Adjectives basic information. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1073 NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4B_18_Adjectives.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SUPERLATIVES Anglický jazyk VY_32_INOVACE_380, 19. sada, AJ2 ANOTACE Prezentace s výkladem a doplňovacím cvičením na stupňování přídavných jmen v anglickém.
Advertisements

Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Stupňování přídavných jmen
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Adjectives Comparative/Superlative Stupňování přídavných jmen
Comparatives and superlatives Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/AJ13 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Grading of adjectives VY_22_INOVACE_35 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA, 271
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Stupňování přídavných jmen – comperative, superlative
COMPARISON OF ADJECTIVES Autor: Mgr. Ivana Dvořáková Datum vytvoření: listopad 2012 DUM = Digitální Učební Materiál Gymnázium Dr. Karla Polesného, Znojmo.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_10
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Comperatives and superlatives Adverbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN KRÁTKÝCH DLOUHÝCH STUPŇOVÁNÍ NEPRAVIDELNÉ BIG THE BIGGEST BIGGER.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_09
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_680_STUPŇOVÁNÍ_PŘÍDAVNÝCH_JMEN_NEPRAVIDELNÁ.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ1G Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_437_Stupňování přídavných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Stupňování přídavných jmen VY_22_INOVACE_01 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
COMPARATIVES Anglický jazyk VY_32_INOVACE_023 – 2.sada, AJ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_52.
Stupňování přídavných jmen cvičení(7.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt.
Stupňování přídavných jmen (7.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci.
21.1 Grading of the adjectives (Stupňování přídavných jmen)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: VIII. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_678_STUPŇOVÁNÍ_PŘÍDAVNÝCH_JMEN_KRÁTKÁ.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: VIII. Datum vytvoření:25.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_18_Stupňování přídavných jmen AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK,
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
ANOTACE: Anotace: Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace je se skládá z přehledu daného učiva a ze cvičení.
PLURALS basic knowledge. NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4B_07_Plurals.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Adjectives comparative, superlative vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Adjectives and adverbs Název sady: Project 2 Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Stupňování přídavných jmen - opakování Název sady: Project.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Stupňování přídavných jmen
Adjectives I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
ZŠ Brno, Řehořova 3 Veselá angličtina 5.-9.
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
VY_32_Inovace_ Stupňování přídavných jmen more x the most
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
affirmative negative question
VY_32_INOVACE_Spo_II_11 LONDON´S BURNING
Clothes.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Zuzana Kadounová, DiS Název materiálu: VY_22_INOVACE_Aj.7.Kd.25_Stupňování_přídavných_jmen.
Stupňování přídavných jmen
COMPARATIVES AND SUPERLATIVES Anotace: Materiál je určen pro žáky 7
Stupňování přídavných jmen
Superlatives – 3. stupeň přídavných jmen
Stupňování nepravidelných přídavných jmen
Comparatives and superlatives
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_42_ Long adjectives Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Adjectives Comparative/Superlative Stupňování přídavných jmen
Stupňování přídavných jmen
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_INOVACE_238_Stupňování př. jmen
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Ivana Trembulaková
VY_32_INOVACE_09.1/03 ADJECTIVES
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Transkript prezentace:

Adjectives basic information

NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4B_18_Adjectives TÉMA SADY: Gramatická cvičení z angličtiny ROČNÍK: tercie DATUM VZNIKU: březen 2014 AUTOR: Mgr. Lucie Kučerová

Anotace O tento učební materiál je určen k prezentaci a procvičení základních struktur přídavných jmen a jejich gramatických mutací na interaktivní tabuli O všechny snímky prezentace jsou opatřeny animacemi tak, aby poskytovali studentům dostatečný prostor k interakci a komunikaci v angličtině O nejprve se po kliknutí objeví příklady, příp. otázky, až poté teoretický výklad problému, tudíž mohou studenti dedukovat a analyzovat daný problém nejprve sami O snímek číslo čtyři je vysvětlením rozdílu přídavných jmen tvořených příponami –ed a -ing O snímky číslo pět, šest a sedm vysvětlují stupňování přídavných jmen, včetně zdůrazněné několika změn v pravopise a nepravidelných tvarů O snímek číslo osm poukazuje na tvorbu příslovcí z přídavných jmen pomocí přípony –ly O snímky číslo devět a deset slouží k procvičení dané problematiky O první cvičení je zaměřené na porovnání obrázků, které se po kliknutí objeví; při dalším kliknutí zmizí a následně se objeví nové k dalšímu srovnávání O druhé cvičení je průzkumem ve třídě; studenti zjišťují informace od svých spolužáků za pomocí třetího stupně přídavných jmen; otázky se objevují jednotlivě po kliknutí O výukový materiál je vytvořen tak, aby podpořil samostatné myšlení a co nejvyšší interakci studentů v hodině angličtiny

-ed/-ing O -ed is used to express feelings and emotions O I feel bored. O He is interested in history. O My parents came from the school really surprised. O -ing is used to describe objects, people or events O The lesson was boring! O I foung the book very interesting. O The results of the exam were quite surprising.

comparison comparative O -er suffix is added O new - newer, small - smaller, long – longer, strong - stronger O words that end with –e need only –r suffix O large – larger, nice – nicer, brave – braver O short words ending with consonant-vowel-consonant double the last consonant O big – bigger, hot – hotter, wet – wetter, slim - slimmer O be careful: old – older, calm - calmer, cool - cooler O words ending with –y change to –ier O happy – happier, easy – easier, funny - funnier O long adjectives (2+ syllables) use more + adjective O difficult – more difficult, beautiful – more beautiful, expensive – more expensive

comparison superlative O the + -est suffix is added O new – the newest, small - the smallest, long –the longest, strong - the strongest O words that end with –e need only the + –st suffix O large – the largest, nice – the nicest, brave – the bravest O short words ending with consonant-vowel-consonat double the last consonant O big – the biggest, hot – the hottest, wet – the wettest,slim - the slimmest O be careful: old – the oldest, calm - the calmest, cool - the coolest O words ending with –y change to –ier O happy – the happiest, easy – the easiest, funny - the funniest O long adjectives (2+ syllables) use the most + adjective O difficult – the most difficult, beautiful – the most beautiful, expensive – the most expensive

irregular forms good – better – the best bad – worse – the worst far –further/farther – the furthest/farthest old – older/elder – the oldest/eldest

adjectives to adverbs O some adjectives can be changed into adverbs by –ly suffix O nice – nicely, brave – bravely, strong – strongly, polite – politely O adjectives ending with –y change into –ily O happy – happily, angry – angrily, easy – easily O irregular forms O hard – hard/hardly, fast – fast, good – well

practice n°1 Use adjectives to compare the people in the pictures.

Practice n°2 O Make a short survey in the class. Find out the information from all your classmates. O What/who is… 1. the most interesting book you have ever read? 2. the best subject at school? 3. the worst TV program? 4. the most delicious food? 5. the cutest animal? 6. the oldest person in our class? 7. the most difficult sport? 8. the furthest place you have ever been to? 9. the most boring movie you have ever seen? 10. the most disgusting food? 11. the nicest person at school? 12. the most clever person in the class? 13. the longest river in the Czech Republic? 14. the fastest animal in the world? 15. the biggest animal in the world?

zdroje obrázků O v prezentaci byly použity obrázky z galerie microsoft office, včetně webu office.com