Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Advertisements

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Roman Turský.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Prostupné zaměstnávání v obcích a krajích spolupracujících s Agenturou pro sociální začleňování Mgr. Alena Zieglerová Senát PČR, Spolek pro.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Klíčová aktivita 03 Nejlepší učebnou je pracoviště Realizátor bfz o.p.s. Provaznická 425/ CHEB Individuální projekt města Chebu na změnu situace.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
Strategický plán Lokálního partnerství Most pro roky Setkání se zástupci samospráv, Most
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Cíl a identifikace výzvy
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Alena Zieglerová (ASZ), František Jirásek (Město Most)
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Tisková konference
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Setkání kariérových poradců
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně vyloučených lokalitách Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky,

Předprofesní příprava žáků 5. ZŠ v Mostě (sídliště Chánov) Školní rok Počet vycházejících žáků Počet žáků přijatých do učebního oboru Počet žáků zaevidovaných na úřadu práce 2001/ / / / / / / Od zavedení návštěv na střední škole došlo k zásadnímu obratu v poměru žáků, kteří se evidovali na ÚP, a těch, kteří pokračovali ve studiu → 1. Kariérové poradenství na základní škole 2. Praktická ochutnávka oborů na střední škole → správná volba studijního oboru, seznámení se s prostředím, mistry a pedagogy (odbourání strachu)

Polytechnická praxe žáků ZŠ v dílnách střední školy Projekt „Kariéra“ z oblasti podpory 1.1 OP VK v Ústeckém kraji - zapojeno 6 základních škol a 6 středních škol Ústeckého kraje - cíl: vytvoření systémového rámce pro poskytování kariérového poradenství - cílové skupiny: žáci 8. a 9. tříd základních škol, kariéroví poradci ZŠ - aktivity: praktická „ochutnávka“ oborů, kariérové poradenství - evaluace: plán na vytvoření specializovaných diagnosticko-tréninkových pracovišť při středních školách, kde je kromě kariérového poradenství poskytována též motivace formou praktického odzkoušení konkrétní činnosti

Výsledky spolupráce základní školy v SVL a střední školy Školní rokPočet vycházejících žáků Počet žáků přijatých do učebního oboru Žáci, kteří do učebního oboru nenastoupili Žáci, kteří studium ukončili předčasně 2005/ / / / Vstup Agentury do lokality koncem roku 2008 Problém: předčasné ukončení studia na střední škole, evidence na úřadě práce

Projekt v oblasti podpory 3.3 OP LZZ „Znovu a jinak“ Aktivity směřující ke vstupu na trh práce: - pracovní a bilanční diagnostika - motivační a aktivizační program - finanční gramotnost a dluhové poradenství - exkurze u zaměstnavatelů - rekvalifikace - pracovní a sociální poradenství - pracovní místa na zkoušku s dotací na mzdy Aktivity směřující k návratu do školy: - dokončení deváté třídy v rámci projektu - využití sponzorského programu zaměstnavatelů - 1. ročník v Chánově od září část výuky v Chánově, část ve Velebudicích Cílová skupina: mladiství v evidenci úřadu práce Cíl: profesní orientace a nová šance na vzdělání pro žáky, kteří na střední škole nevydrželi nebo na ni vůbec nenastoupili. Spolupracující organizace: Agentura pro sociální začleňování, úřad práce, NNO a zaměstnavatelé

Detašované pracoviště střední školy v sociálně vyloučené lokalitě Polyfunkční centrum Chánov rekonstrukce hrazená z Integrovaného operačního programu (IOP)

Postupný přechod do prostředí střední školy prostřednictvím … … volnočasových aktivit

Za pozornost děkují … Mgr. Bronislav Podlaha lokální konzultant pro Most a Cheb Agentura pro sociální začleňování při Úřadu vlády ČR Mgr. Alena Zieglerová dříve Úřad práce v Mostě, Lokální partnerství Most Agentura pro sociální začleňování při Úřadu vlády ČR