NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Gábina Průšová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_FY7_TLAK_PRIKLADY TÉMA: Tlak a tlaková síla – příklady DATUM: prosinec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem
Advertisements

Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Březen 2012
7. ročník Tlak, tlaková síla
Výpočet tlakové síly ze známého tlaku a obsahu plochy
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
O drsnosti a materiálech
Mechanika tekutin tekutina = látka, která teče
Tlak v praxi (Učebnice strana 89 – 90)
Deformační účinky síly
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Tlak v kapalinách a plynech.
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Tlaková síla, tlak VY_52_INOVACE_19 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
CZ.1.07/1.4.00/ EU III/2 ČP – F FYZIKA VII.A INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ.
Vypočítej 1. Hmotnost tanku je 38 t. Celková styková plocha pásů se zemí je 490 dm2. Jaký tlak způsobuje tank na vodorovnou plochu? 2. Jaký tlak způsobuje.
Řešená fyzikální úloha gravitační síla. Strategie řešení fyzikálních úloh 1.náčrt 2.zápis 3.výchozí vztahy 4.odhad 5.úprava vztahů a výpočet 6.porovnání.
Pascalův zákon Příklady.
Deformační účinky síly Tlak, tlaková síla
Výpočet tlakové síly ze známého tlaku a obsahu plochy
Převody jednotek objemu,
V této kapitole se dozvíme více o deformačních účincích sil
DEFORMAČNÍ ÚČINKY SÍLY
Hydrostatický tlak.
Shrnutí učiva IV Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_475.
Archimédův zákon (Učebnice strana 118 – 120)
VY_32_INOVACE_11-20 Mechanika II. Kapaliny – test.
Výpočet hustoty, práce s tabulkami
Tlak Definice tlaku Příklady Výpočet.
Název materiálu: TLAK – výklad učiva.
Fyzika 7.ročník ZŠ Tlak,Tlaková síla Creation IP&RK.
Shrnutí učiva IV Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
V této kapitole se dozvíme více o deformačních účincích sil
Rovnováha dvou sil (Učebnice strana 43 – 45)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Tlak
Síly a jejich vlastnosti přehled učiva Přehled základních znalostí o síle v učivu 7. ročníku Jsou zde doplněny otázky k procvičování (na konci prezentace)
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Hydrostatický tlak.
Procvičování znalostí z tlaku a tlakové síly. Žákům jsou nabídnuty 4 příklady v časovém limitu 3 minut. Kliknutím na list se spustí start časového limitu.
PŘEVODY JEDNOTEK 1 VY_32_INOVACE_D03
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k závěrečnému celkovému opakování učiva. Slouží k prověření znalostí. Tlak, tlaková síla, hydrostatický.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 7.ROČNÍK.
Opakování: 1) Lze kapalinu stlačit? Navrhni a popiš pokus, kterým bys mohl dokázat, zda lze kapalinu stlačit. 2) Vyslov Pascalův zákon. 3) Jak vypočítáme.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1.Co se děje? Když se potápěč potápí do stále větší hloubky?
Tlak v kapalinách. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Hydrostatický tlak – výpočet (soustava SI) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_17_FYZIKÁLNÍ VELIČINY TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: RNDr. Ivana Bělohradová NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z_04.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26_FYZIKÁLNÍ VELIČINY TEMA:
PŘÍKLADY NA JEDNOTKY PŘEVODY JEDNOTEK
Avogadrův zákon.
Stavová rovnice ideálního plynu
Směr svislý a vodorovný
Hydraulická zařízení – řešení úloh
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8.Vl.29_Prace Datum: Ročník: Osmý
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.52_Hydrostaticky_tlak Datum:
Jednotky délky, hmotnosti, obsahu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Tlak
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7. Vl
ZÁKON SÍLY. ZÁKON SÍLY ? Umíš odpovědět Jaký vliv má síla na pohyb tělesa Na čem závisí změna rychlosti Ovlivňuje změnu rychlosti tělesa jeho hmotnost.
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Pascalův zákon Hydraulické zařízení. Pascalův zákon Hydraulické zařízení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Michaela Štainbruchová
VY_32_INOVACE_
SKLÁDÁNÍ SIL.
Tlak – výpočty příkladů
Převody jednotek – shrnutí, procvičení
Hydraulická zařízení - početní příklady
Hydrostatický tlak Hydrostatický tlak je tlak v kapalině způsobený tíhovou silou Značíme jej ph Jednotkou je 1 Pa (Pascal), je to stejná jednotka, jako.
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Gábina Průšová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_FY7_TLAK_PRIKLADY TÉMA: Tlak a tlaková síla – příklady DATUM: prosinec 2012

 Vypočítejte tlakovou sílu a tlak, kterou působí pes vážící 35 kg na podlahu své boudy. Plocha jeho jedné tlapky zabírá 25 cm 2.

Zápis: m = 35 kg S = 4 x 0,0025 m 2 = 0,01 m 2 F = ? p = ? Tlaková síla, kterou pes působil na podlahu, je 350 N a tlak je roven Pa.

 Vypočítejte tlakovou sílu a hmotnost dřevěného kvádru, který působí na stůl tlakem 100 Pa. Jeho plocha působící na stůl je 50 dm 2.

Zápis: p = 100 Pa S = 50 dm 2 = 0,5 m 2 F = ? m = ? Dřevěný kvádr působí na stůl silou 50 N a jeho hmotnost je 5 kg.

 Vypočítejte plochu, kterou zabírá 10 kg kbelík s vodou na podlaze. Tlak kbelíku na podlahu je 20 kPa.

Zápis: m = 10 kg p = 20 kPa = Pa F = ? S = ? Plocha, kterou zabírá kbelík na podlaze, je 50 cm 2.

 Materiál slouží k procvičení vztahu pro výpočet tlakové síly a tlaku. Určeno pro žáky 7. třídy.