Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Martina Durinová PPŘŘEEDDLPOOŽNKYYPPŘŘEEDDLPOOŽNKYY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

SLOVNÍ DRUHY Mgr. Michal Oblouk.
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
Opakování.
Téma hodiny: Určování slovních druhů Předmět: Český jazyk Ročník: 5
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
SLOVNÍ DRUHY Autor: Mgr. Monika Dudová
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_304_Slovní druhy AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 6.,
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VĚTA DVOJČLENNÁ VĚTA JEDNOČLENNÁ VĚTNÝ EKVIVALENT
Hrátky s češtinou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Z K U S T O ! příslovce předložky spojky částice citoslovce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_358_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Větné členy.
Český jazyk – 2. ročník „Slovní druhy“
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
VY_32_INOVACE_ČJ.3.10 AnotaceMateriál slouží k procvičení a upevnění učiva o slovních druzích AutorMgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstupUvádí příklady.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_08 Téma:Neohebné slovní druhy Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková P Ř EDLO Ž KY S a Z Zazpíváme si Písni č ka -> My pluli.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1. Název pro tura, vepře, tele …… 2. Kostka - geometricky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ DRUHY.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Monika Hřavová Název : VY_32_INOVACE_2A05Čj4_Slovní druhy
Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_26_Slovni_druhy_uvod Jazyk a jazyková komunikace
Základní škola Unhošť Jazyk a jazyková komunikace Projekt MŠMT ČR
VY_32_Inovace_6.3.7 AZ kvíz tvarosloví Český jazyk 7. ročník
Procvičování s číslicemi Slovní druhy Slovní druhy a jejich číslice ○ ○ Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu:
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 1 Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_13_04_podstatná jména (pády, správné tvary)
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
5 Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr. Nataša Bartoníčková Název: VY_12_INOVACE_ČESKÝ JAZYK A LITERATURA_2_15.TVAROSLOVÍ Téma:
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_38_ČJ4
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Metodický list: Slovní druhy 1. část
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_16
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_42_Slovni_druhy_jinak
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_Slovní druhy
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_09 _Slovní druhy II. část
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Martina Durinová PPŘŘEEDDLPOOŽNKYYPPŘŘEEDDLPOOŽNKYY

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 PŘEČTI SI POZORNĚ SLOVA A PŘIŘAĎ JE KE SPRÁVNÝM SLOVNÍM DRUHŮM TO UŽ DOKÁŽEME ! PODSTATNÁ JMÉNA PŘÍDAVNÁ JMÉNA ZÁJMENA ČÍSLOVKY SLOVESA PŘÍSLOVCE PŘEDLOŽKY SPOJKY ČÁSTICE CITOSLOVCE zpívat tři letiště dědův silně on kéž krá, krá aby ZJISTÍŠ, KTERÝM SLOVNÍM DRUHEM SE BUDEME ZABÝVAT PODROBNĚJI?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 PŘEDLOŽKA NEBO PŘEDPONA? PŘEDLOŽKA malou pod postelí PŘEDPONA podtrhnout naobloze napít zazpívat zadomem předpověď předškolou nadknihou nadchod _______________________________________________ _______________________________________________ _______________________________________________ SOPOJTE SLOVA SE SPRÁVNÝM OBLÁČKEM, NAPIŠTE JE NA VOLNÉ LINKY

NAHORU ___________________________________. NA HORU ___________________________________. ODPOVĚĎ ___________________________________. OD RÁNA ___________________________________. PODCHOD ___________________________________. POD KLOBOUKEM ___________________________________. PRODAT ___________________________________. PRO RADOST ___________________________________. DONESL ___________________________________. DO ŠKOLY ___________________________________. POUŽIJTE VHODNÁ SLOVA VE VĚTÁCH SPRÁVNOU ČÍSLICÍ OZNAČ VŠECHNY PŘEDLOŽKY VE VĚTÁCH Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5

Z, ZE 2.pád S, SE 7.pád UTVOŘTE VĚTY S TĚMITO SLOVY A PŘEPIŠTE DO SEŠITU z brambor ze salámu z knihy ze stromu z obrazu s maminkou se sourozencem s námahou se štěstím s máslem

SPOJTE VHODNÉ DVOJICE SLOV, ZDŮVODNĚTE POUŽITÍ PŘEDLOŽEK Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 čaj citronem koláč borůvkami houska sýrem nudle mákem návštěva vesmíru růže papíru auto bazaru čepice vlny SLOVA S PŘEDLOŽKAMI PŘEPIŠTE DO SEŠITU S SE Z ZE

PŘEDLOŽKA - PREPOSITION PŘEDPONA - PREFIXPREPOSITIONPREFIX Koláč s tvarohem. Cake with cottage. Čepice z vlny. Cap out wool. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5

OD KAŽDÉ BARVY VYBER ŘÁDKU BEZ GRAMATICKÝCH CHYB  z ulice, z bledl, slepit, světlo, od let, odvoz, odnás, odletěl, podtrhal  nahrnul, na dovolené, zalil, za dědou, zaléval, za plotem, uběhl, u okna  před běhl, předstíral, předmět, nadběhla, nadlavicí, nadpis, nad hled  čaj s medem, běžel se svahu, jednička z matematiky, koláč z tvarohu  knedlíky se zelím, šaty s knoflíčky, sněhulák se sněhu, běžel za psem  autíčko s ovládáním, káva s mlékem, odměna za práci, radost z úspěchu

POUŽITÉ ZDROJE