Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Advertisements

OLYMPIJSKÉ HRY.
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
„Tělesná výchova a sport na naší škole“
Biatlon.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Trénink pro plaveckou část moderního pětiboje - mládež
Charakteristika lidského pohybu
Velká Británie.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
Downhill Downhill - Co je to downhill - historie
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
Letní olympijské hry v Číně
Periodizace feudalismu (feudum = půda)
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Olympijské hry.
Mgr. Michal Šafář, Ph.D
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Olympijské hry.
LYŽOVÁNÍ.
BIATLON.
OLYMPIJSKÉ HRY.
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Martin Kovář Martin Kovář narozen 20.března.1967.
Mistrovství Armády České republiky v letním přírodním víceboji Vyškov 2004.
SNOWBOARDING.
Periodizace feudalismu (feudum = půda)
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
Třídy lidských pohybů Prototypové Fundamentální Dovednostní
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
POHYBOVÉ AKTIVITY VE VOLNÉ PŘÍRODĚ (OUTDOOR) Jan Novotný FSpS MU 2006
PERIODIZACE ČESKÝCH DĚJIN SPORTU
Ženský halový atletický pětiboj
ZÁKLADNÍ POJMY §História - 1. objektivní proces historického vývoje = dějiny; 2. vědecká reflexe historického vývoje, zkoumání a výklad minulosti = dějepis.
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
Starověké olympijské hry
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
Z historie úpolových činností
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
TV jako součást výchovných systémů v historii  Antika – Atény vers. Sparta  Středověk – pokles zájmu o TK, především šlechta: 7 rytířských ctností –
Sport Mgr. Prchalová Zdeňka pro 7. a 10. tř. ZŠS SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Martina Bernaciková A33/dv.305
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Fyziologie sportovních disciplín
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Periodizace feudalismu (feudum = půda)
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojžíš
Tělesná kultura středověku
Transkript prezentace:

Přírodní víceboje

Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně umělecká motorika ► Tělocvičná motorika

Historie ► Antika ► Středověk ► Ranný feudalismus

7 rytířských ctností ► TĚLESNÁ ZDATNOST 1. jízda na koni – Equitare – učili se základům jezdectví – učili se v jízdárně a pak v terénu 2. plavání – Natare –setrvačnosti z dob Řecké a Antické -prsa a znak v brnění 3. lukostřelba - Sagihare 4. zápas a šerm – Cuestibus at Acertare 5. lov – Acupari – měl prověřovat celkovou zdatnost ( na koni skok přes překážky) –časté úrazy s následkem smrti či zmrzačení DUCHOVNÍ RÁZ 6. šach – Scacis ludeve – učili se taktice a logice 7. veršování – Versificurec – přednes hrdinské básně zpaměti (později ještě tanec)

Moderní pětiboj ► Legenda o vzniku ► Švédská armáda počátkem století ► 1912 OH cs.wikipedia.org/wiki/Modern%C3%AD_p%C4%9Btiboj

AČR ► Summer Survival střelba z ručních zbraní, orientace v terénu za ztížených podmínek a v noci, přesuny na plavidlech, překonávání umělých a přírodních překážek, plavání, ponořování a skoky do vody, brodění + tajný úkol. ► Winter Survival přesun terénem podle mapy, orientační běh, sjezdové a běžecké lyžování, závod na sněžnicích, horolezectví, transport raněného, střelbu z armádních zbraní, přežití ve volné přírodě apod.

Závod zkušených ► 90 l. ► FTVS UK ► Petr Ďouba Ďoubalík

Česká asociace extrémních sportů ► Jednotlivci ► Dvojice (MM MD DD) ► Týmy ► Štafety ► Národní mistrovství ► EP ► SP

Svět... ► Eco Challenge, ► Corsica Raid, ► Terra Incognita (CRO) ► Camel Trophy... etc.

WC ADVENTURE RACE

► km in-line cca 20 km na seekajaku, bodysurfu. Trek + vložené disciplíny - 32km MTBO lezení a jeskyňaření, štafetový OB, 50 km trek přes poušť, jezerní kajak, dva lidé na kole a dva lidé běží, kajak 23 km, bike 110 km, trek, slanění, downhill 4.12.

Typy dep: Assistance area - místo, kde bude podpůrný tým zcela k dispozici týmům. Je zde možný osobní kontakt Drop depo - místo, kde podpůrný tým zanechá určité vybavení a jídlo pro danou část etapy (a nemůže později nic odvézt) Pick up depo - místo, kde naopak může závodní tým odložit vybavení, které nebude v další etapě potřebovat (ale nic nemůže dostat) Pick up/drop depo - místo, kde si tým může vzít nové vybavení a odložit stávající (nepřichází však do kontaktu s členy podpory.

► B 16km 1145m ► P 5,5km 925m ► Bi 38,5 (17 ↑ 22 ↓ ) 1385m ► K 5km 70m ► 3:36 ► B 12km 1767 m ► P ► Bi (15↑13↓) 1388m ► K 2,3 + ► 3:39

► Dua, Tria, Kvadria … ► X-terra formy ► Lokální akce

► ► ► ►