Severní Afrika
Zeměpis – objevování a kolonizace Afriky
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Země Guinejského zálivu
REGIONY AFRIKY.
VY_32_INOVACE_Fi_II_06 Název Asie – opakování, soutěž
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Vac_II_10 Střední Afrika Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Jarmila Vaculíková

STŘEDNÍ AFRIKA

Pracuj se slepou mapou a školním atlasem 1.Vyhledej státy, které patří do střední Afriky a zakresli je do své mapy 2. Které další pojmy umíš vyznačit? 3. Co je součástí přírody střední Afriky?

Kontrola úkolu: 1)Senegal (Dakar) Libérie ( poskytuje svoji vlajku cizím lodím; v současné době se pod liberijskou vlajkou plaví 1683 lodí ) Gambie (nejmenší stát Afriky) Ghana (kakao) Nigérie(nejlidnatější stát Afriky), Lagos Kongo (Kinshasa) 2) Guinejský záliv, řeka Kongo a Niger, Konžská pánev, 3) tropické deštné lesy, vysoké srážky, denní chod počasí, vzácné druhy dřev, stromy vysoké až 60 m,savany

Čti z mapy v atlase Které nerostné suroviny se v této oblasti těží? ropa, zemní plyn, diamanty Které plodiny se v této oblasti pěstují? kakaovník, kávovník, banánovník - pro vývoz Přestože je v této oblasti velké přírodní bohatství, hodně lidí žije v chudobě (nedostatek potravin a pitné vody).

kávovník kakaovník Kakaové bobyPražená káva

Úkol Má naše škola vazbu na některou africkou zemi? Co o tom víš? Pokus se zjistit informaci z www stránek školy. Zkus zjistit co nejvíc informací o této zemi. Vše zapisuj do sešitu

Řešení Naše škola je zapojena do projektu "Adopce afrických dětí", kde sponzorujeme chlapce z Guineje. Výtěžek jednoho sběru odpadových surovin věnujeme na vzdělávání Samuela. Pravidelně jsme s ním v písemném kontaktu.Samuela Guinea je státem v západní Africe při Guinejském zálivu.Guinea

Zdroje DEMEK, Jaromír a Ivan MALIŠ. Zeměpis 7: pro základní školy. 1. vyd. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, 2008, 111 s. ISBN Školní atlas světa. 1. vyd. Praha: Kartografie, 2004, 175 s. ISBN Datum vytvoření: Ročník:šestý Předmět: zeměpis Anotace:prezentace seznamuje žáky s africkými státy. Učí je vyhledávat informace v mapách.