Znak Vlajka Hlavní město: Brusel Počet obyvatel: 11 150 000 Rozloha: 30 500 km² Hustota zalidnění: 370 obyvatel/km².

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Advertisements

BELGIE.
Itálie.
Maturitní otázka č. 21 Benelux.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Téma hodiny: Moldavsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
VY_52_INOVACE_03/2/32_ZEMĚPIS
Předmět a očekávaný výstup
IRSKO Robin Plch 8.A
Parlamentská republika
Východní Evropa.
Belgie – země Vlámů a Valonů
Oblast: Západní Evropa Belgie
Koninkrijk België Royaume de Belgique Königreich Belgien
Západní Evropa.
Jihovýchodní Evropa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem a reáliemi Belgie,
BELGIE.
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Benelux. Benelux volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska Vlajka Beneluxu.
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
Evropské regiony – Západní Evropa– Státy Beneluxu
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
Země BENELUXU Z_126_Evropa_Země BENELUXU
Země BENELUXU Z_126_Evropa_Země BENELUXU
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
BENELUX Jan Dušek.
Nizozemí Eliška Pokorná.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Jihomoravský kraj.
BENELUX.
Monako.
Česká republika Hlavní město Praha
Česká Republika.
Socioekonomická sféra
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
THE BELGIE prezentaci uvádí Jiří Tichý.
BELGIE.
Německo.
VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU. VLAJKA PATŘÍ NIZOZEMÍ BELGII NĚMECKU.
Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Belgické království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Autor práce: Michaela Marie Bollenová Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Voříšek Školní rok: 2012/2013.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_12_Belgie Téma:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_STÁTY ZÁPADNÍ EVROPY II. TEMA:
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ KRISTÝNA NOVÁKOVÁ KLÁRA POSPÍCHALOVÁ.
Rakousko I. základní data Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Belgie Jakub Jenšovský.
BELGIE. BELGIE CHARAKTERISTIKA hlavní město: Brusel rozloha: km2 počet obyvatel: jazyk: nizozemština, francouzština, němčina náboženství:
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola, Hradec Králové
Martin Veselý Belgie. Poloha Belgie leží mezi Francií, Německem a Lucemburskem. Hlavní město je Brussel. Belgie má celkem obyvatel, z toho.
Belgie.
Průkopníci evropské integrace
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Česká republika
Transkript prezentace:

Znak Vlajka Hlavní město: Brusel Počet obyvatel: Rozloha: km² Hustota zalidnění: 370 obyvatel/km²

Poloha a města Antverpy Gent Charleroi Lutych Bruggy Namur

Brusel Nazýváme ho jako,,hlavní město Evropy“ Je zde sídlo Evropské unie a NATO Atomium  zvětšený model molekuly železa  9 navzájem propojených koulí  v koulích jsou expozice a restaurace  celková výška je 110 m.

Katedrála sv. Michala  Hlavní církevní pamětihodnost z století  V roce 1047 do něj nechal lovaňský hrabě Lambert II. přemístit relikvie svaté Guduly. Ta se stala společně s archandělem Michaelem patronem kostela i samotného města.

Hospodářství: hlavně hutnický, strojírenský,chemický, textilní a potravinářský těžký průmysl se omezuje, končí těžba uhlí, broušení diamantů a obchod s nimi významnou roli hraje bankovnictví a pojišťovnictví, část příjmů pochází i z turistického ruchu. Průmysl Služby

Belgie se zajímá i o hospodářská zvířata jako jsou prasata a drůbež. Taky se zajímá o zemědělské plody jako je cukrová řepa a květiny

Belgitská čokoláda V první řadě pralinka je cukrovinka sestávající z pražené mandlí obalené ve vařeném cukru, který může být barevný a voňavý v různém provedení. Říká se,že první recept byl vynalezen v 17. Století. Jako náplň do Belgických pralinek se používá rozdrcená mandle s níž se vyrábí marcipán, popřípadě po přidání čokolády nugát. Belgická pralinka jinak řečeno bonbon byla vynalezena v roce 1912 a jméno " bonbon " jí dal známí belgický cukrář Jana Neuhaus. Belgické pralinky jsou vyhlášenou specialitou. Waffle, belgický kulinářský vynález.

Děkuji za pozornost Šimon Kráčal 5.B 2014/2015 Použité zdroje informací: Wikipedie Vlastní prospekty Obrázky google+ vlastní zdroje