Šablona 32.  Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové učivo  Autor: Mgr. Lenka Kajabová  Předmět: Chemie  Očekávaný výstup: propojení teoretické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Advertisements

HNOJIVA Fuitová Jitka.
Významné soli Mgr. Helena Roubalová
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
VY_32_INOVACE_11_TŘÍDĚNÍ LÁTEK
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
KOVY.
CHEMIE 9. ROČNÍK VÝSKYT A VYUŽITÍ SOLÍ
SOLI KYSLÍKATÝCH KYSELIN
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o hydroxidech  Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
ZÁSADY - HYDROXIDY.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie – Průmyslová hnojiva Autor VM Gabriela Nápravníková.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
HALOGENIDY.
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
Colour a picture Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ROSTLINNÉ ORGÁNY I. KOŘEN Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Křížovka – příbuzenské vztahy
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 CHEMIE 9. ročník
K čemu jsou soli užitečné – hnojiva, keramika, pesticidy, prací prostředky Chemie 9. ročník Základní škola Benešov, Jiráskova 888 Ing. Jitka Moosová.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Významné soli. Bezkyslíkaté soli NaCl – chlorid sodný –bílá krystalická látka –v přírodě se vyskytuje jako sůl kamenná (halit) –ve velké míře se nahází.
VY_32_INOVACE_17_22_HOSPODÁŘSTVÍ EVROPY ŠABLONA 32.
VY_32_INOVACE_19_19_Plasty. Plasty Anotace: Prezentace může sloužit jako rozšiřující učivo k tématu Chemie ve službách člověka - ekologie Autor: Mgr.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_03_32_DRAHÉ KOVY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština Očekávaný.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_02_32_ŽELEZNÉ RUDY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Průmyslová hnojiva. s rozvojem zemědělství postupně přestalo postačovat použití statkových hnojiv => rozvoj výroby průmyslových hnojiv dodávají do půdy.
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva týkajícího se průmyslových hnojiv a.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
VY_32_INOVACE_18_32_DEŠTNÉ LESY
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Ch_074_Detergenty a pesticidy_Pesticidy Autor: Ing. Mariana Mrázková
VY_32_INOVACE_01_32_NERUDNÍ SUROVINY
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_32_ ZEMĚ.
SVALY ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_28_Svaly.
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
VY_32_INOVACE_04_32_ENERGETICKÉ SUROVINY (PALIVA)
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
VY_32_INOVACE_18_28_Hormonální soustava
VY_32_INOVACE_16_20_Látkové množství,molární hmotnost
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
SLUCH ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_28_Sluch.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
VY_32_INOVACE_09_19_Salinita vody
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
vodní režim příjem, vedení a výdej množství vody v těle funkce
Chemie pomáhá Ve stavebnictví
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_20_Výpočty z rovnic.
Agrochemie – 7. cvičení.
Transkript prezentace:

Šablona 32

 Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové učivo  Autor: Mgr. Lenka Kajabová  Předmět: Chemie  Očekávaný výstup: propojení teoretické a praktické části chemie  Speciální vzdělávací potřeby: dataprojektor, interaktivní tabule  Klíčová slova: ropa, černé zlato  Druh učebního materiálu: prezentace  Cílová skupina: žák  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý stupeň  Typická věková skupina: 12 – 15 let

 NEZBYTNÉ – C, N, P, K, Ca, Mg, S, Fe  STOPOVÉ – B, Zn, Cu, Co, Mn, Mo Nezbytné živiny pro růst obsahují průmyslová hnojiva.

 Jednosložková  Vícesložková (kombinovaná)

 Dusíkatá  dusičnan amonný NH4NO3 – nazývaný ledek amonný

 Močovina CO(NH2)2

 Fosforečná  Obsahují soli kyseliny fosforečné rozpustné ve vodě (superfosfát a amofos)

 Draselná  Obsahují nejčastěji chlorid draselný KCI a síran draselný K2SO4

 Se skládají z rozpustných solí, které obsahují prvky nezbytné pro růst rostlin.  Mezi univerzální vícesložková hnojiva patří NPK, Lovofert nebo Cererit

Látky určené k hubení škůdců a dalších nežádoucích organizmů. INSEKTICIDY – Biolit, Raid, Off, Rebel, Catch…..ochrana před hmyzem HERBICIDY – k hubení plevelů FUNGICIDY – k hubení hub a parazitických plísní RODENTICIDY – určené k hubení myší a potkanů

fous.php?s=hnojiva sloclanku= pomahaji-i-skodi-ale-jsou.html riziko-vzniku-parkinsonovy-nemoci-pul- /ln_veda.asp?c=A100216_200340_ln_veda_hev ean skup987.php