Informační systém o státní službě workshop pro zástupce IT dodavatelů HR systémů SÚ Informační systém o státní službě workshop pro zástupce IT dodavatelů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Seminář k výběrovému řízení 2014
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Bibliografická a rešeršní činnost
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika.
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika.
CIS Cizinecký informační systém
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Personální procesy.
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Základní registry ve veřejné správě
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Vztahy mezi útvary charakter průběhu hlavní podnikatelské činnosti
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
COMIN 21. zasedání Smíšené pracovní skupiny Praha P3K.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Interaktivní personální portál
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Informační systém o státní službě Organizace a systemizace (OSYS) workshop pro vybrané zástupce IT dodavatelů HR systémů SÚ Informační systém o státní.
Implementace zákona o státní službě
Informační systém o státní službě Organizace a systemizace (OSYS)
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
PRACOVNÍ SMLOUVA VY_32_INOVACE_1_1_5 PRACOVNÍ SMLOUVA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Zadávání a kontrola přihlášek Tomáš Klein
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Přihlášení uživatele do portálu
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Novinky v aplikacích agendy státních zkoušek
Obce a implementace GDPR
Distribuční portál (DIP)
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Název vzdělávacího materiálu
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Projekt krajských evidencí
Název vzdělávacího materiálu
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Operační program Rybářství 2014 – 2020
V. Setkání se starosty obcí
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Informační systém o státní službě workshop pro zástupce IT dodavatelů HR systémů SÚ Informační systém o státní službě workshop pro zástupce IT dodavatelů HR systémů SÚ Praha, 3. prosince 2015, 9:00 hod Karol Ivanko, Lenka Jelínková, Jan Bůžek, Petr Pechar, MV ČR Markéta Otípková, Ladislav Mravec, Tomáš Tóth, ČP OZ ICTs

Agenda 1. Úvod 2. Změny v modulu EOSM od Životní cyklus personálních opatření 4. Systemizace plánovaný rozvoj ISoSS 5. Podněty z provozu ISoSS 7. Diskuse, závěr

Změny v modulu EOSM od Vznik 14 nových parametrů ◦ elementů v datové struktuře ◦ polí na portálu EOSM Vznik nového číselníku „Speciální předpoklad na služební místo představeného“ Zrušení číselníků KKOV1 a KKOV2 Posunutí časového termínu příjmu a editace dat v EOSM z 18:00 na 20:00

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Oprava posledního opatření: ◦ A) NEMAZAT a zaslat znovu se správnými údaji (pokud chceme opravit poslední, nejnovější opatření a klíč byl správně, tedy správná osoba, opatření i datum účinnosti) ◦ B) Smazat a zaslat znovu se správnými údaji (pouze pokud chyba v klíči)

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Oprava staršího opatření, po němž byla založena další opatření: ◦ 1. Postupně odmazat opatření od nejnovějších opatření k nejstarším až k chybnému opatření ◦ II. Opravit chybné opatření (viz předchozí snímek) ◦ III. Nahrát zpět opatření od nejstarších k nejnovějším Celou opravu je možné provést v jedné dávce

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Příklad I.: ◦ V systému:  H10 přijetí (špatný údaj např. služební označení)  2.9. – 2C10 jiné změny dat  – 2D10 zkrácení služební doby ◦ Dávka s opravou:  1. Výmaz 2D10 (účinnost 1.10.)  2. Výmaz 2C10 (účinnost 2.9.)  3. Založení 1H10 (účinnost 1.9. ) ( založení=oprava)  4. Založení 2C10 (účinnost 2.9.)  5. Založení 2D10 (účinnost 1.10.)

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Příklad II.: ◦ V systému:  C10 jiné změny dat (chybně datum, mělo být )  – 2D10 zkrácení služební doby ◦ Dávka s opravou:  1. Výmaz 2D10 (účinnost )  2. Výmaz 2C10 (účinnost 2.10.)  3. Založení 2C10 (účinnost 1.10.)  4. Založení 2D10 (účinnost )

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Připravované změny: ◦ Pořadí opatření určuje externí HR (v ISoSS nebude docházet k dodatečnému třídění opatření dle typu a data platnosti, nově SÚ určí pořadí zpracování opatření u osoby vzestupným očíslováním – nový element v xml struktuře) ◦ Pokud jedno opatření u osoby chybné, nezpracuje se žádné (dosud se zpracovávaly do prvního chybného) ◦ Úprava odpovědi z ISoSS: přesun informace o úspěšnosti zpracování na úroveň osoby (dnes na úrovni jednotlivých opatření) ◦ Při výmazu opatření stačí uvést klíč – datum účinnosti a druh a důvod opatření (dosud bylo i při výmazu nutné uvést všechny povinné údaje opatření viz matice opatření)

Metodika pro opravy a výmaz dat v RSZ Obecné: ◦ Lhůta 4 měsíce (pro zadání i opravu opatření) ◦ Není možné smazat opatření „1H – přijetí do služebního poměru“ ◦ Pokud v den přijetí (1H) zároveň zařazení mimo výkon služby neaktivní (4B) – není možné opatření 1H ani měnit

Systemizace plánovaný rozvoj ISoSS Návrh řešení: Varianta 1 - NSÚ budou realizovat editaci systemizace prostřednictvím SAP GUI. Varianta 2 - SÚ pošlou přesnou datovou větu, ze které ISoSS vyčte požadované změny a zapracuje. Vše zatím ve stavu jednání s SSS MV

Podněty a dotazy z provozu ISoSS I. Skončení služebního poměru – opatření D1 ukončení ke dni , v datech nutno uvést ◦ V jednání Předání dat RSZ – kolik změn pro kolik zaměstnanců v jedné dávce ◦ V jedné dávce možno zaslat více změn pro více zaměstnanců Výmaz SZ – výmaz změny a výmaz přijetí (ano, dva odlišné případy) ◦ Musí být přiděleno evidenční číslo při výmazu přijetí ?  Ano – smazat jde pouze založeného SZ (ztotožněného, založeného a s číslem) ◦ Proč povinné údaje u 1H– Evidenční číslo SZ, typ změny, druh změny, důvod změny, datum účinnosti změny ?  Standardní povinné údaje všech změn, i 1H jako změna v případě opravy či doplnění údajů zadaných při založení

Podněty a dotazy z provozu ISoSS II. Je možno posílat změny starší 3 měsíců ? ◦ Aktuálně 4 měsíce, po této lhůtě nutno poslat žádost na Servisdesk ISoSS Vznik služ. poměru a MD ◦ 1. SZ standardně založit, (2. doplnit údaje k přijetí), 3. poslat opatření 4B (1H pak již nelze měnit) ◦ Viz dokument: Postup při přijetí státního zaměstnance, který je v době přijetí do služebního poměru mimo výkon služby z jiných než organizačních důvodů ( 2 osoby na jednom služebním místě ◦ Nyní v ISoSS není vazba na místa, detaily OSYS v jednání Komunikace dodavatelů personálních systémů se Servisdeskem ISoSS ◦

Podněty a dotazy z provozu ISoSS III. SAP zapracuje do nové verze rozhraní zřejmě možnost plnění všech polí, nejen povinných a těch, kde je namapování na pole v SAP ERP jednoznačné Vyjasnění řešení modulu systemizace služebních úřadů v rámci II. etapy implementace vývoje ISoSS Problematika cizinců (SK) versus moduly ISoSS: registrace, přihlašování na zkoušky, atd

Diskuse

Závěr