MOTIVACE Práce do skupin – ústní cvičení Co jste naposledy vyráběli v pracovních činnostech? Stručně popište. Zhodnoťte. Práce do skupin – ústní cvičení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval: Jan Filka ZŠ a MŠ Horníkova 1
Advertisements

Dvoudobý zážehový motor
Tepelné motory Jan Nguyen 2.D Telskol.
Spalovací motory zážehové
MOTORY VY_32_INOVACE_03 - MOTORY.
SPALOVACÍ MOTORY (TEORIE)
Čtyřdobý zážehový motor (čtyřtakt)
TEPELNÉ MOTORY.
Plyny.
Výuka předmětu automobily
Co je to motor? Zařízení zpravidla přeměňující energii z chemické reakce (zpravidla hoření) na energii pohybovou. Motor je obvykle součástí a pohonem.
ZÁŽEHOVÝ MOTOR.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov
VYUŽITÍ TEPELNÉ ENERGIE V PRAXI
Tepelné motory.
Tepelné motory. Tepelné motory Parní stroj Vaří-li se voda v hrnci s poklicí, pára poklici nadzvedá koná práci Parní stroj přeměňuje teplo.
Pístové stroje . Pístové stroje s klikovým ústrojím se vyznačují vratným pohybem některých jejich mechanických částí. Pístové stroje mohou.
MOTORY Ondřej Hornig 2006.
Tepelné stroje -motory
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Spalovací motor zážehový
Pístové spalovací motory
(čtyřdobý zážehový motor)
Fyzika 8.ročník ZŠ Spalovací motory Creation IP&RK.
SPALOVACÍ MOTORY.
Spalovací motory s pístem
Čtyřdobý zážehový motor
Parní stroj a spalovací motory
Čtyřdobý motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 1.Čtyřdobý spalovací motor 2.Carnotův cyklus 2.Carnotův.
Tepelné motory.
SPALOVACÍ MOTORY (TEORIE)
Příprava Vánoční večeře
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Vznětové motory Střední odborná škola Otrokovice
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2: přírodní vědy - inovace Vypracoval/a:
Mgr. Lenka Hanáková 2.ročník Gymnázium Otrokovice
Čtyřdobý vznětový motor – konstrukce, popis činnosti
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu Název sady:Funkční styly pro 2.
Spalovací Motory Benzínové
Vynalezl ho německý vynálezce Rudolf Diesel Patří do skupiny vznětových motorů Palivo je do motoru dopravováno odděleně od vzduchu Do spalovacího prostoru.
Název školy:Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu:Moderní škola Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Charakteristika pístového spalovacího motoru. Žák se seznámí s čtyřdobým.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co mají tyto věci společného?
MOTORY Mgr. Martin Tichý MOTORY Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Spalovací motory čtyřdobé (mění tepelnou energii na mechanickou) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Tučímová. Dostupné.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
Tepelné stroje z pohledu základního kursu fyziky 3. Poznámky k přednášce.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Pístové spalovací motory
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Spalovací motory 1 VY_32_INOVACE_21_420
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Spalovací motory VY_32_INOVACE_29_Spalovací motory
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Název prezentace (DUMu): Funkce a použití zapalování
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Cyklus čtyřdobého motoru
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Spalovací motor Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Datum: Název školy: Základní škola Městec Králové
Fyzika 8.ročník ZŠ Spalovací motory Creation IP&RK.
Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu
Spalovací motory čtyřdobé (mění tepelnou energii na mechanickou)
Rozdělení Podle způsobu zapálení pohonné směsi  Zážehové motory  Vznětové motory Podle počtu pracovních dob  Dvoudobé motory  Čtyřdobé motory.
Člověk a technika – TEPELNÉ STROJE
Transkript prezentace:

MOTIVACE Práce do skupin – ústní cvičení Co jste naposledy vyráběli v pracovních činnostech? Stručně popište. Zhodnoťte. Práce do skupin – ústní cvičení Co jste naposledy vyráběli v pracovních činnostech? Stručně popište. Zhodnoťte.

POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU vystihuje činnost, jak její jednotlivé části následují za sebou v logicky stanoveném pořadí, v časové posloupnosti srozumitelnosti napomáhají nákresy, obrázky vystihuje činnost, jak její jednotlivé části následují za sebou v logicky stanoveném pořadí, v časové posloupnosti srozumitelnosti napomáhají nákresy, obrázky

POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU návod, jak zacházet s nějakým strojem nebo přístrojem, jak ho uvést do chodu výroba nebo oprava nějakého předmětu návod na sestavení a použití předmětu kuchařský recept návod, jak zacházet s nějakým strojem nebo přístrojem, jak ho uvést do chodu výroba nebo oprava nějakého předmětu návod na sestavení a použití předmětu kuchařský recept

OSNOVA 1. Úvod – výrobek, pomůcka, pokus 2. Vlastní popis pracovního postupu 3. Závěr – zhodnocení výroby, využití výrobku, výsledek pokusu 1. Úvod – výrobek, pomůcka, pokus 2. Vlastní popis pracovního postupu 3. Závěr – zhodnocení výroby, využití výrobku, výsledek pokusu

OSNOVA – vlastní popis a) příprava pracovních nástrojů, potřeb k výrobě, pomůcek b) postup při zhotovování výrobku – jednotlivé hlavní činnosti c) závěrečné úpravy, dokončovací práce a) příprava pracovních nástrojů, potřeb k výrobě, pomůcek b) postup při zhotovování výrobku – jednotlivé hlavní činnosti c) závěrečné úpravy, dokončovací práce

JAZYKOVÉ PROSTŘEDKY odborné názvy výrazy bez citového zabarvení dějová slovesa časová příslovce podstatná jména slovesná jednoduché věty vedlejší věty časové, účelové odborné názvy výrazy bez citového zabarvení dějová slovesa časová příslovce podstatná jména slovesná jednoduché věty vedlejší věty časové, účelové

CVIČENÍ PRO HOLKY Které důležité údaje postrádá tento recept? Kuřecí salát s ořechy Porci kuřete vložíme do vody a vaříme. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu celer a dovaříme. Kuře i s celerem vyndáme a necháme vychladnout. Studené kuře vykostíme a s celerem nakrájíme na nudličky. Bílý jogurt ušleháme s olejem, přidáme sůl, pepř, worcester, citronovou šťávu, pokrájená ořechová jádra a pokrájené kuřecí maso a celer. Promícháme a necháme v chladnu uležet. Které důležité údaje postrádá tento recept? Kuřecí salát s ořechy Porci kuřete vložíme do vody a vaříme. Když je maso téměř hotové, přidáme k němu celer a dovaříme. Kuře i s celerem vyndáme a necháme vychladnout. Studené kuře vykostíme a s celerem nakrájíme na nudličky. Bílý jogurt ušleháme s olejem, přidáme sůl, pepř, worcester, citronovou šťávu, pokrájená ořechová jádra a pokrájené kuřecí maso a celer. Promícháme a necháme v chladnu uležet.

CVIČENÍ PRO KLUKY Sestav správně pořadí čtyř fází. Jak pracuje čtyřdobý motor? A.Sací kanál je uzavřen. Válec je plný zápalné směsi a ta je pístem stlačována. Když dojde píst nahoru, zapalovací svíčka zapálí směs elektrickou jiskrou. Dochází k velmi prudkému hoření směsi, k výbuchu. B.Píst se opět vrací nahoru. Otvírá se výfukový kanál. Pohybem pístu se spálené plyny vytlačí do výfuku. Sestav správně pořadí čtyř fází. Jak pracuje čtyřdobý motor? A.Sací kanál je uzavřen. Válec je plný zápalné směsi a ta je pístem stlačována. Když dojde píst nahoru, zapalovací svíčka zapálí směs elektrickou jiskrou. Dochází k velmi prudkému hoření směsi, k výbuchu. B.Píst se opět vrací nahoru. Otvírá se výfukový kanál. Pohybem pístu se spálené plyny vytlačí do výfuku.

CVIČENÍ PRO KLUKY C. Píst se pohybuje dolů. Nad ním se ve válci vytváří podtlak. Otevřeným sacím kanálem se z karburátoru nasaje zápalná benzínová směs. Píst dojde až na dolní konce válce a začne se vracet nahoru. D. Píst je tlačen obrovskou silou výbuchu znovu směrem dolů. Během zlomku sekundy zápalná směs shoří. Válec je plný plynů a zplodin hoření. C. Píst se pohybuje dolů. Nad ním se ve válci vytváří podtlak. Otevřeným sacím kanálem se z karburátoru nasaje zápalná benzínová směs. Píst dojde až na dolní konce válce a začne se vracet nahoru. D. Píst je tlačen obrovskou silou výbuchu znovu směrem dolů. Během zlomku sekundy zápalná směs shoří. Válec je plný plynů a zplodin hoření.

DOMÁCÍ CVIČENÍ Vyber si téma a připrav si ústní cvičení. Jak opravit kapající kohoutek Jak promazat dveře či vyměnit kliku Jak vyměnit vypínač Princip karburátoru Velké prádlo Vánoční úklid doma Vyber si téma a připrav si ústní cvičení. Jak opravit kapající kohoutek Jak promazat dveře či vyměnit kliku Jak vyměnit vypínač Princip karburátoru Velké prádlo Vánoční úklid doma