Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Vojtěch Šolta student septimy
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Medical students beyond frontiers
Anglie a Paříž pro základní školy
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Pracovní stáž v Londýně
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Nizozemsko Rotterdam.
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
ENA LJUBOJEVIĆOVÁ DUBLIN CZ01-KS
Odborná stáž -Portsmouth
Erasmus Slovensko - Nitra.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
Michaela Niklová Portsmouth
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Číslo projektu: CZ01-KA Birmingham Číslo projektu: CZ01-KA
Transkript prezentace:

Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová

Výběrové řízení  Výběrové řízení se skládalo ze 2 kol 1. kolo  všichni zájemci napsali motivační dopisy, přihláška dostupná na internetových stránkách školy, zájemců bylo cca kolo  na základě motivačních dopisů bylo cca 60 lidí pozváno na ústní pohovor, do Anglie se vybíralo celkem 21 lidí

Jazyková příprava  Ranní jazykové přípravné kurzy s učiteli z naší školy business English a general English (obecná, každodenní angličtina)  Víkend na Mísečkách jednotlivé hodiny business a general English + teambuildingové aktivity  Dohromady cca 50 hodin

Cesta tam a zpět + cestování po Anglii  Do Anglie jsme cestovali letecky, přestupovali jsem v Amsterdamu odkud jsme letěli do Birminghamu, odtud jsme jeli taxíkem do našich hostitelských rodin  Při příjezdu jsme dostali travel card, pomocí které jsme cestovali autobusem po Birminghamu a okolí, tam, kde neplatila, museli jsme si koupit lístek

Praxe UBYTOVÁNÍ  Bydlela jsem v hostitelské rodině u jedné starší paní, která mi poskytla pokoj, snídani a večeři PRÁCE  Byla jsem zaměstnaná ve firmě CIPP, která se starala o mzdy, daně, platy, mzdové účetnictví  Pracovní náplní bylo aktualizování databáze, připravování složek pro členy, zakládání složek, obálkování dopisů ÚKOLY  Veškeré pracovní aktivity jsme museli zdokumentovat pomocí pracovního deníku, který jsme pravidelně zasílali ke kontrole

Dokumenty  Naše praxe byla financována z grantu EU, proto jsme museli vše řádně zdokumentovat:  Europass Mobility – dokument potvrzující praxi v zahraničí  Závěrečná zpráva – zpráva, ve které jsme hodnotili naší praxi  Reference od zaměstnavatele  Placement Evaluation – dokument, ve kterém nás hodnotil zaměstnavatel

Financování  Praxe byla kompletně financována z fondů EU, prostřednictvím projektu Erasmus+  Z grantu nám bylo hrazeno ubytování, strava (snídaně, večeře), letenky, pojištění, cestování MHD

Zhodnocení praxe  Praxe byla velice zdařilá, největší přínos bylo poznání nové pracovní morálky, jiné mentality lidí, kultury, způsobu žití, prohloubení jazykových znalostí. Velice mě překvapila ochota lidí a neustálý úsměv na tváři.