ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Advertisements

Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Infrastruktura a zázemí pro výuku
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Novostavba NK z hlediska provozu Bohdana Stoklasová ředitelka Novodobých fondů a služeb.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Archiv českého webu Petr Žabička, Moravská zemská knihovna a Masarykova Univerzita v Brně Ludmila Celbová, Národní knihovna ČR.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Odbor digitálních fondů Zuzana Kvašová,
Úvodní informace Informační zdroje na FAST. Obsah přednášek BU01 úvod (1) sítě, síťové služby, bezpečnost (2/3) výpočty v MS Excel (4/3) základy typografie.
Pilotní projekt NK ČR Dobrovolné uložení elektronických publikací Mgr. Martin Žížala Oddělení doplňování domácích dokumentů.
Odbor doplňování a zpracování fondů
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 – Co venkovské knihovny umějí a mohou VIII Vít Richter Národní knihovna ČR.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Představení OSF Tomáš Foltýn Prezentace pro vedoucí pracovníky, Národní knihovna ČR, Klementinum,
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Knihovna a její služby v 21. století
Informační zdroje pro STM
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Oborová informační brána Musica
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
GaP a správa úvazků.
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016

OS – co a pro koho děláme  součást sekce KFS  5 oddělení:  Odd. služeb čtenářům, Odd. studoven, Odd. referenčních a meziknihovních služeb, Odd. periodik a Reprografické odd. (ORTPS)  veřejné knihovnické a informační služby uživatelům (čtenáře, knihovny, veřejnost)  EIZ, elektronické služby  Hlavní cíl - je spokojený uživatel, tj. uživatel, jehož informační potřeby jsou saturovány, a to v dlouhodobém časovém horizontu Jana Huňová

OS – co a pro koho děláme  Všeobecná studovna a specializované studovny  doplňování a zpracování periodik domácích a zahraničních  podíl na doplňování knihovních fondů  národní centrum meziknihovních služeb  reprografické služby na objednávku  web NK – Jana Huňová

OS – hlavní organizační a funkční vazby  vazby na útvary uvnitř KFS (návaznost v činnostech)  pracoviště poskytující služby (sdílení uživatelů, design služeb)  spolupráce s dalšími odbornými útvary Jana Huňová

OS a infrastrukturní útvary NK ČR  OS jako interní zákazník?  dialog mezi odbornými útvary a infrastrukturou  OS a DaT – společné úkoly k řešení:  Centrální portál knihoven:  mojeID a registrace pro vzdálený přístup k databázím  online platby  jednotná registrace – pro uživatele NK a SLK  tiskové služby – multifunkční zařízení Jana Huňová

OS a infrastrukturní útvary NK ČR Co potřebujeme, co je žádoucí:  zajistit náhradu za aplikace Katif/RIS  dokončit migraci dat K3 do K4 X vyřešit technickou podporu K3  vyřešit dlouhé odezvy pracovních stanic v K4  NDK a digitalizace: kvalitativní faktor  další rozvoj WiFi pro uživatele:  posílení a stabilizace WiFi sítě (výpadky)  zprovoznění sítě eduroam – připravuje se? Jak pokročily přípravy? Jana Huňová

OS a infrastrukturní útvary NK ČR  Vyřešit:  trvalé uchování a zpřístupňování starších i nových generací digitálních dokumentů na pevném nosiči (zpřístupňování CD, DVD nosičů - hudebních, příloh periodik apod.; vinylové nosiče? )  uchování a zpřístupnění audiovizuálních dokumentů na videokazetách získaných jako „povinný výtisk“ v 90. letech Jana Huňová

OS a infrastrukturní útvary NK ČR  Existuje plán obnovy výpočetní techniky a dalších zařízení ?  OS a SEP:  oblast kvality a bezpečnosti pracovního a uživatelského prostředí – aktuální i dlouhodobé problémy (ostraha, úklid, výtahy, pracovní pomůcky, eliminace hlodavců aj)  zajištění spotřebního materiálu (zásada kontinuity)  formuláře ke stažení na intranetu v aktuálním znění a ve strojem čitelných verzích  zkratky NK ČR X NKP? Jana Huňová

OS a infrastrukturní útvary NK ČR  Kontakty:        Děkuji za pozornost. Jana Huňová