Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Advertisements

Slovní úlohy o n méně/více 0-20
Elektronická učebnice - I
58.1 Přímá a nepřímá úměrnost
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
70.1 Porovnávání desetinných čísel
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
SLOVNÍ ÚLOHY – JEDNOTKY HMOTNOSTI A OBJEMU
* Procenta kolem nás Matematika – 7. ročník *
Násobení a dělení desetinných čísel
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
47.1 Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika Autor: Mgr. Monika Mrkusová Písemné.
Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace
Elektronická učebnice - I
50.1 Pamětné sčít. a odčít. přirozených čísel v oboru do
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_10.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
35.1 Pamětné odčítání v oboru do 1000 – rozšíření učiva
Přímá úměrnost Slovní úlohy.
Troj č lenka Ing. Kamila Kočová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
36.1 Písemné sčítání v oboru do 1000
72.1 Odčítání desetinných čísel
Matematika 7.ročník ZŠ P r o c e n t a % IV. Základ Creation IP&RK.
82.1 Procvičení a příklady: Násobení číslem 4 Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Matematika.
P r o c e n t a % II. Procentová část Matematika 7.ročník ZŠ Creation IP&RK.
63.1 Sčítání zlomků se stejným jmenovatelem
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procenta v praxi Kolik ušetříme na slevách? Jaké je složení potravin?
OPAKOVÁNÍ NA ZÁVĚREČNOU PÍSEMNOU PRÁCI 7.ROČNÍK Procenta Zlomky Čtyřúhelníky.
SLOVNÍ ÚLOHY řešené pomocí lineární rovnice MATEMATIKA 8.ročník Zdeňka Šetková ZŠ Masarykova 1289 Ostrov Klíčová slova: s lovní úloha, rovnice, řešení,
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
MATEMATIKA Lineární rovnice ve slovních úlohách I.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1.Zmenšený obraz ČR 2. Zdrobnělina otce 3. Jehličnatý keř.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová DĚLENÍ.
Téma Dělení desetinných čísel 10 a 100 Anotace Výpočty dělení desetinných čísel 10 a 100 Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY HMOTNOSTI kg g.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová DĚLENÍII. PÍSEMNÉ DĚLENÍ DVOJCIFERNÝM DĚLITELEM
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
K R U Ž N I C E Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Trojčlenka Ing. Kamila Kočová
Jméno autora výukového materiálu
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Řešení slovních úloh rovnicemi
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematická rozcvička
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Řešení slovních úloh rovnicemi
VY_32_INOVACE_18_09_slovní úloha
Opakování 2. písemná práce
Zajímavá matematika T R K A L O Č Y =
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Opakování na závěrečnou písemnou práci 7.ročník
Opakování na závěrečnou písemnou práci 7.ročník
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
M-Ji-CU053-Slovni_ulohy_se_zlomky
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika ŘEŠENÍ SLOVNÍ ÚLOHY CO UŽ ZNÁME PEČLIVĚ SI PŘEČÍST ÚLOHU VYMYSLET VHODNÝ PŘÍKLAD SPRÁVNĚ PŘÍKLAD VYPOČÍTAT SESTAVIT VHODNOU ODPOVĚĎ ROZDĚLTE SE DO SKUPIN, KAŽDÁ SKUPINA VYMYSLÍ K JEDENOMU OBRÁZKU SLOVNÍ ÚLOHU, KTEROU ZÁROVEŇ NA JINÝ PAPÍR VYŘEŠÍ. VYMYŠLENÉ ÚLOHY SI VYMĚŇTE S JINÝMI SKUPINAMI

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika NOVÁ LÁTKA PRO ZPŘEHLEDNĚNÍ SLOVNÍ ÚLOHY SI VYTVOŘ ZJEDNODUŠENÝ ZÁPIS Na plese se prodávaly modré losy do tomboly po 10 Kč a červené po 100 Kč. Modrých losů se prodalo 217, červených 56. Kolik korun se utržilo za prodej losů? 1 modrý los …………………………. 10 Kč 1 červený los ……………………… 100 Kč 217 modrých losů ……………………. x x = x = Kč 56 červených losů ………………… y y = y = Kč Na plese se za prodej losů utržilo Kč.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME Na brigádě vysázel Karel první den 75 stromů, druhý den 92 stromků, třetí již 115 stromků a čtvrtý den dvojnásobek stromků z prvního dne. Kolik stromků vysázel Karel za čtyři dny? Kolik stromků vysázel Karel průměrně za den? 1.den …………………………….. 2.den …………………………….. 3.den …………………………….. 4.den …………………………….. ______________________________________________________

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME Nakladatelství vydalo map Švýcarska, o 500méně map Rakouska a o více map Francie než Švýcarska. Kolik map se vydalo celkem? ………………… _____________________________________________________

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME VE SKUPINÁCH V divadle stojí lístky na balkón 150 Kč, lístky do lóže 240 Kč a lístky do přízemí 135 Kč. Kolik korun utržili za vyprodané představení na vstupném, je-li v přízemí 220 míst, na balkóně 90 míst a v lóži je celkem 16 sedadel? Pan Lávka sklidil ze své zahrádky celkem 65 kg ovoce, z toho bylo 8 kg třešní, švestek o 6 kg více než třešní a pak měl ještě jablka. Kolik kilogramů jablek sklidil? Rambouskovi si koupili do nového bytu stůl a šest židlí. Zaplatili celkem Kč. Stůl stál Kč. Kolik korun stála jedna židle? V ovocném sadu jsou vysázeny stromy do 35 řad. V každé řadě je 80 stromů. Sadaři ošetří a ostříhají denně 200 stromů. Za kolik dnů ošetří a ostříhají všechny stromy?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Pan Novák koupil na zimu 4 pytle brambor po 20kg. Jeden kilogram brambor stál 6 Kč. Kolik korun za brambory zaplatil? Mr. Smith bought the winter 4 bags of potatoes to 20 kg. One kilogram of potatoes was CZK 6. How many crowns paid for potatoes?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME DOMÁCÍ ÚKOL – VYBER SI JEDNU SLOVNÍ ÚLOHU A VYŘEŠ JI První rok opravilo město 46 km silnic, druhý rok o 18 km více než první. Kolik kilometrů silnic ještě zbývá opravit, jestliže měli v plánu opravit 165 km silnic? Domácí kino bylo z původní ceny zlevněno nejprve o Kč, pak ještě o Kč. Kolik korun stojí nyní? V krejčovské dílně ušili pro vystoupení tanečního kroužku deseti dívkám stejné šaty. Za všechny dostali zaplaceno korun. Kolik korun by stály patery takové šaty?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika POUŽITÉ ZDROJE J. Justová, PS Matematika 5.roč (Alter 2005) ISBN