Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Advertisements

Finanční část Ing. Jan Zavadil Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz 1.
Ing. Michal Čech Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost – výzva 31 a 32.
Malotřídky společně - EU peníze školám. Fáze administrace žádostí Nejčastější chyby při podávání Projektové žádosti: –Zabezpečení proti neoprávněné manipulaci.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 2. výzva, 3.2)
Nejčastější chyby zjištěné při kontrole monitorovacích zpráv.
Alena Zítková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Seminář pro příjemce v grantové výzvě č. 89 OP LZZ Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 2. výzva, prioritní osa 1, II. globální granty a 4. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje.
Mgr. Monika Hodková Ing. Iva Vybíralová Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 3. výzva, 3.2)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce 3. výzva PO 3.2 Finanční část projektu Finanční část projektu
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část - řízení projektu seminář pro příjemce – 2. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část -řízení a administrace projektu seminář pro příjemce – 4. výzva GG 3.2 Krajský úřad Ústeckého.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 14. února 2012.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
1 Seminář pro příjemce OPVK Finanční část 1. výzva března 2010Ústí nad Labem TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Petra Němcová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 1. výzva 2 GG PO 1)
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část (Obecné informace) 3. výzva listopadu 2011 Ústí nad Labem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Problémová místa v žádostech o finanční podporu a při realizaci grantových projektů.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách č. 53, 57, 69 OP LZZ PM: Ivana Skřivanová, Barbora Částková, Vít Štengl FM: Jana Cvikýřová Hotel Holiday Inn.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Zpráva o činnosti předsedy KHKSST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář k ukončování projektů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce OPVK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financování přímých NIV
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro příjemce OP LZZ
Operační program INTERREG V-A Česká republika – Polsko programové období 2014 – SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE Hradec Králové, Hradec Králové.
Realizace a vyúčtování malého projektu
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Cyklus malého projektu
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Transkript prezentace:

Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přílohy MZ – finanční část  Soupiska účetních dokladů  Přehled čerpání způsobilých výdajů  Přepracovaný rozpočet projektu  Pracovní výkaz  Mzdové výdaje  Cestovní výdaje zahraniční  Odpisy  Rozpis mzdových příspěvků pro školené osoby  Harmonogram čerpání rozpočtu  Čestné prohlášení příjemce – nepřímé náklady

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů  přehled všech uskutečněných výdajů daného MO,  povinná příloha – kopie účetních dokladů vztahujících se k prokazovaným výdajům (např. faktury, pokladní doklady, interní doklady, výpisy ze ZBÚ, v případě, že prvotně byl výdaj uhrazen z provozního účtu výpis z tohoto účtu, pokladní kniha je-li relevantní),  výdaje řazeny podle kapitol rozpočtu,  zařazují se výdaje vzniklé a uhrazené během sledovaného období. Je možné zařadit výdaj vzniklý v předchozích MO, pokud nebyl prokazován v předchozích monitorovacích zprávách (veškerá dokumentace k výdaji je k dispozici až v následujícím MO).

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů Kdy lze výdaj zahrnout do soupisky účetních dokladů:  výdaj skutečně vznikl v MO nebo v minulém MO a nebyl dosud nárokován,  výdaj byl uhrazen ze ZBÚ nebo projektového účtu,  výdaj je podložen relevantními účetními doklady,  výdaj splňuje obecné principy způsobilosti. Kdy nelze výdaj zahrnout do soupisky účetních dokladů:  nesplňuje jeden nebo více z výše uvedených bodů,  pokud je výdaj uhrazen z provozního účtu, ale ještě není refundován z ZBÚ.

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Soupiska účetních dokladů Časté chyby:  zahrnuty výdaje, které se nevztahují k MO nebo nebyly uhrazeny/refundovány,  není uvedeno % nepřímých nákladů dle Smlouvy o realizaci GP,  částka nepřímých nákladů ze soupisky není uvedena v ŽoP v řádku „Nepřímé náklady stanovené paušální sazbou“,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby.

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přehled čerpání způsobilých výdajů projektu  přikládá se k MZ se soupiskou účetních dokladů,  nutné rozpracovat do jednotlivých podpoložek uvedených ve schváleném rozpočtu projektu/dodatku/přepracovaném rozpočtu projektu,  v případě přidání řádku zkontrolujte vzorce. Časté chyby:  není rozpracován na jednotlivé podpoložky,  sloupec Platný rozpočet (schválený či upravený příjemcem v Kč) není upraven dle dodatku/přepracovaného rozpočtu,  nevyplněn sloupec Pořadová čísla účetních dokladů na soupisce,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby,  Řádek 9.1 Skutečně čerpané nepřímé výdaje – jedná se o nepřímé výdaje skutečně uhrazené z projektového účtu.

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Přepracovaný rozpočet projektu  přikládá se k MZ v případě nepodstatné změny rozpočtu projektu,  nutné rozpracovat do jednotlivých podpoložek uvedených ve schváleném rozpočtu projektu (příloha Smlouvy o realizaci GP popř. dodatek k této smlouvě),  provedené změny zdůvodnit a popsat v monitorovací zprávě oddíl 10. Podstatné a nepodstatné změny v projektu, tabulka Změny rozpočtu v monitorovaném období. Časté chyby:  není předložen a v MO vznikly nepodstatné změny rozpočtu;  není rozpracován na jednotlivé podpoložky,  sloupce Schválený rozpočet v Kč nejsou upraveny podle schváleného rozpočtu/dodatku,  chybí datum nebo podpis oprávněné osoby.

Romana Bendová 15. listopadu 2016 Pracovní výkaz Časté chyby:  obecný popis vykonávaných činností,  název pozice zaměstnance projektu neodpovídá pozici v projektové žádosti – není uveden odkaz na položku rozpočtu, ze které jsou osobní náklady hrazeny,  výše úvazku/odpracovaných hodin neodpovídá projektové žádosti/uzavřenému pracovněprávnímu vztahu,  nejsou uvedeny údaje o zapojení zaměstnance do dalších projektů a dalších činností pro příjemce a partnera,  výkaz práce musí být podepsán nejdříve ke dni, kdy je vykazována poslední činnost v daném měsíci,  chybí datum nebo podpisy osoby. Upozornění:  nevykazují se činnosti, které spadají do nepřímých nákladů a jsou z nepřímých nákladů hrazeny např. vedení účetnictví včetně vedení mezd pracovníků, personalistika, zajištění publicity, kopírování, tisk pro administraci projektu a pro publicitu, atd.,  výkaz práce musí být podepsán odpovědnou osobou např. koordinátorem projektu, statutárním zástupcem, která je odlišná od osoby, která výkaz dokládá.

Romana Bendová Prostor pro dotazy PROSTOR PRO VAŠE DOTAZY Krajský úřad kraje Vysočina Odbor regionálního rozvoje Oddělení grantových programů Žižkova 16, Jihlava tel. č.: