Prekvapenie Filip Kříž Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna, ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
prostřednictvím online konta na
Advertisements

Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
prostřednictvím online konta na
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
Prostřednictvím online konta na VÝPŮJČKA NOVIN PREZENČNÍ – DO STUDOVEN.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Meziknihovní služby v roce 2010 Knihovny současnosti 2011.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Elektronické informační zdroje Přírodovědecká fakulta.
Souborné katalogy Meziknihovní služba Úkol. Typy katalogů podle: druhu dokumentů –katalog monografií, periodik, hudebnin dosah působnosti –regionální,
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
MEDVIK® - medicínská virtuální knihovna : integrované informační prostředí pro zpřístupnění vědeckých informací ve zdravotnických knihovnách ČR Helena.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Stav zpracování historických knihovních fondů ve správě NPÚ.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
ZKUŠENOSTI S KIS DAWINCI V NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNĚ Filip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka MaixnerováFilip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka Maixnerová 2011.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Centrální systémy v českém knihovnictví PhDr. Radka Římanová UISK FF UK
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Seriály v Souborném katalogu ČR
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Souborný katalog ČR Seriály
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Prekvapenie Filip Kříž Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna, ČR

Trendy v knihovnách consumer tech 2 wearable tech 3 mobile 4 social 5 visual 6 grassroots tech 7 clouds SaaS-PaaS-IaaS 8 crowdsourcing ; MOOC 9 Internet of things 10 trends vs fads

Nový web NLK

Centrální portál knihoven (ČR) Programy VISK MK ČR : –OAI-PMH – biblio i exemplářové údaje –Shibboleth IdP – pro všechny Medvik knihovny –mojeID – validační místo v NLK, přihlašování –HTTPS komunikace, Online platby –Marc21 – konverze ; RDA nová verze portálu Medvik 1.1 …

NLK-leaks I 1) Staré sestavy vypadají mnohem líp, ale nejde je v současné době uložit jako PDF, možná by u sestavy... Stará sestava se sice jmenuje úbytky knihy, ale jsou tam knihy i seriály 2) Nové sestavy lze sice uložit jako PDF, ale jejich vzhled není jako u starých sestav, navíc tam přibyla informace o důvodu vyřazení. My ji v seznamu nepostrádáme, ale alespoň jsme si uvědomily, že jsme na důvod vyřazení při zpracování úbytků pozapomněly.

Portál Medvik Nově hledání v datech knihovny – nlk, ovi, uhkt, ikem, … Přehledné zobrazení všech exemplářů Přihlašování –přehled čten. konta Objednávání výpůjček a rezervace Filtrování podle –roku vydání, institucí/vlastníků Adresář knihoven–lepší hledání, mapa Autoarchivace plných textů, afiliace

Afiliace autora v BMČ

Konto čtenáře

Autoarchivace

Propojení

Zobrazení exemplářů

Lokální katalogy

Souborný katalog periodik

Adresář knihoven

NLK-leaks II

Dobrý den Zúfalo hľadám jednu knihu ktorú som našiel u vás v ponuke..titul sa vola "specielni metódy fytoterapie "od p.zentricha..je spôsob ako by som ju mohol od vás odkúpiť alebo nejakým spôsobom sa k nej dostať ? Je pre mba veľmi dôležitá Ďakujem

Dobry den, uvedenou knihu ( Vam bohuzel prodat nemuzeme. Nicmene si ji muzete vypujcit a to jak u nas v NLK ( tak pres jinou knihovnu pomoci meziknihovni vypujcni sluzby. Uvedena kniha je tez dostupna v dalsich knihovnach:...

Ďakujem za odpoved Ale ja som zo Slovenska z Košíc a vypožičanie tejto knihy je Asi nemožne.. Neviete náhodou ci by sa nedala nejako previesť do PDF formátu? Rad za ňu zaplatím Hladam ju uz viac ako rok a nikde ju nemajú a ani vydavateľ nechystá dotlač Ďakujem prajem pekný den

Dobry den, tak to mate v Kosicich urcite nejakou knihovnu, ne? Staci kdyz tam zajdete a oni vam tu knihu od nas (nebo z jine ceske/slovenske knihovny) vypujci. Naskenovat Vam ji bohuzel kvuli autorskemu zakonu nemuzeme. S pozdravem F. Kriz

Áno mame knižnice,hľadal som vo všetkých aj v iných mestách..bohužiaľ nic.. Slovensko je veľmi pozadu v tejto sfére Ďakujem za ochotu

Dobry den, predpokladam, ze i slovenske knihovny poskytuji tzv. mezinarodni meziknihovni vypujcni sluzbu (MMVS) - coz znamena, ze kdyz je pozadate o tuto knihu, tak oni si ji z jine zahranicni knihovny, ktera knihu vlastni, objednaji a Vam ji normalne vypujci. Zda si ji pak okopirujete nebo naskenujete pro Vasi osobni potrebu, to uz je na Vas. Zdravim FK

-sluzeb/mvs-nlk MMVS z NLK

Děkujeme za pozornost