Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Advertisements

Diagnostika Common rail
Digitální učební materiál
Palivová soustava vznětových motorů
Projekt spolupráce auto a IT oborů
SOX Zabezpečení serverovny. Zdroje elektrické energie  Co může nastat ?  Jak tomu zabránit ?
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 3
Zážehový motor 1,4 l / 92 kW TSI
Konstukční cvičení a metodiky konstruování spalovacích motorů
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Co je to motor? Zařízení zpravidla přeměňující energii z chemické reakce (zpravidla hoření) na energii pohybovou. Motor je obvykle součástí a pohonem.
ECODriving Hospodárná jízda.
Cvičení 1: Zkoušení pístových spalovacích motorů
Pístové stroje . Pístové stroje s klikovým ústrojím se vyznačují vratným pohybem některých jejich mechanických částí. Pístové stroje mohou.
Střední odborná škola dopravní Ostrava Vítkovice
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Snímač teploty nasávaného vzduchu
Měření otáček motoru s postupným odpojováním válců
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
September 2006 Systém sekvenčního vstřikování Lovato AutoGasFinal prezentuje systém sekvenčního vstřikování.
Imobilizér s palubním počítačem Lubomír Sehnálek SLE4.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Ovládací jednotka zkušební stanice NC108
Sériová diagnostika, diagnostické přístroje
ZKUŠENOSTI Z PROVOZU BIOELEKTRÁRNY
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Měření emisí u zážehového motoru
Výpočet doby vstřiku, jako základní vstupní údaje pro Ř.J
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech III. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
MOTORY Mgr. Martin Tichý MOTORY Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Název: Přesah vložek válců Autor: Šnejda Karel
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_16.
KARBURÁTOR OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U Obsah  Význam karburátoru v automobilu Význam karburátoru v automobilu Význam karburátoru v automobilu  Princip.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceZákladní.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceZáklady.
Název:Kontrola otáček motoru Autor: Bc. František ŘEHOUT Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV.
Název:Základy systémů ABS a ASR Autor:Ing.Karel Hrádek Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Brzdy Ročník:druhý Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Název: Vyhledání odporu snímače ABS v aplikaci ESI - Tronic Autor:
Tato prezentace byla vytvořena
Název: Měření spotřeby paliva při jízdě z
Měření osciloskopem.
Název: Kontrola lambda sondy
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Obrázky činnosti jednotlivých soustav.
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Název: Statický předvstřik Autor: Šnejda Karel
Název: Chyby měření Autor: Petr Hart, DiS.
Měření indukčnosti.
Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný
Rozdělení Podle způsobu zapálení pohonné směsi  Zážehové motory  Vznětové motory Podle počtu pracovních dob  Dvoudobé motory  Čtyřdobé motory.
Palivová soustava zážehového benzínového motoru s karburátorem
plováková komora přívod paliva plovák ventil hlavní tryska
Transkript prezentace:

Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory Ročník:4. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:březen 2013

Anotace DUM pro seznámení s měřenou spotřebou při jízdním režimu volnoběhu ihned po startu motoru. CZ.1.07/1.5.00/

Měření spotřeby paliva měřeno na palivovém systému zážehového motoru BMW 318 IS, Motronic M CZ.1.07/1.5.00/

Použité přístroje – BOSCH KTS 650 CZ.1.07/1.5.00/

Popis režimu Tento režim nastaví řídicí jednotka motoru ihned po nastartování motoru bez reakce řidiče na pedál akcelerace. Protože benzín se skládá z lehkých a těžkých uhlovodíků, které se odpařují až při vyšší teplotě, musí řídicí jednotka nastavit vyšší dodávku paliva. CZ.1.07/1.5.00/

Nastavení komponent Na panelu Motronic nastavíme vstupní hodnoty snímače teploty chladicí kapaliny motoru na hodnotu – 27°C a snímače otáček motoru 880 min -1. Tím máme základní hodnoty nastavené. CZ.1.07/1.5.00/

Nastavení hodnot snímačů CZ.1.07/1.5.00/

Otevření škrticí klapky na 0% CZ.1.07/1.5.00/

Otevření vzdouvací klapky s kompenzací CZ.1.07/1.5.00/

Naměřené hodnoty Řídicí jednotka vypočítala potřebnou dávku paliva pro udržení otáček motoru a co nejrychlejší zahřátí motoru na provozní teplotu. Průměrná spotřeba byla v průměru 6,1 ml/s na vstřikovací ventil. Motor má 4 vstřikovací ventily. Tomu odpovídá spotřeba při nulové rychlosti 5-6 l/hod. CZ.1.07/1.5.00/

Vstřikované množství CZ.1.07/1.5.00/

DĚKUJI ZA POZORNOST Petr Hart, DiS. CZ.1.07/1.5.00/

Zdroje Všechny obrázky – vlastní tvorba autora CZ.1.07/1.5.00/