Bc. David Gešvindr MCT | MSP | MCTS | MCITP | MCPD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Martin Šimeček.  seznámit s APEXem – poskytnout základní manuál  vytvořit webovou aplikaci pro sběr informací o databázových systémech  naplnit databázi.
Microsoft – licencování produktů
Mainstream Technologies, s.r.o.
Servery HP ProLiant Prodejní akce a aktivity FQ
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Microsoft SQL server Databázový systém. Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně.
ZMVŠ. Bezpečnost Windows 8 Dynamic Access Control (DAC) Volně – Dynamický kontrolní přístup) rozšíření NTFS access control listů (ACL) o složitá pravidla.
Úvod do databází Databáze.
PREZENTACE AUDITPRO, verze 4.6 Jakub Lukeš, truconneXion, a.s
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Education Analytical Suite SAS SAS Enterprise Guide 4.2 Zjednodušená instalační příručka určeno pro akademické zákazníky SAS Screenshoty v tomto.
Adresářová služba Active directory
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Windows Azure pro IT profesionály
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 Operating Systems Networking for Home and Small Businesses – Chapter.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Operační systémy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Serverové systémy Windows
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Úvod do síťového operačního systému Novell Netware.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Výhody Cloud Computingu PLATBA ZA PŘÍSTUP – NE VLASTNICTVÍ – KE ZROJŮM SDÍLENÍ „DOČASNÉHO A NEHMOTNÉHO“ VÝPOČETNÍHO VÝKONU MEZI VÍCE PRONAJÍMATELY OPTIMALIZUJE.
Licence Vít Ochozka. K čemu slouží Kontrola spouštěných aplikací Omezují spouštěné aplikace na konkrétní PC Povolují některé moduly.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
Selektivní šifrování dat v databázích
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Advanced Technologies 05 Migrace a instalace klientských stanic Pavel Cach, Praha
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Linux - Windows. Alternativní SW Office: OpenOffice - LibreOffice - Koffice - GNOME.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft. Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
David Gešvindr MCSA: SQL Server | MSP | MCITP | MCPD.
AS/400 (IBM iSeries) Úvod. Co vlastně je AS/400 (IBM i)? Aplikační systém 400 (AS/400) byl navržen jako počítač obecně použitelný v obchodním prostředí.
Vypracoval / Roman Málek
Tato prezentace byla vytvořena
Služby Windows Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Entity Framework Core - vo co de?
Operační systémy - úvod
Ing. Athanasios Podaras, Ph.D 2016
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Windows Server 2003 Service Pack 1 z pohledu bezpečnosti
Transkript prezentace:

Bc. David Gešvindr MCT | MSP | MCTS | MCITP | MCPD

1.Příprava k instalaci SQL Serveru 2.Instalace SQL Serveru 3.Základní konfigurace SQL Serveru

Vychází ze Sybase SQL Server VerzeRokNázevCodename SQL Server 7.0Sphinx 1999SQL Server 7.0 OLAP ToolsPlato SQL Server 2000Shiloh SQL Server bit editionLiberty SQL Server 2005Yukon SQL Server 2008Katmai SQL Server 2008 R2Kilimanjaro SQL Server 2012Denali

Hlavní edice Standard Business Intelligence Enterprise Speciální edice Express Developer Web

Hlavní edice Standard Enterprise Datacenter Speciální edice Express Workgroup Developer Web Parallel Data Warehouse

Azure SQL Hostovaný SQL Server v datacentrech Microsoftu Cena za měsíc: $4.995 do 100MB $9.99 od 100MB po 1GB $9.99 za první 1GB, $3.996 za další 1 GB (do 10GB) $ za prvních 10GB, $1.998$ za další 1GB (do 50GB) $ za prvních 50GB, $0.999 za další 1GB (do 150GB) SLA: 99.9%

SQL Server CE 4.0 Embedded databáze Zdarma přístupná ve formě DLL V izolované formě dostupná v rámci Windows Phone 7.5 přes LINQ to SQL

Procesor Doporučen alespoň 1 GHz Operační paměť Doporučeno alespoň 1-2 GB Pevný disk Instalace v závislosti na komponentách Doporučen vhodný RAID nebo externí diskové pole

Dostupná 32 bitová i 64 bitová edice Doporučená je 64 bitová edice

„Procesorová“ licence Pro každé jádro procesoru Serverová licence + Device CAL Na server a pro každé zařízení s ním komunikující Serverová licence + User CAL Na server a pro každého uživatele s ním komunikujícího Pozor na multiplexing

Výchozí instance (Default Instance) Identifikována jménem počítače na kterém běží mssql.fi.muni.cz Pojmenovaná instance (Named Instance) Identifikována jménem počítače a navíc i jménem instance mssql.fi.muni.cz\web mssql.fi.muni.cz\studenti Browser Service

Fyzické zabezpečení serveru Použití firewallů Izolace služeb Virtualizace jednotlivých serverů Servisní účty mají minimální oprávnění Domain User

Windows Collations SQL Server Collations Neobsahují unicode, má oddělený datový typ Case-sensitive (CS) / Case-insensitive (CI) Accent-sensitive (AS) / Accent-insensitive (AI) Kana-sensitive (KS) / Kana-insensitive (KI) Width-sensitive (WS) / Width-insensitive (WI)

System Configuration Checker Volba komponent Konfigurace Instalace Unattended Installation

Kontroluje: Softwarové požadavky Přítomnost WMI, verze OS a SP Hardwarové požadavky RAM, CPU Bezpečnostní požadavky Dostatečná práva pro instalaci Stav systému Vyžadován restart systému

SQL Server Database Engine Relační databázový server Analysis Services OLAP a Data Mining Reporting Services Tvorba a generování reportů Integration Services ETL nástroj Master Data Services Jednotná správa dat v organizaci

Management nástroje SQL Server Management Studio Connectivity Components Klienti DB, ODBC, OLE DB

Možnost načíst.INI soubor s konfigurací instalace Tento soubor umí vygenerovat průvodce instalací

Rozdělení instalace SQL Serveru do 2 fází: 1.Příprava image na počítači 2.Konfigurace image Výhody: SQL Server může být součástí obrazu operačního systému Rychlejší instalace na nové servery Automatická instalace – private cloud

Běh SQL Serveru na Windows Server Core Windows Server Core Windows Server ořezaný o UI komponenty Instalace SQL Serveru přes příkazovou řádku Výhody: Bezpečnější Méně aktualizací, méně restartů

Správa služeb SQL Serveru Možnost změnit účet pod kterým běží služba Správa komunikačních protokolů na straně serveru Správa komunikačních protokolů na straně nativního klienta

Nástroj pro správu SQL Serveru a současně pro vývoj databází Centrální správa všech komponent SQL Serveru Grafické prostředí, SQL server reprezentován jako strom objektů

Utilita příkazové řádky S pouštění adhoc SQL dotazů Spouštění dávek příkazů Oprava kritických chyb na serveru

Možnost správy SQL Serveru přes Windows PowerShell

1.Za pomocí SQL Server instalátoru vygenerujte konfigurační.INI soubor pro bezobslužno instalaci, která instaluje SQL Server v následující podobě Nová instance s názvem WEB Povolit Windows ověřování Instalovat pouze komponenty SQL Server Database Engine + management nástroje U zbytku voleb použít zdravý rozum, v případě nejasností se ptát

1.S pomocí návodu na: us/library/ms144259(v=sql.110).aspx proveďte bezobslužnou instalaci za pomoci vygenerovaného.INI souboru. us/library/ms144259(v=sql.110).aspx

1.Přes SQL Server Configuration manager zařiďte, aby služba SQL Agent startovala automaticky 2.Na serveru povolte protokoly Shared Memory a TCP/IP 3.Zjistěte na kterém TCP portu SQL Server komunikuje