Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Poslání Intervenčního centra
Zákon o sociálních službách
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Školní poradenské pracoviště
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ohroženým domácím násilím
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Projekt spolupráce Západočeských středisek Evangelické diakonie.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Specifické metody SP LS 2014
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Představení programu Stop násilí ve vztazích PhDr. Anna Stodolová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
1 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Eva Jarolímová. 2 Odborné sociální poradenství se dle zákona vůči základnímu sociálnímu poradenství vymezuje jednak širším.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
RODINNÁ, PÁROVÁ A INDIVIDUÁLNÍ TERAPIE
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Krizová pomoc.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Školská sociální práce
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích Vyšehradská 49/320, Praha 2 –Nové Město Termín konání:

Středisko křesťanské pomoci v Praze Krize? Může potkat i Vás… Vývojová krize (přijímání nároků měnících se rolí) Rodinná krize (názory, hádky, agrese, rozvod…) Sociální a společenská krize (menšiny ve společnosti, začlenění do společnosti, přijetí v kolektivu…) Ekonomická krize (finanční tíseň, bydlení, ztráta zaměstnání…) Krize osobnosti (nespokojenost se sebou samým, negativní myšlenky, deprese…)

Středisko křesťanské pomoci v Praze Činnost SOS centra SOS centrum poskytuje lidem v obtížné či krizové životní situaci odbornou pomoc, podporu, informace, pomáhá jim obdobným situacím předcházet a podporuje je v řešení problému vlastními silami. Denní krizová služba Internetová linka důvěry Projekt Stop násilí ve vztazích Dobrovolnický program Dopisování s vězni

Středisko křesťanské pomoci v Praze Cíle Stabilizace psychického stavu klienta Podpora kompetence a samostatnosti klienta Podpora setrvání klienta v jeho přirozeném prostředí Podpora pozitivních změn v životě klienta Zajištění návazné péče podle potřeb klienta

Středisko křesťanské pomoci v Praze Zásady SOS centra Nízkoprahovost Anonymita Odbornost Dobrovolnost Přístup orientovaný na klienta Návaznost služeb Týmovost Respekt k duchovní dimenzi v životě klienta

Středisko křesťanské pomoci v Praze Denní krizová služba Krizová intervence Sociální poradenství Krátkodobá psychoterapie Psychologické poradenství Právní poradenství Pastorační poradenství

Středisko křesťanské pomoci v Praze Formy práce v krizovém centru Osobní rozhovor

Středisko křesťanské pomoci v Praze Formy práce v krizovém centru Osobní rozhovor IntInternetová linka důvěry

Středisko křesťanské pomoci v Praze Formy práce v krizovém centru Osobní rozhovor Internetová linka důvěry Dopisování s vězni

Středisko křesťanské pomoci v Praze Program Stop násilí ve vztazích Cílem projektu je pomoc osobám s problémem násilí ve vztahu ke změně jejich chování, zlepšení partnerské a rodinné komunikace a osvojení si řešení konfliktů nenásilnou formou.

Středisko křesťanské pomoci v Praze Program Stop násilí ve vztazích S kým pracujeme? S osobami, které se dopouští násilí vůči blízké osobě S muži i ženami Násilí vůči partnerovi i transgenerační Domácí i vzájemné partnerské násilí

Středisko křesťanské pomoci v Praze Program Stop násilí ve vztazích Jaké poskytujeme služby? Individuální a skupinová psychoterapie násilných osob Párová a multipárová terapie osob dopouštějících se vzájemné partnerské agrese

Středisko křesťanské pomoci v Praze Program Stop násilí ve vztazích Proč to děláme? Práce s násilnou osobou je efektivní způsob jak zamezit vzniku či pokračování násilí ve vztazích. Prevence změny vzájemného partnerského násilí na domácí násilí. Prevence transgeneračního přenosu násilí ve vztazích. Prací s násilnou osobou chráníme děti a ohrožené osoby.

Středisko křesťanské pomoci v Praze Náš program podpořili:

Středisko křesťanské pomoci v Praze Děkujeme za podporu